הסתיידויות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הסתיידויות
    סיגלית
    15/03/2013

שלום רב
    בת 48. נוטלת מזה 3 חודשים נובופם ומרגישה טוב.
    בעקבות בקשת רופא הנשים עשיתי אולטרסאונד שד וממוגרפיה. בבדיקות נתגלו הסתיידויות גסות בשד ימין. הודגמו 2 מבנים בקוטר של 0.8 סמ. בממוגרפיה קיבלו הגדרה של ממצא שפיר . באולטרסאונד הגדרה של ממצא חריג עם חשד נמוך.
    מקריאה באינטרנט למדתי שהסתיידויות גסות בשד אופיניות לנשים בגיל המעבר וכי הן
    בדרך כלל שפירות. אצל האחות במשפחה נתגלו בעבר הרחוק הסתיידיות בשד ( בגיל צעיר) לא בגיל המעבר , והתגלו בביופסיה כשפירות.
    הומלץ לי על ביופסיה. אני שואלת האם יכול להיות כי שהממצאים קשורים איכשהוא בהורמון , עפי שידוע לי שהמינון שם הוא מאד נמוך?
    אגב - בלי ההורמונים אין לי חיים!!!
    בעברי לקחתי גלולות למניעת הריון. היו לי ציסטות בשחלות שדוקא טופלו עם גלולות
    ומבנה שד פיברוציסטי.
    אשמח לשמוע חוות דעתך , האם אתה ממליץ על החלפת הורמון, האם לדעתך כדאי לי למרות הכל לבצע ביופסיה.
    כמובן שאת כל השאלות הנל הפניתי גם לכירורג שד.
    אודה לך מאד על תשובתך
    בברכת חג שמח
    תודה וסליחה מראש
    סיגלית .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הסתיידויות

הוספת תגובה

• הסתיידויות - תגובה

ד``ר איתן פאר
    18/03/2013

נדיר מאד שכירורג שד מתמצא בהשפעה ההורמונלית על השד. המומחיות שלהם היא הניתוחים .
    לגבי השאלות-
    הסתיידויות שפירות גסות בשד הינה תכונה גנטית שאין לה ולא כלום עם הופעת סרטן שד או עם גורמי סיכון לסרטן שד. הן מתרבות עם הגיל וחסרות משמעות קלינית.
    מקבץ של הסתיידויות מאד זעירות, כמו מקבץ של קליעה למטרה, עם הסתיידויות זעירות כמו ראש סיכה, מעידים בשכיחות גבוהה על סרטן של צינוריות השד ( DCIS).
    אין כל קשר הורמונלי , ואין החמרה של ההסתיידויות הגסות בשד להורמונים למינהן ואת יכולה להמשיך לקחת הורמונים במצב זה ללא חשש.
    לגבי ממוגרפיה - ההמלצה כיום היא רק אחת לשנתיים, ומגיל 50.
    כמו כן היות ונטילת הורמונים גורמת לסמיכות של רקמת השד בממוגרפיה , אני ממליץ להפסיק נטילת הורמונים למשך 10 ימים לפני ביצוע כל ממוגרפיה , ואז האפקט של סמיכות השד פשוט נעלם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

סיגלית
    18/03/2013

תודה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו