אנג'ליק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנג'ליק
    שירה
    03/05/2013

ד'ר שלום רב,אני אישה בת 51 אחרי ניסיונות שונים לוקחת אנג'ליק,הסיבה, שנאמר לי שבאנג'ליק יש את אותו פרוגסטרון כמו שיש ביסמין,בעבר לקחתי המון שנים יסמין, כאשר הפסקתי לקחת את היסמין התחילה נשירת שיער מאוד מסיבית ומפחידה,לכן הרופא החליט להעביר אותי מאקטיבל לאנג'ליק, ובאמת נשירת השיער מאוד התמתנה,בעבר גם ניסיתי טריסקוונס, שאלותי: אני סובלת מכאבי פרקים עקב גיל המעבר(עברתי ברור מקיף,אין לי דלקת פרקים) ולכן הרופא העלה לי את המינון של האנג'ליק ל-2 כדורים ביום,ברצוני לדעת מה דעתך? והאם המינון הנ"ל יכול לעשות לי שיעור יתר בפנים ובשאר אזורים לא רצויים? והשמנה? בנוסף אני לוקחת מולטי ויטמין מיוחד לנשים,רציתי לדעת האם הוא יכול לעשות שיעור יתר? תבורך על תשובתך,שירה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אנג'ליק

הוספת תגובה

• אנג'ליק - תגובה

ד``ר איתן פאר
    05/05/2013

למרות שאני עוסק בתחום גיל המעבר מזה קרוב לארבעים שנים, לא מוכר לי הטיפול עם 2 כדורי אנג'ליק ליום.
    הנטייה בכל העולם, וההוכחות המדעיות הן נגד מינון מוגבר כזה של הורמונים עקב גירוי יתר של רקמת השד בכיוון של אפשרות להשתנות ממארת, וכן עקב העחייה הניכרת של תופעות טרומבוזות במינון אסטרוגני גבוה.
    לא מקובל לתת מינון גבוה כזה של אסטרוגן ואין כל הוכחה לגבי היעילות של מינון כזה גבוה לכאבי הפרקים מהם את סובלת.
    מאד מעסיק אותך נושא השיער.
    זה כבר נושא אחר לחלוטין ומחייב התייחסות שונה.
    נשירת שיער מתרחשת כל החיים ויש תקופות בהם יש נשירה מאד מוגברת, במיוחד 3-7 חודשים לאחר לידה, וכל יולדת מתלוננת על נשירה מדאיגה של שיער , אבל העובדה היא שהכל צומח מחדש ואף אחת לא נשארת עם קרחות בעקבות כך.
    עם הגיל יש שינוי באופי השיער- יותר דליל ויותר עדין.
    חסר אסטרוגן עם הפסקת פעילות השחלות גורם לפעילות ביולוגית של ההורמונים הזכריים המופרשים מבלוטת האדרנל, יותרת הכילייה, שפעילותם כבר לא מנוטרלת עקב חסר האסטרוגן, ולכן השפעתם על השער דומה לזו של גברים - נשירת שיער ניכרת.
    אבל אין , בפירוש אין, כל צמיחה של שיער במקומות אחרים. נהפוך הור, שיער המפשעות הולך ונעלם עם הגיל וגם שיעור בגוף.
    ויטמינים למינהם לא גורמים לכל שיעור יתר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנג'ליק 2 ליום

שירה
    05/05/2013

ד'ר המון תודה על תשובתך,את המירשם לקחת 2 אנג'ליק ביום נתן לי רופא שהוא מנהל אזור מאוד בכיר,לטענתו בשני אנג'ליק יש את אותו מינון אסטרוגן כמו שיש בטריסקוונס כדור שלקחתי בעבר והפסקתי כי לא רציתי להמשיך לקבל מחזור,לגבי השיעור יתר,(הרסוטיזים) מטריד אותי בעיקר שיער בפנים והשמנה,לגבי הנשירת שיער,באופן ברור לאחר שלושה שבועות שהפסקתי לקחת את היסמין התחילה נשירת שיער מטורפת אשר קשורה באופן ישיר להפסקת היסמין,לפני כן לא סבלתי מנשירת שיער כלל. הרופא אמר לי שבאנג'ליק יש את אותו פרוגסטרון כמו שיש ביסמין ולכן זה יכול לעזור לי, ואכן זה עוזר מה שאקטיבל לא עשה,מה עושים לגבי כאבי הפרקים? מודה לך מאוד אם תוכל להתייחס לדבריי אלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנג'ליק 2 ליום - תגובה

ד``ר איתן פאר
    05/05/2013

בכיר ככל שיהיה, ואני מלא כבוד לו ולחברי הרופאים, אני עדין לא מקבל ולא מסכים לקבל את המינון של 2 אנג'ליק ביום.
    העיסוק בגיל המעבר מחייב ידע הורמונלי עמוק , מקיף ורב שנים, ספציפית בתחום ולא קשור כלל לתואר זה או אחר , אלא רק למידת הנסיון בייחודי בתחום ייחודי זה.
    גם טריסקוונס הוצא משימוש עקב היותו במינון גבוה מדי ולא מקובל, ויש עוד ועוד תרופות שנהגו לתת בעבר ועם התקדמות הידע והנסיון הוצאו משימוש.
    ועדין לגבי נשירת השיער, עצם השינוי ההורמונלי שחל בגופך עם הפסקת היאסמין, ולא ההורמונים שביאסמין, הם הגורם המזרז נשירת שיער, בנוסף לגורמים רבים נוספים שיש לבדוק אותם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנג'ליק 2 ביום

שירה
    05/05/2013

הרופא הבכיר הוא מומחה לגיל המעבר,זו התמחותו,להשיג אצלו תור לוקח חצי שנה(מראשון לציון), טריסקוונס קיבלתי מרופא נשים אחר ליפני 7 חודשיים,אז זה לא כל כך עתיק, הנשירת שיער היא כתוצאה מהפסקת היסמין ולכן האנג'ליק ממתן מאוד את הנשירה מה שאקטיבל וטריסקוונס לא עשו,אם תוצאות לא מתווכחים,עובדה שטריסקוונס ואקטיבל לא עצרו את נשירת השיער,50 יום לאחר הפסקת היסמין לאחר ברור הורמונלי נתנה לי הרופאה פרוגילוטון שעשה בי שמות, את היסמין לקחתי קרוב ל-20 שנה רצוף. מה עושים לדעתך עם הכאבי פרקים? המון תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו