משקל בגיל המעבר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משקל בגיל המעבר
    סוזי
    25/04/2013

שלום,

אני בת 50 והפסיק לי המחזור ומאז אני אוכלת יותר ומשמינה ומרגישה עם המצב כל כך נורא. אני הולכת פעמיים בשבוע 20 דק' לערך ומשתדלת לאוכל בריא ועדיין המשקל לא יורד.
    האם זו תופעה שכיחה בקרב נשים בגילי? מהן הפתרונות עבורי?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    משקל בגיל המעבר

הוספת תגובה

• משקל בגיל המעבר - תגובה

ד``ר איתן פאר
    29/04/2013

יש כבר המון המון תשובות והסברים שלי על הנושא בפורום זה.
    בגדול, העדר מחזור פירושו העדר פעילות הורמונלית נשית, קרי אסטרוגן.
    אבל , מבלוטת יתרת הכליה , האדרנל, ממשיך להיות מופרש הורמון זכרי, טסטוסטרון, .
    אלא שעכשיו הוא אינו מנוטרל ע'י אסטרוגן שכאמור כבר לא מיוצר.
    להורמונים זכריים התכונה לגרום לאגירת שומן באזור הבטן ולעליה במשקל.
    ולכן , ככלל, נשים ללא פעילות הורמונלית, עצמונית , כלומר דרך מחזור, או חלופית, דרך מתן טיפול הורמונלי, יעלו במשקל. נקודה- תרתי משמע.
    לגבי פעילות גופנית, מאד מאד חיונית לשמר למזער את העליה במשקל , אבל אנו מדברים על 40 דקות הליכה יומית- מדי יום, ולא 20 דקות פעמיים בשבוע ( חסר משמעות).
    וזה חשוב גם למניעת אוסטאופורוזיס, לשימור עורקי הלב והמוח ולשריפת קלוריות.
    בהצלחה עם המאבק התמידי של נשים במשקל...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדבר הראשון שיכול לעזור לך

פרידה
    29/04/2013

זה לא להרגיש רע! תחושת אשמה אינה טובה בשום מצב. אני מזדהה עם התחושות והרגשות שלך גם אני עד לא מזמן הייתי במצבך (מבחינת המשקל והחוסר ירידה), ברור לי שמגיל מסוים קשה יותר לרדת במשקל (כפי שהד"ר כתב) אבל זה ממש לא בלתי אפשרי וברגע שהבנתי את זה החלטתי לשנות את אורח החיים שלי. התחלתי לאכול אוכל יותר בריא המבוסס בעיקר על ירקות, קטניות ודגנים מלאים וכמה שפחות אוכל מעובד, אני נוטלת על בסיס יומיומי גולד פייבר של סופהרב שאלו סיבים תזונתיים שעוזרים מאוד בחילוף החומרים ובכלל בדיאטה, אני שותה המון - בעיקר מים ואני עושה הליכות (בדר"כ שלוש פעמים בשבוע) למשך 45 דקות - אמנם הירידה היא מתונה ואיטית אבל ההרגשה הבריאה והעירנות שווים לי יותר מכל קילוגרם שהוא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדבר הראשון שיכול לעזור לך - תגובה

ד``ר איתן פאר
    01/05/2013

נפלא ובעיקר נכון
    שיוני אורח חיים חשוב ביותר והידד לך
    אבל חסר לי בתזונה של חלבונים מהחי ( ביצים ובשר) שרק מהם מקבלים את קופלקס ויטמים מקבוצה B ואת הברזל הזמן- פריטין ( מוצרים אלו, החיוניים לבריאות ולמוח במיוחד, אומנם נמצאים גם בסוגי אוכל אחרים אך הגוף שלנו לא מסוגל בכלל לספוג אותם אלא מהמקורות שציינתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו