בעיות שינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות שינה
    אתי
    30/01/2013

שלום רב,
    אני בת 48.5 ובשלוש השנים האחרונות סובלת מאוד מבעיות שינה והזעה לילית. נוטלת כחצי שנה קליאוגסט. אני מתעוררת אחרי 4 שעות שינה ולא מצליחה להירדם שוב. בחלק המהקרים מתעוררת מהזעה. בכללי אני בחורה טמפרמנטית ומלאת מרץ ובשנים האחרונות אני פשוט שבר כלי ומרגישה שכרגע אני סף התמוטטות. עייפות כרונית ומנסה להמשיך באורח החיים הרגיל: עבודה, בית, זוגיות קצת ספורט כשיש כח וכו׳. היום רופא המשפחה ראה שאני במצב נפשי קשה וממש שבורה והחליף לי את ההורמונים להורמון אביאנה.
    שאלתי: האם יכול להיות שהמעבר לכדור זה יפתור את הבעיה. אתמול גם התחלתי בדיקור סיני.
    אשמח לחוות דעת דחופה.
    אתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות שינה

הוספת תגובה

• בעיות שינה - תגובה

ד``ר איתן פאר
    31/01/2013

המעבר לאוויאנה כלל לא אמור לפתור את הבעיה. בשום פנים.
    אבל, בכדי למזער יקיצה עם הזעות לילה, חובה לקחת את ההורמונים בערב ולא בבוקר. זה חשוב ולא כל הרופאים יודעים להנחות בנידון.
    ולגבי השינה, הבעיה העיקרית קשורה במלטונין ולכן הטיפול בבעיות אלו אפשרי בשתי דרכים.
    או לטפל במלטונין = הורמון השינה, הנמכר בארה'ב ללא כל מירשם במינונים של 2,3,5 מג'ר ויעיל גם למניעת הפרעות שינה לאחר טיסות ארוכות.
    כדור לפני השינה עושה פלאות ולא גורם לכל תופעות לואי.
    בארץ משווק ע'י חברת טבע תחת השם צירקאדין ( במינון של 2 מג'ר בלבד- אבל בעלות כספית גבוהה בהרבה מהמלטונין הנמכר בארה'ב על המדפים ללא צורך במירשם רפואי).
    יש תכשיר נוסף הנקרא אמביין, שלו יש שני שלבי פעולה, כך שאמור לפעול גם בשעות שלפנות בוקר, וגם הוא יעיל למדי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו