מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סרטן במשפחהליאורה10/06/2013
אני בת 62 נוטלת אויאנה מאז שהגיע לארץ ובסה "כ 8 שנים שלהורמונים
אמי חולת סרטן שחלות לא גנטי בגיל זיקנה. אחותי חלתה בסרטן שד בגיל 56 לאחר 3 שנים של הורמונים. לא ידוע עדיין אם היא נשאית. הוריה ואחיה של אמי נפטרו מסרטנים שונים והיה לי בן דוד שנפטר מסרטן לבלב. לאור כל זה אני חוששת להמשיך בהורמונים ובודאי בואגיפם. מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן במשפחה - תגובה
ד``ר איתן פאר12/06/2013הקשר בין הורמונים וסרטן שונה מהמקובל ומהמשתמע מפנייתך.
ראשית- ואגיפם-
ואגיפם החדש במינון של 10 מג'ר הניתן לנרתיק פעמיים בשבוע אינו נספג למחזור הדם ולכן שימושו בטוח אפילו בחולות סרטן שד ולא ידוע לי אפילו על תיאור מקרה אחד של קשר כלשהו בין ואגיפם וסרטן
אוויאנה- נחשבת כיום כתרופה בעלת המינון ההורמונלי הנמוך ביותר בשוק, נחשבת כתרופה בטוחה במידה והתחלת הטיפול בה היה עם סיום המחזור.
מחקרים רבים מאד מצאו שרק במידה וכבר קיים סרטן שד , חבוי שלא התגלה, הרי שטיפול הורמונלי יכול לעתים להאיץ קצב חלוקת התאים הסרטניים ובכך למעשה להביא לגילו מוקדם יותר של אותו סרטן.
הספרות מרבה לציין שבמידה ומתפתח סרטן שד אצל נשים הנוטלות הורמונים, הרי שסרטן זה יותר ממוקד , פחות גרורתי, מגיב טוב יותר לטיפול ופחות אלים.
כך שמכל הבחינות , למרות שאני מאד מבין את חששותיך היעוץ שלי אליך, על רקע הסיפור המשפחתי הוא לבצע בדיקות דם גנטיות לנשאות של BRCA 1+2
קרוב לודאי שימצא שאינך נשאית ואז את יכולה להמשיך בטיפול שלך, הפעם עם רוגע מבוסס רפואית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בטן נפוחה בגיל המעבר וכיצד ניתן למנוע
ליויאל - תופעת לוואי של הפרעות בראייה
פטריה ושימוש באגיסטאן ללא הועיל
הפרשות מרובות עם ריח והאם יש תכשיר שיפחית
חום קבוע ומתגבר איך מטפלים
הורמונים לפקטור ליידן 5
בת 33, אל ווסת, נובופם
מדבקות של אוורל קונטי ומה מתחילות להשפיע
מחזור ממושך טרום גיל המעבר בת 50 וחצי
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)