האם יש לשקול לקיחת הורמונים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם יש לשקול לקיחת הורמונים
    יעל
    25/11/2012

שלום, בת 46, מזה 3 חודשים שלא קיבלתי ווסת. תופעות (שנראה לי שקשורות לגיל ולשינויים ההורמונליים): 1. בשנה האחרונה השמנה ביטנית וקושי לרדת במשקל. 2. בשנה האחרונה הידרדרות במצב עור הפנים - הזדקנות. 3. תקופות של נשירת שיער. 4. לפני כחודשיים, היה לי כשבוע משהו כמו גלי חום ?! והזעה בפנים. 5. מדי פעם הפרשות שקופות, (כמו שהיה לפי ביוץ) שנמשכות כשבוע-שבועיים. 6. הופעת צלוליט - בישבן. ושאלותיי: 1. האם לאור התופעות הנ"ל יש לשקול לקיחת הורמונים ? 2. מתי, בערך, מתחילות התופעות המוכרות של "גיל המעבר" - כשנה מהווסת האחרונה ? או אולי זה שונה אצל כל אחת ? 3. האם אכן, התופעות שציינתי, קשורות כולן לשינויים ההורמונליים הנובעים מהגיל ? תודה רבה על תשובתך !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האם יש לשקול לקיחת הורמונים - תגובה

ד``ר איתן פאר
    26/11/2012

ההגדרה של גיל המעבר קשורה בזמן ( שנה מהמחזור הטבעי האחרון)
    אבל התופעות כלל לא קשורות לכך
    יש נשים שעוד בתקופה הפרימנופאוזלית בה יש אי סדירות ניכרת של המחזור, אבל עדין מגיע, כבר יש תופעות
    הטיפול הוא פונקציה של התופעות ולא של מועד קבלת המחזור
    אני עדין לא בטוח שאת בגיל המעבר ולא בפרימנואוזה , אבל התופעות שאת מתארת אכן יכולחים, לפחות חלקם, להיות קשורים להעדר פעילות הורמונלית
    גשי למרפאת גיל המעבר לקבלת יעוץ, לאחר בדיקות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו