אקטיבל או טריסקוונס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אקטיבל או טריסקוונס
    שירה
    05/12/2012

ד'ר יקר,אני אישה כבת 50 לפני שנה הפסקתי לקחת גלולות יסמין אותן לקחתי 20 שנה.שלושה שבועות לאחר הפסקת הגלולות התחילו לי סימפטומים קשים של גיל המעבר כולל נשירת שיער מסיבית עקב הפסקת היסמין, תאבון ועוד.לאחר ברור הורמונלי נאמר לי שאני נימצאת "עמוק" בתוך בגיל המעבר והרופאה נתנה לי פרוגילוטון אשר עשה לי תופעות לוואי קשות כגון יקיצה מוקדמת עצירות קשה, גלי חום, קמטים בפנים אשר לא היו שם קודם.(תמיד ניראיתי עשר שנים צעירה מגילי}.הלכתי ליעוץ עם רופא שמתמחה בגיל המעבר אשר העביר אותי לטריסקוונס אותו אני בולעת כבר שבעה חודשים ומאוד מרוצה.השאלות: התחלתי לשמור נידה וביקשתי מהרופא שיעביר אותי לאקטיבל על מנת שלא אקבל מחזור,נאמר לי שזה לא מתאים לי עקב גילי הצעיר יחסית והמליץ להשאר עם הטריסקוונס. כעבור כמה חודשים הלכתי לרופא אחר שאמר לי כך:להתחיל עם אקטיבל כדור אחד ביום,במידה ולא ארגיש טוב אקח 2 כדורי אקטיבל בבת אחת,שזה לטענתו אותו מינון כמו הטריסקוונס,ממש אחד לאחד אותה תרופה.אני אמורה לסיים עוד מעט את החפיסה של הטריסקוונס ולהתחיל עם האקטיבל. אני ממש מפחדת לעשות את השינוי עקב הבעיות שהיו לי עם הפרוגילוטון.אודה לך מאוד אם תוכל להתייחס לדברי, כמו כן החשק המיני לא משהו,מפחדת גם משיעור יתר והשמנה,אני מבינה שזה מהלך של ניסוי וטעייה ובמידה ולא ארגיש טוב אחזור לטריסקוונס. מודה לך על תשובתך והמלצותיך,תבורך תמיד. שירה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אקטיבל או טריסקוונס

הוספת תגובה

• אקטיבל או טריסקוונס - תגובה

ד``ר איתן פאר
    05/12/2012

לא מקובל עלי הטיפול של 2 כדורי אקטיבל
    לא מקובל עלי האמירה שאת צעירה מדי בכדי לקבל אקטיבל
    תעברי בשקט לאקטיבל וכעבור חצי שנה תעברי לחצי אקטיבל הנקרא אוויאנה ועל תרופה זו תשארי שנים רבות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקטיבל-רמת הורמונים נמוכה

שירה
    05/12/2012

תודה רבה לך על תשובתך המהירה והברורה,רציתי רק לסבר לך את האוזן שהסיבה שהרופא המליץ לי על 2 כדורי אקטיבל ביום היא כי להבנתו אני זקוקה לרמת הורמונים גבוהה כגון טריסקוונס,אין לי מושג כיצד הגיע למסקנה זו,אולי מפני שהפרוגילוטון עשה לי תופעות לוואי קשות. מה שמאוד מאוד מלחיץ אותי איך גופי יגיב לרמת הורמונים נמוכה? כלומר:השמנה,שיעור יתר בפנים,תשוקה מינית,עצירות,ותסמיני גיל המעבר,האם הרגשתי הטובה כיום תישמר עם כדור אקטיבל 1 ביום? אסור לשכוח שהיסמין שבלעתי שנים רבות עשה לי מאוד טוב,עד כדאי כך שהרבה שנים לא הייתי בפעילות מינית ועדין המשכתי לקחת אותו. בנוסף אני עוברת ניתוח החלפת שיתלי סיליקון בחזה בסוף החודש ואין בי רצון להכנס להרפתקה אשר איני יודעת לאן תוביל אותי וגם לא "לשגע" את בן זוגי הטרי ביותר מידי ימים של נידה כתוצאה מהחלפת ההורמונים . האם ניראה לך לאור ניסיונך העשיר ולאור האינפורמציה שנתתי לך שהחלפת ההורמונים "תעבור בשלום"? המון תודה על הכל,כן ירבו אנשים טובים כמוך,שבת שלום,שירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקטיבל-רמת הורמונים נמוכה - תגובה

ד``ר איתן פאר
    06/12/2012

כן זזה יעשה לך רק טוב
    וקצת תובנות- מינוןהורמונלי גבוה גורם לתגובה פארדוקסאלית הפוכה. למשל נשים להן חוזרים גלי החום תחת טיפול הורמונלי, הטעות הנפוצה ביותר של הרופאים המטפלים, והלא מתמצאים בניבכי הפעולה ההורמונלי , תהיה להעלות מיניון הטיפול, וזה יגרום להחמרת גלי החום. יש צורך במצבים אלו דוקא לרדת במינון ואז מושג איזון ותגובה טובה יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון הורמונים נמוך

שירה
    08/12/2012

ד'ר תודה מכל הלב,עזרת לי מאוד,אתחיל לקחת את האקטיבל בימים הקרובים,אבל אני גם מבינה שתמיד יש מקום לכך שמשהו ישתבש ושלא הכל ילך "לפי הספר" ,אשמח מאוד לעדכן אותך בהמשך,מקווה בישבילי שלא ארגיש הבדל, כיון שאם הטריסקוונס אני מרגישה נהדר,הרופא המטפל אמר לי שבמידה ולא ארגיש טוב אחזור לטריסקוונס,השאלה כמה ימי חסד לתת לאקטיבל במידה ומשהו ישתבש? שיהיה לך שבוע ניפלא, שירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו