מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הסתיידויותסיגלית15/03/2013
שלום רב
בת 48. נוטלת מזה 3 חודשים נובופם ומרגישה טוב.
בעקבות בקשת רופא הנשים עשיתי אולטרסאונד שד וממוגרפיה. בבדיקות נתגלו הסתיידויות גסות בשד ימין. הודגמו 2 מבנים בקוטר של 0.8 סמ. בממוגרפיה קיבלו הגדרה של ממצא שפיר . באולטרסאונד הגדרה של ממצא חריג עם חשד נמוך.
מקריאה באינטרנט למדתי שהסתיידויות גסות בשד אופיניות לנשים בגיל המעבר וכי הן
בדרך כלל שפירות. אצל האחות במשפחה נתגלו בעבר הרחוק הסתיידיות בשד ( בגיל צעיר) לא בגיל המעבר , והתגלו בביופסיה כשפירות.
הומלץ לי על ביופסיה. אני שואלת האם יכול להיות כי שהממצאים קשורים איכשהוא בהורמון , עפי שידוע לי שהמינון שם הוא מאד נמוך?
אגב - בלי ההורמונים אין לי חיים!!!
בעברי לקחתי גלולות למניעת הריון. היו לי ציסטות בשחלות שדוקא טופלו עם גלולות
ומבנה שד פיברוציסטי.
אשמח לשמוע חוות דעתך , האם אתה ממליץ על החלפת הורמון, האם לדעתך כדאי לי למרות הכל לבצע ביופסיה.
כמובן שאת כל השאלות הנל הפניתי גם לכירורג שד.
אודה לך מאד על תשובתך
בברכת חג שמח
תודה וסליחה מראש
סיגלית .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתיידויות - תגובה
ד``ר איתן פאר18/03/2013נדיר מאד שכירורג שד מתמצא בהשפעה ההורמונלית על השד. המומחיות שלהם היא הניתוחים .
לגבי השאלות-
הסתיידויות שפירות גסות בשד הינה תכונה גנטית שאין לה ולא כלום עם הופעת סרטן שד או עם גורמי סיכון לסרטן שד. הן מתרבות עם הגיל וחסרות משמעות קלינית.
מקבץ של הסתיידויות מאד זעירות, כמו מקבץ של קליעה למטרה, עם הסתיידויות זעירות כמו ראש סיכה, מעידים בשכיחות גבוהה על סרטן של צינוריות השד ( DCIS).
אין כל קשר הורמונלי , ואין החמרה של ההסתיידויות הגסות בשד להורמונים למינהן ואת יכולה להמשיך לקחת הורמונים במצב זה ללא חשש.
לגבי ממוגרפיה - ההמלצה כיום היא רק אחת לשנתיים, ומגיל 50.
כמו כן היות ונטילת הורמונים גורמת לסמיכות של רקמת השד בממוגרפיה , אני ממליץ להפסיק נטילת הורמונים למשך 10 ימים לפני ביצוע כל ממוגרפיה , ואז האפקט של סמיכות השד פשוט נעלם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
סיגלית18/03/2013תודה וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בטן נפוחה בגיל המעבר וכיצד ניתן למנוע
ליויאל - תופעת לוואי של הפרעות בראייה
פטריה ושימוש באגיסטאן ללא הועיל
הפרשות מרובות עם ריח והאם יש תכשיר שיפחית
חום קבוע ומתגבר איך מטפלים
הורמונים לפקטור ליידן 5
בת 33, אל ווסת, נובופם
מדבקות של אוורל קונטי ומה מתחילות להשפיע
מחזור ממושך טרום גיל המעבר בת 50 וחצי
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?