מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות שינהאתי30/01/2013
שלום רב,
אני בת 48.5 ובשלוש השנים האחרונות סובלת מאוד מבעיות שינה והזעה לילית. נוטלת כחצי שנה קליאוגסט. אני מתעוררת אחרי 4 שעות שינה ולא מצליחה להירדם שוב. בחלק המהקרים מתעוררת מהזעה. בכללי אני בחורה טמפרמנטית ומלאת מרץ ובשנים האחרונות אני פשוט שבר כלי ומרגישה שכרגע אני סף התמוטטות. עייפות כרונית ומנסה להמשיך באורח החיים הרגיל: עבודה, בית, זוגיות קצת ספורט כשיש כח וכו׳. היום רופא המשפחה ראה שאני במצב נפשי קשה וממש שבורה והחליף לי את ההורמונים להורמון אביאנה.
שאלתי: האם יכול להיות שהמעבר לכדור זה יפתור את הבעיה. אתמול גם התחלתי בדיקור סיני.
אשמח לחוות דעת דחופה.
אתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות שינה - תגובה
ד``ר איתן פאר31/01/2013המעבר לאוויאנה כלל לא אמור לפתור את הבעיה. בשום פנים.
אבל, בכדי למזער יקיצה עם הזעות לילה, חובה לקחת את ההורמונים בערב ולא בבוקר. זה חשוב ולא כל הרופאים יודעים להנחות בנידון.
ולגבי השינה, הבעיה העיקרית קשורה במלטונין ולכן הטיפול בבעיות אלו אפשרי בשתי דרכים.
או לטפל במלטונין = הורמון השינה, הנמכר בארה'ב ללא כל מירשם במינונים של 2,3,5 מג'ר ויעיל גם למניעת הפרעות שינה לאחר טיסות ארוכות.
כדור לפני השינה עושה פלאות ולא גורם לכל תופעות לואי.
בארץ משווק ע'י חברת טבע תחת השם צירקאדין ( במינון של 2 מג'ר בלבד- אבל בעלות כספית גבוהה בהרבה מהמלטונין הנמכר בארה'ב על המדפים ללא צורך במירשם רפואי).
יש תכשיר נוסף הנקרא אמביין, שלו יש שני שלבי פעולה, כך שאמור לפעול גם בשעות שלפנות בוקר, וגם הוא יעיל למדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בטן נפוחה בגיל המעבר וכיצד ניתן למנוע
ליויאל - תופעת לוואי של הפרעות בראייה
פטריה ושימוש באגיסטאן ללא הועיל
הפרשות מרובות עם ריח והאם יש תכשיר שיפחית
חום קבוע ומתגבר איך מטפלים
הורמונים לפקטור ליידן 5
בת 33, אל ווסת, נובופם
מדבקות של אוורל קונטי ומה מתחילות להשפיע
מחזור ממושך טרום גיל המעבר בת 50 וחצי
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?