מדבקות הורמונים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מדבקות הורמונים
    יהל
    30/10/2012

שלום רב,
    בת 51 לפני כשלוש שנים הפסיק המחזור. כול התופעות של גלי חום וכו', התחלתי עם מדבקות הורמונים אוורול קונטי 50 מג'. במידה מסויימת התחלתי לחזור לעצמי אך לפני שנה התחלתי להרגיש שוב מאין דכדוך, בטן נפוחה ותחושה כללית של דכדוך ועל כן ניתנה לי מדבקה נוספת של אוורל 25 מג'.
    נכון להיום מזה כשנה עם 2 המדבקות הנ"ל.כרגע אני שוב מרגישה שאני לא במיטבי ושוב עם בטן נפוחה. שאלותי:

1. האם להמשיך עם 2 המדבקות הנ"ל או שיש צורך בשינוי במינון?

2. אם שתי המדבקות מפרישות אסטרוגן למה אני רואה הזדקנות בפנים? הרי זה אמור לחקות את האסטרוגן הטבעי שיש בגוף....

3. אני שמה בכול פעם בצד אחר של הישבן האם מומלץ לשנות ולשים אולי בגב או ביד על מנת שיהיה אפקטיבי יותר או שאין לכך משמעות? (מידי פעם זה עושה לי גירוי מאין פצעים מתחת למדבקה. מעשנת מעט לכן לא נתנו לי בכדורים)

4. צריך לעשות הפסקה של שימוש בהורמונים אחרי כמה שנים של נטילתם?

יישר כוח על הפורום הנפלא !

אודה לתשובתך המפורטת
    יהל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מדבקות הורמונים

הוספת תגובה

• מדבקות הורמונים - תגובה

ד``ר איתן פאר
    30/10/2012

כלל לא מובן לי הטיפול שלך.
    כל עוד יש רחם חובה לתת גם פרוגסטרון היות ואסטרוגן בלבד יכול לגרום לסרטן ברירית הרחם.
    פרוגסטרון יש בצורה של התקן תוך רחמי ( מירנה), יש במדבקות- אוורל קונטי, יש בכדורים ויש בפתילות נרתיקיות
    עליך לודא שאת בשום מקרה לא לוקחת אסטרוגן ללא פרוגסטרון.
    דבר שני- המדבקות הפסיקו לעזור?
    בשום מקרה לא להעלות מינון היות ואז הם עוד פחות ופחות יעזרו ( פארדוקס? כלל לא, צריך פשוט להבין את דרך פעולתם על רצפטורים לנוירוטרנסמיטורים במוח, וזה קצת מורכב לפורום זה, אבל אני כן מצפה מרופא הרושם מירשמי הורמונים לדעת זאת).
    בכל אופן, הפתרון היותר מוצלח הוא פשוט לעבור לצורה אחרת של נטילת הורמונים, כגון כדורים, או משחות לעור וכו', גם כן במינון נמוך ולא גבוה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך המהירה ובהמשך

יהל
    30/10/2012

לכך - המדבקות עוזרות רק שלאחרונה הרגשתי שוב נפיחות בבטן. אין גלי חום וכול השאר למעט דכדוך קל. (ואולי זה קשור לדברים אישיים ולאו דווקא להורמונים...)

היתכן שקיבלתי מדבקות רק עם אסטרוגן???? לדעתי רופאת הנשים אמורה היתה לדעת את ההשלכות כפי שכתבת. אני מקווה שזה אסטרוגן עם פרוגסטרון ואת זה אוכל לבדוק מאוחר יותר מה כתוב על המדבקות. (כרגע אני בעבודה)
    לפי מה שידוע לך על מדבקות אוורל קוונטי 50 מג' הם מכילים רק אסטרוגן? אני קצת בלחץ עכשיו......

כדורים לא אוכל לקבל מאחר ולדאבוני אני מעשנת. כנראה שמשחות על העור יהיו רלוונטיות יותר לגבי? ועל איזה מינון היית ממליץ? 50 מג' כפי שנטלתי בשנה הראשונה ולא 50 מג' ו 25 מג' ?

תודה על התייחסותך .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ע"ג המדבקות כתוב:

יהל
    31/10/2012

אוורול קונטי 50 מכילה: ESTRADIOL 3.2 MG
    NORETISTERONE ACETATE 11.2 MG
    קצב שחרור 24 שע'

אוורל 25 מכילה: ESTRADIOL 1.6 MG

מה זה אומר קיבלתי רק אסטרוגן?? ואם כן עלי להוסיף פרוגסטרון- באיזה מינון?

אודה לתשובתך
    יהל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך המהירה ובהמשך - תגובה

ד``ר איתן פאר
    31/10/2012

אוורל קונטי מכילות גם פרוגסטרון לעומת אוורל בלבד, כפי שצויין בהתחלנ המכילות אב\סטרוגן בלבד
    אוורל קונטי יש רק במינון אחד ולא ניתן במינונים שונים.
    במידה והעדפה האישית שלך היא עישון ולא איכות חיים- זה בר אופרה אחרת .
    את כבר מספיק גדולה בכדי לקבל החלטות לגביך.
    עישון והורמונים לא הולכים ביחד והבחירה היא כמובן שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדבקות הורמונים

יהל
    31/10/2012

העדפה שלי היא הפסקת העישון ואני בתהליך!!!.
    עד אז - האם המינון שאני מקבלת הוא בסדר?
    היית משנה במשהו את הטיפול? מאחר והבנתי שבקונטי יש את ההורמון השני בנוסף לאסטרוגן האם החשש הוא פחות לגבי סרטן ברירית הרחם?

ושוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדבקות הורמונים - תגובה

ד``ר איתן פאר
    03/11/2012

החלטה נבונה
    השארי על טןןרל קונטי ללא שינוי בשלב זה.
    הפסקת עישון תגביר יעילות הטיפול.
    ולא- תפני שוב ותעני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה לדוקטור

יהל
    05/11/2012

האם הכוונה להישאר באוורול קוונטי בלבד או בצירוף האוורל 25 מג' כפי שנטלתי עד כה?

תודה רבה
    יהל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יגאל 35 - תגובה

ד``ר איתן פאר
    03/09/2014

אחרי 5 שנות מירנה אין יותר הגנה על רירית הרחםצ ולכן חובה להחליף את המירנה בחדשה ולהמשיך עם האסטרוגן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוורול - תגובה

ד``ר איתן פאר
    03/09/2014

גירוי מהמדבקות ידוע ושכיח. במידה וגובר פשוט לעבור לג'ל אסטרופם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

חני
    03/09/2014

האם תוכל בבקשה להתייחס לשאלתי לגבי עובי של 3.6 מ"מ האם צריכה פרוגסטרון אני עם התקן עברו 5 שנים התקן מירנה .

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוורול 50 וואוורול קונטי

לחץ...
    03/06/2015

אני בת 24 ומטופלת ההורמונים האלה בעקבות טרנר סנדרם אני אמורה להתחיל ב50 ואז לעבור לקונטי ובסוף החודש שאני מגיעה ל50 שוב אני אמורה לקבל מחזור משום מה הכל ה ששתבש הורדתי את ה50 ואני בלי כלום ו עדיין במחזור זה לא אמור לקרות יש תחושה של דחף לשירותים כל הזמן ואני מודאגת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו