מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אקטיבל-להפסיק או להמשיך ?רחל04/12/2012
שלום, אני בת קרוב ל-61. בריאה בדרך כלל. בדיקות דם תקינות (סוכר מעט גבוה, לא סכרת). לוקחת אקטיבל 8 שנים מתום המחזור,חלק גדול מהתקופה לקחתי חצי כדור וכדור שלם לסירוגין (סה"כ 3/4 כדור ליום), בחודש האחרון ירדתי לחצי כדור ביום. נמצאת במעקב רפואי קבוע (שד, בדיקות דם וכו') ומרגישה בדרך כלל טוב. לאור הסיכונים של שימוש יותר מ-10 שנים ולאחר גיל 60, מעוניינת לדעת האם אני יכולה להמשיך עם הכדורים ולמשך איזו תקופה ? (הורדת המינון לחצי כדור החזירה לי מעט מגלי החום בלילה)
תודה, רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקטיבל-להפסיק או להמשיך ? - תגובה
פרופ` יונה תדיר04/12/2012פעמים רבות הורדת המינון מחזירה סימפטומים כפי את מתארת, גם בגילים מתקדמים יותר. מעקב רפואי שגרתי מומלץ בכל מקרה וניתן להמשיך את הטיפול גם יותר שנים. לעיתים ממליצים לעבור לטיפול ע״י מדבקות הורמונליות על העור להן יש הליך ספיגה שונה. אין כמו מעבדת הגוף שלך כדי להגדיר את המינון הנכון ומשך הטיפול.
פרופ. תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקטיבל-להפסיק או להמשיך ?
רחל04/12/2012תודה פרופ' תדיר. אני מניחה שהבנת כי אני מעוניינת להמשיך עם האקטיבל ככל שאוכל.האם, לאור חילוקי הדעות בין המחקרים השונים, ניתן להמשיך עוד שנים בשימוש באקטיבל ללא הגברה משמעותית של הסיכונים הנילווים ? תודה מראש על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקטיבל-להפסיק או להמשיך ? - תגובה
פרופ` יונה תדיר05/12/2012ניתן להמשיך תוך מעקב רפואי מקובל. תופעות לוואי למיניהן של גיל המעבר קשות במקרים רבי מתופעות לוואי של התרופות עצמן ואין כמו ״מעבדת הגוף״ כדי לשדר למה הוא זקוק.
פרופ. תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בטן נפוחה בגיל המעבר וכיצד ניתן למנוע
ליויאל - תופעת לוואי של הפרעות בראייה
פטריה ושימוש באגיסטאן ללא הועיל
הפרשות מרובות עם ריח והאם יש תכשיר שיפחית
חום קבוע ומתגבר איך מטפלים
הורמונים לפקטור ליידן 5
בת 33, אל ווסת, נובופם
מדבקות של אוורל קונטי ומה מתחילות להשפיע
מחזור ממושך טרום גיל המעבר בת 50 וחצי
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?