אוורל קונטי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אוורל קונטי
    אריאלה
    30/04/2013

אני בת 53 , המחזור הפסיק סופית לפני כשנתיים.

בגלל תופעות גיל המעבר, קיבלתי אוורל קונטי שמתחילה להשתמש בהם בימים אלה. אמרתי לרופא שאני מעשנת, הוא אמר שזה לא בריא (ידוע), אבל בכל זאת נתן לי את המדבקות.

שאלתי היא האם יעילות המדבקות פוחתות בגלל העישון, או שהעישון עם המדבקות גורם לתופעות לוואי קשים או מעלה סיכונים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אוורל קונטי

הוספת תגובה

• אוורל קונטי - תגובה

ד``ר איתן פאר
    01/05/2013

עישון והורמונים- סוגיה מורכבת ביותר שפשוט לא יודעים להסביר את המשמעות היות ומרבית הרופאים בעצמם לא מתעמקים ולא יודעים ולכן פשוט אומרים, כפי שאת כתבת- שברור שעישון מזיק.
    האמת, הרבה יותר גרועה מכפי שאת או רוב רובם של הרופאים יודעים.
    הורמונים צריכים להתפרק ויש צורך לפנותם מהגוף, וזה תפקיד הכבד שעושה זאת בעזרת מסלול אנזימטי ייחודי.
    ניקוטין מונע את פעילךות אותם האנזימים וכתוצאה גורם להפעלת אנזימים אחרים בכבד ( ההפעלה היא דרך הפעלה גנטית) ואז נוצר מצב שחומרי הפירוק שעכשיו נוצרים בכבדף על רקע העישון וההורמונים הינם חומרים הידועים בגרימת מוטציות ב DNA של התאים , שפירושו של דבר הופעת ממאירויות הן בכבד, הן בשד, בנוסף על הפעלה מוגברת של פקטורי קרישה.
    כל האמור לעיל מותנה בכמות של ניקוטין ויותר חמור, פי כמה , במעשנות הנוטלות גלולות נגד הריון וקצת פחות דרמטי במשתמשות במדבקות כדרך לספק את ההורמונים.
    עישון מעל 4 סיגריות ליום מספק כמות ניקוטין שכבר מפעילה את המנגנון האמור.
    ולכן , ככל, השילוב של הורמונים ועישון- אסור שיתקיים.
    במידה ותעשני עד 4 סיגריות ליממה, את יכולה לשלב.
    אולי קצת מסובך, אבל השתדלתי מאד לפשט סוגיה זו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו