מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משקל בגיל המעברסוזי25/04/2013
שלום,
אני בת 50 והפסיק לי המחזור ומאז אני אוכלת יותר ומשמינה ומרגישה עם המצב כל כך נורא. אני הולכת פעמיים בשבוע 20 דק' לערך ומשתדלת לאוכל בריא ועדיין המשקל לא יורד.
האם זו תופעה שכיחה בקרב נשים בגילי? מהן הפתרונות עבורי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל בגיל המעבר - תגובה
ד``ר איתן פאר29/04/2013יש כבר המון המון תשובות והסברים שלי על הנושא בפורום זה.
בגדול, העדר מחזור פירושו העדר פעילות הורמונלית נשית, קרי אסטרוגן.
אבל , מבלוטת יתרת הכליה , האדרנל, ממשיך להיות מופרש הורמון זכרי, טסטוסטרון, .
אלא שעכשיו הוא אינו מנוטרל ע'י אסטרוגן שכאמור כבר לא מיוצר.
להורמונים זכריים התכונה לגרום לאגירת שומן באזור הבטן ולעליה במשקל.
ולכן , ככלל, נשים ללא פעילות הורמונלית, עצמונית , כלומר דרך מחזור, או חלופית, דרך מתן טיפול הורמונלי, יעלו במשקל. נקודה- תרתי משמע.
לגבי פעילות גופנית, מאד מאד חיונית לשמר למזער את העליה במשקל , אבל אנו מדברים על 40 דקות הליכה יומית- מדי יום, ולא 20 דקות פעמיים בשבוע ( חסר משמעות).
וזה חשוב גם למניעת אוסטאופורוזיס, לשימור עורקי הלב והמוח ולשריפת קלוריות.
בהצלחה עם המאבק התמידי של נשים במשקל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדבר הראשון שיכול לעזור לך
פרידה29/04/2013זה לא להרגיש רע! תחושת אשמה אינה טובה בשום מצב. אני מזדהה עם התחושות והרגשות שלך גם אני עד לא מזמן הייתי במצבך (מבחינת המשקל והחוסר ירידה), ברור לי שמגיל מסוים קשה יותר לרדת במשקל (כפי שהד"ר כתב) אבל זה ממש לא בלתי אפשרי וברגע שהבנתי את זה החלטתי לשנות את אורח החיים שלי. התחלתי לאכול אוכל יותר בריא המבוסס בעיקר על ירקות, קטניות ודגנים מלאים וכמה שפחות אוכל מעובד, אני נוטלת על בסיס יומיומי גולד פייבר של סופהרב שאלו סיבים תזונתיים שעוזרים מאוד בחילוף החומרים ובכלל בדיאטה, אני שותה המון - בעיקר מים ואני עושה הליכות (בדר"כ שלוש פעמים בשבוע) למשך 45 דקות - אמנם הירידה היא מתונה ואיטית אבל ההרגשה הבריאה והעירנות שווים לי יותר מכל קילוגרם שהוא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדבר הראשון שיכול לעזור לך - תגובה
ד``ר איתן פאר01/05/2013נפלא ובעיקר נכון
שיוני אורח חיים חשוב ביותר והידד לך
אבל חסר לי בתזונה של חלבונים מהחי ( ביצים ובשר) שרק מהם מקבלים את קופלקס ויטמים מקבוצה B ואת הברזל הזמן- פריטין ( מוצרים אלו, החיוניים לבריאות ולמוח במיוחד, אומנם נמצאים גם בסוגי אוכל אחרים אך הגוף שלנו לא מסוגל בכלל לספוג אותם אלא מהמקורות שציינתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בטן נפוחה בגיל המעבר וכיצד ניתן למנוע
ליויאל - תופעת לוואי של הפרעות בראייה
פטריה ושימוש באגיסטאן ללא הועיל
הפרשות מרובות עם ריח והאם יש תכשיר שיפחית
חום קבוע ומתגבר איך מטפלים
הורמונים לפקטור ליידן 5
בת 33, אל ווסת, נובופם
מדבקות של אוורל קונטי ומה מתחילות להשפיע
מחזור ממושך טרום גיל המעבר בת 50 וחצי
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?