שאלות בנושא הפרעות במחזור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות בנושא הפרעות במחזור
    חליה
    06/05/2013

שלום ד"ר,
    ברכות על הפורום הנפלא וכן לך על תשובות סבלניות ומלאות.
    שאלותיי הן:
    1.בת 50, בעת האחרונה חודשיים שלושה המחזור שלי לא סדיר
    אפשר להגיד שאני לא יודעת מתי זה מחזור ומתי לפני מה שבטוח שהוא מגיע
    לעיתים קרובות, ללא דימום רב, נמשך יומיים שלושה , הפסקה קטנה ומופיעים
    הכתמות עד לדימום הבא. מאוד קשה, מאוד משפיע על המצב רוח,ממש עליות וירידות
    חדות .
    2.תחושת פיזיות לא נעימות, מעין בחילות, כאבי ראש כמו ורטיגו, ושנת הליהל שלי מלווה בהזעות רבות מאוד- יש לציין שזו תופעה המלווה אותי יותר מעשור, לא נמצא ממצא כלשהו לכך.
    3.דימומים בעת קיום יחסים, ברוב הזמן, תופעה שמלווה אותי מזה זמן, אלא אם כן אני משתמשת בנובה רינג, וכרגע לא. נעשו לי בדיקות בייופסה מהצוואר - ללא ממצא, פאפ ופיפל - גם כן ללא ממצא.
    4.נואשתי, אשמח לקבל המלצותיך.כולל האם סביר לק'חת הורמונים, האם לפנות למומחה גיל המעבר- לא ידעתי שניתן.
    5.האם לעשות בדיקות נוספות לאור הנ"ל?.
    6רופאת הנשים הפנתה אותי שוב למרפאת צוואר הרחם, האם חיוני לעשות שוב בדיקה כזו , הבידקה שעשתי לביופסיה היתה לפני כשנה וחצי. הפאפ והפיפל ממיש לאחרונה.
    מצטערת על אורך ההודעה.
    תודה מקרב לב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שאלות בנושא הפרעות במחזור - תגובה

ד``ר איתן פאר
    08/05/2013

מה שאת מתארת מאפיין מאד את התקופה הפרימנופאוזלית
    בתקופה זו יש אי סדירות ניכרת בהפרשה הורמונלית מהשחלות ולכן גם הדימומים הבלתי סדירים וגם תופעות הלואי אותם את מתארת.
    הפתרון מאד מאד פשוט ( ורק צריך לדעת ולא להמציא את הגלגל מחדש..)- = איזון מחדש של ההורמונים.
    קל לבצע.
    תבקשי תכשיר נו\בופם ותתחילי לקחת אותו מהיום השני למחזור / דימום, כדורים אדומים תחילה ולאחריהם הלבנים. תסיימי, תקבלי מחזור וביום השני תתחילי שוב, וכך למשך חצי השנה הקרובה.
    לגבי הדימומים אחרי יחסי מין- היות ולדבריך כבר עברת את כל הברור והביופסיות האפשריות, הרי יתכן והוא יפסיק בעקבות האיזון ההורמונלי החדש שלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובות ,

חליה
    08/05/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו