מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תופעותגל02/05/2013
שלום ד"ר,
לאחרונה חשה בירידה בתפקוד הזיכרון, חוסר ריכוז, חוסר חדות מחשבה לעיתים.
(לעומת זאת היצירתיות פורה).
תופעות אלו מאוד מפריעות לי ואף מדאיגות מאוד.
בת 50, עברתי כריתת רחם מוצלחת לפני כשנה (בגלל מיומות)- ל ל א הוצאות שחלות.
מרגישה טוב ונראית מעולה.
האם תופעות אלו שציינתי עשויות להיות קשורות לגיל?
מה יש לעשות?
אשמח מאוד לתשובה מפורטת ככל שתוכל. תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות - תגובה
ד``ר איתן פאר05/05/2013ירידה בזכרון וחסר חדות מחשבה וריכוז יכולים להיות ביטוי למכלול רב של תופעות שתחום הנוירולוגיה עוסק בהם.
"התרומה" של גיל המעבר קשורה לתהליך במספר אספקטים:-
1)- גלי חום. בזמן גלי חום ישנה הפחתה ניכרת בזרימות דם לחלקים נרחבים של המוח, וככל שגלי החום תכופים יותר ורבים יותר כך הפגיעה המוחית עלולה להיות נרחבת יותר עם השלכות מרובות לכיוון דמנציה , אלצהיימר וכו'. ולכן אסור לזלזל בגלי החום ויש לטפל בהם.
2)- העדר אסטרוגנים פוגע במיגוון פעולות של נוירוטרנסמיטורים - מוליכים עיצביים - במוח ותופעה זו גוררת מספר תופעות הקשורות לתלונות שלך אבל גם להפרעות שינה , נטייה לדכאון ועוד
אבל- כריתת רחם ללא כריתת שחלות לא בהכרח מעיד שאין לך פעילות הורמונלית וכלל לא מובן שאת בכלל בגיל המעבר. ברור הורמונלי ע'י בדיקת דם פשוטה, תיתן מיידית את התשובה.
9-* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר והמשך
גל05/05/2013מציינת כי לא הופיעו אצלי גלי חום. גם לא דיכאון, אם כי חשה ירידה במצב הרוח ובחיוניות לעיתים.
חשוב לי לציין שברקע בעיית קרישה APLA וההמטולוגית אסרה עלי להשתמש בהורמונים.
אם אכן יסתבר שאני בגיל המעבר, כיצד ניתן להקל על תופעות אלו? (חוסר ריכוז חוסר חדות וכן ירידה במצב הרוח)?
ועל גלי חום אם יופיעו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר והמשך - תגובה
ד``ר איתן פאר06/05/2013במקרה כמו שלך תכשירים המאזנים סרוטונין ( SSRI) הנמצאים בשימוש רב אצל הפסיכיאטרים כטיפול אנטי חרדתי , מאד אפקטיביים אבל לא במינון הפסיכיאטרי שלהם אלא במינונים הרבה יותר נמוכים.
למשל ציפראלקס 10 או ויאפקס 37.5* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה, ו...
גל08/05/2013ד"ר קודם כל- תודה רבה מאוד על כל תשובותיך, שהן מחכימות ומרגיעות.
1.האם ניתן לקחת ציפרלאקס לאורך זמן או שיש התמכרות או תופעות לוואי?
2.האם SSRI יכול לעזור גם לחוסר ריכוז?..
3.חברה סיפרה לי על תכשיר בשם רמוטיב המבוסס על צמח ההיפרקום. האם לעניות דעתך הוא אפקטיבי ויכול לשמש תחליף לציפרלקס?
3.ושאלה שמאוד מציקה לי, אם יופיעו לי גלי חום, שעלולות להיות להם השלכות משמעותיות כפי שציינת - איזה טיפול אוכל לקבל שאינו הורמונלי? יש טיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה, ו... - תגובה
ד``ר איתן פאר08/05/2013התמידי עם ציפראלקס
גם עוזר לכל תלונותיך וגם ממצער גלי חום
רמוטיב ותחליפים צמחיים אחרים קשורים באמונה ולא בהוכחה רפואית בדוקה ומוכחת לגבי התועלת שבהם לאורך זמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה
גל09/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בטן נפוחה בגיל המעבר וכיצד ניתן למנוע
ליויאל - תופעת לוואי של הפרעות בראייה
פטריה ושימוש באגיסטאן ללא הועיל
הפרשות מרובות עם ריח והאם יש תכשיר שיפחית
חום קבוע ומתגבר איך מטפלים
הורמונים לפקטור ליידן 5
בת 33, אל ווסת, נובופם
מדבקות של אוורל קונטי ומה מתחילות להשפיע
מחזור ממושך טרום גיל המעבר בת 50 וחצי
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?