מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלות בנושא הפרעות במחזורחליה06/05/2013
שלום ד"ר,
ברכות על הפורום הנפלא וכן לך על תשובות סבלניות ומלאות.
שאלותיי הן:
1.בת 50, בעת האחרונה חודשיים שלושה המחזור שלי לא סדיר
אפשר להגיד שאני לא יודעת מתי זה מחזור ומתי לפני מה שבטוח שהוא מגיע
לעיתים קרובות, ללא דימום רב, נמשך יומיים שלושה , הפסקה קטנה ומופיעים
הכתמות עד לדימום הבא. מאוד קשה, מאוד משפיע על המצב רוח,ממש עליות וירידות
חדות .
2.תחושת פיזיות לא נעימות, מעין בחילות, כאבי ראש כמו ורטיגו, ושנת הליהל שלי מלווה בהזעות רבות מאוד- יש לציין שזו תופעה המלווה אותי יותר מעשור, לא נמצא ממצא כלשהו לכך.
3.דימומים בעת קיום יחסים, ברוב הזמן, תופעה שמלווה אותי מזה זמן, אלא אם כן אני משתמשת בנובה רינג, וכרגע לא. נעשו לי בדיקות בייופסה מהצוואר - ללא ממצא, פאפ ופיפל - גם כן ללא ממצא.
4.נואשתי, אשמח לקבל המלצותיך.כולל האם סביר לק'חת הורמונים, האם לפנות למומחה גיל המעבר- לא ידעתי שניתן.
5.האם לעשות בדיקות נוספות לאור הנ"ל?.
6רופאת הנשים הפנתה אותי שוב למרפאת צוואר הרחם, האם חיוני לעשות שוב בדיקה כזו , הבידקה שעשתי לביופסיה היתה לפני כשנה וחצי. הפאפ והפיפל ממיש לאחרונה.
מצטערת על אורך ההודעה.
תודה מקרב לב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות בנושא הפרעות במחזור - תגובה
ד``ר איתן פאר08/05/2013מה שאת מתארת מאפיין מאד את התקופה הפרימנופאוזלית
בתקופה זו יש אי סדירות ניכרת בהפרשה הורמונלית מהשחלות ולכן גם הדימומים הבלתי סדירים וגם תופעות הלואי אותם את מתארת.
הפתרון מאד מאד פשוט ( ורק צריך לדעת ולא להמציא את הגלגל מחדש..)- = איזון מחדש של ההורמונים.
קל לבצע.
תבקשי תכשיר נו\בופם ותתחילי לקחת אותו מהיום השני למחזור / דימום, כדורים אדומים תחילה ולאחריהם הלבנים. תסיימי, תקבלי מחזור וביום השני תתחילי שוב, וכך למשך חצי השנה הקרובה.
לגבי הדימומים אחרי יחסי מין- היות ולדבריך כבר עברת את כל הברור והביופסיות האפשריות, הרי יתכן והוא יפסיק בעקבות האיזון ההורמונלי החדש שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובות ,
חליה08/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בטן נפוחה בגיל המעבר וכיצד ניתן למנוע
ליויאל - תופעת לוואי של הפרעות בראייה
פטריה ושימוש באגיסטאן ללא הועיל
הפרשות מרובות עם ריח והאם יש תכשיר שיפחית
חום קבוע ומתגבר איך מטפלים
הורמונים לפקטור ליידן 5
בת 33, אל ווסת, נובופם
מדבקות של אוורל קונטי ומה מתחילות להשפיע
מחזור ממושך טרום גיל המעבר בת 50 וחצי
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?