יובש וגינלי, הפרעות שינה, הורמונים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יובש וגינלי, הפרעות שינה, הורמונים
    כרמל
    20/03/2013

בת 58, מחזור הסתיים בגיל 52.
    היו כל הסימפטומים של גיל המעבר. הרופאה שלי לא נתנה לי הורמונים ,בקלות למרות בקשותי, כי חששה. היה לי פוליפ ברחם שהוצא בהיסטרוסקופיה וגם מבנה סמיך של שד. אני בביקורת כירורג שד, ממוגרפיה ואולטרה סאונד וגינלי באופן מסודר וקבוע ואין שום בעיה.
    לקחתי אביאנה במשך כשנתיים ולאחרונה הפסקתי כי לדעת הרופאה שלי, אם אין לי גלי חום - אין צורך.
    אני סובלת מאוד מיובש נרתיקי, למרות שאני פעילה מינית וזה משבש לי את ההנאה והחשק. לוקחת ואגיפם פעמיים בשבוע ( למרות שהרופאה הציעה פעם אחת) וזה כמעט לא עוזר. לטענת הרופאה שלי אביאנה לא מטפלת בבעיה. האומנם?
    האם שילוב של אביאנה וואגיפם יכול לעזור? או לחלופין, מה עוד ביכולתי לעשות? זה מאוווווווווד מטריד אותי. חשוב לי להמשיך וליהנות מיחסי מין.
    בנוסף - לאחרונה זרו לי הפרעות בשינה. נרדמת בקלות, אך מתעוררת אחרי 2, 3 שעות.
    כמו כן -
    האם רצוי/כדאי ללכת רופא או מרפאה המתמחים בגיל המעבר??
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• יובש וגינלי, הפרעות שינה, הורמונים - תגובה

ד``ר איתן פאר
    20/03/2013

צר היה לי מאד לקרוא כיצד רופאה מערבבת דעות ואמנות אישיות שלה עם עובדות רפואיות הסותרות לחלוטין את ההצעות שהיא נותנת לך ולכן אין לי אלא לחלוק באופן מוחלט עליה וליעץ ללך לגשת למרפאת מומחה לגיל המעבר .
    את חייבת, לפי תלונותיך, בהמשך טיפול הורמונלי ועליך לזכור שאיכות חיים, הנאה מהחיים- כולל מיחסי מין- הינם מרכיב בריאותי חשוב ביותר. אל תקבלי "עצות" שאין בהם כל ביסוס מדעי רפואי והפוגמים בערכים אלו של חייך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

כרמל
    20/03/2013

מאוד מודה על התגובה המהירה והעניינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורמונים

ב
    29/04/2013

שלום ד''ר פאר וכרמל,
    אני קוראת את שאלתך ואת תשובתך ד''ר,ואני כ''כ רוצה לחזק את דבריך,גם אני סבלתי מאוד מסימני גיל המעבר,גם לי מיומות וגושים שפירים בשד{במעקב},חששתי כ''כ מהשד שנקרא הורמונים,לאור פרסומים שקראתי,אבל הרופאה שלי הרגיעה אותי ושאלה באיזה מחיר אני מוכנה לפגוע באיכות חיי? וזה כ''כ נכון,לא לישון ביום ובלילה,להגיע לסף תשישות נורא,לא לתפקד ממש,להזיע בלי סוףביום ובלילה,שלא לדבר על חיי אישות.אני לוקחת מזה כחצי שנה אביאנה,מהשבוע הראשון איכות חיי השתפרה פלאים,אני ישנה ,לא מזיעה,פחות נתונה למצבי רוח.זה בעצם מה שאנחנו רוצות,להמשיך ולשמור על איכות החיים שלנו למרות ועל אף הכניסה לגיל המוזר הזה שנכנסנו אליו.אני ממליצה לכן בנות לקחת חזרה את השליטה על מה שקורה איתכן,כמובן תמיד תמיד במעקב קבוע ומסודר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורמונים - תגובה

ד``ר איתן פאר
    01/05/2013

מאשר ומצטרף בחום..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוורול 50 מ"ג

חני
    15/09/2013

שלום רב,
    אני בת 51 לוקחת בחודשים האחרונים אוורול 50 מ"ג הסיבה היא נדודי שינה בעיקר, המדבקות עוזרות לי בשבוע האחרון אני סובלת מעצירות שלא חויתי בעבר יש לי יציאות קבועות יום יומיות מסודרות רופא גסטרו חשב שאולי זה מהמדבקות שאלתי האם יש קשר, האם לשנות הורמונים, האם ההורמונים מסוכנים אודה על דעתך בנושא לא יודעת מה לעשות? קראתי שעלול לגרום לסרטן שד קצת מבולבלת וחוששת.

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוורול 50 מ"ג - תגובה

ד``ר איתן פאר
    15/09/2013

הורמונים לא גורמים לעצירות אלא חסר שתייה מספקת.
    אסטרוגן בלבד , כי שאת לוקחת, מפחית (= מוריד !!!) שכיחות של סרטן שד בלפחות 24%
    כל שאין בסוס מדעי לחששותיך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוורול 50 מ"ג

חני
    15/09/2013

תודה עבור תשובתך, אני שותה הרבה מאוד במהלך היום, אני גם עושה פעליות ספורט יומיוית בסוף חודש אוקטובר אהיה חמש שנים עם המירנה האם להוציא אותה ולשנות טיפול הורמנלי?
    לדעתך פשוט לטפל בעניין העצירות ולא לקשור אותה לגיל המעבר?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוורול 50

חני
    26/01/2014

שלום רב,

אני בת 52 נוטלת אוורול 50 מזה חצי שנה, בחודשיים האחרונים אני סובלת בעיקר אחרי שינה מגודש באף וצבירת נוזלים מתחת לעיניים וליחה, שאלתי האם האוורול יכול לגרום לנוזלים בחלל הפנים? מאחר וזה נמשך כבר למעלה מחודשיים ולא עובר בשום טיפול הייתכן שזוהי תופעת אלרגיה? למדבקות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוורול 50 - תגובה

ד``ר איתן פאר
    27/01/2014

יתכן.
    הכי פשוט זה להפסיק לחודש ולראות האם התופעה חולפת.
    כמו כן מתבקש יעוץ אלרגולוג- רופא המומחה בתחום האלרגיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו