פעמיים מחזור- האם להפסיק הורמונים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פעמיים מחזור- האם להפסיק הורמונים?
    רותי
    19/10/2012

אני בת 53, מלפני שנתיים מקבלת הורמונים כי היו לי תופעות של עייפות קשה שיוחסה לתחילת טרום גיל המעבר. לוקחת את ההורמונים (ויול דוט) במדבקות יומיות ובכדורים 12יום המשלבים אסטרוגן ופרוגסטרון, כל הבדיקות הגניקולוגיות שלי תקינות, מבחינת עובי הרחם, מצאו לי מיומה אחת שפירה. מקבלת מחזור חודשי קבוע די כבד, אך תקין.
    בחודש האחרון קיבלתי שני מחזורים, כל אחד של 7 ימים, עם דימום חזק מהרגיל, בהפרש של 7-8 ימים ביניהם. במהלכם וגם עכשיו כשהסתיימו אני מותשת פיזית, קוגנטיבית ורגשית. בלי כוח בכלל.
    מנסה להבין מה גרם לשינוי? האם המחזורים שאני מקבלת הם 'אמיתייים' או תוצר של פעולת ההורמונים? האם השינוי מסמן שינוי פאזה למנאפוזה עצמה? האם להפסיק את ההורמונים? חלק מהזמן אני לא בארץ, ולכן מקבלת מידע מרופאים לא ישראלים מה שמוסיף לקושי. תודה מראש על כל תשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פעמיים מחזור- האם להפסיק הורמונים? - תגובה

ד``ר איתן פאר
    20/10/2012

את פשוט לא מטופלת נכון.
    תפסיקי את הטיפול ההורמונלי .
    תמתיני לפחות 5-6 שבועות ואז תבצעי בדיקות דם לפרופיל הורמונלי, כולל טיירואיד.
    לפי תמונת המצב ניתן יהיה להאים לך טיפול נכון התפור לביולוגיה שלך איית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם הורמונים גורמים למחזור מלאכותי?

רותי
    20/10/2012

ד"ר פאר, תודה על תשובתך המהירה והמקצועית. אעשה כדבריך ואפסיק מיידית את ההורמונים,
    אודה אם תוכל לעזור לי להבין - האם אפשרי שאני בתוך המנפאוז, ורק נטילת ההורמונים מייצרת מלאכותית את המחזור?
    ובנוסף, אם אפשר לענות במספר מילים- מה היה לקוי בטיפול שקיבלתי. אם אי אפשר לענות על כך, אין צורך
    תודה מראש, רותי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם הורמונים גורמים למחזור מלאכותי? - תגובה

ד``ר איתן פאר
    20/10/2012

השילוב של מדבקות וכדורים המכילים, כפי שכתבת, אסטרוגנים אינו מקובל כלל
    כמו כן הספיגה של כדורים שונה מזו של מדבקות ולכן גם אם הכדורים לא מכילים אסטרוגן אלא רק פרוגסטרון, הרי ששני ההורמונים לא נספגים בצורה זהה ולכן האפקט שלהם לא סינכרוני ולכן דימומים.
    רק לאחר הבדיקות שהמלצתי שתעשי ניתן יהי לדעתמה הסטאטוס ההורמונלי שלך וכיצד להמשיך מכאן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

רותי
    20/10/2012

תודה רבה, עזרת לי מאוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו