סרטן במשפחה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סרטן במשפחה
    ליאורה
    10/06/2013

אני בת 62 נוטלת אויאנה מאז שהגיע לארץ ובסה "כ 8 שנים שלהורמונים

אמי חולת סרטן שחלות לא גנטי בגיל זיקנה. אחותי חלתה בסרטן שד בגיל 56 לאחר 3 שנים של הורמונים. לא ידוע עדיין אם היא נשאית. הוריה ואחיה של אמי נפטרו מסרטנים שונים והיה לי בן דוד שנפטר מסרטן לבלב. לאור כל זה אני חוששת להמשיך בהורמונים ובודאי בואגיפם. מה דעתך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סרטן במשפחה

הוספת תגובה

• סרטן במשפחה - תגובה

ד``ר איתן פאר
    12/06/2013

הקשר בין הורמונים וסרטן שונה מהמקובל ומהמשתמע מפנייתך.
    ראשית- ואגיפם-
    ואגיפם החדש במינון של 10 מג'ר הניתן לנרתיק פעמיים בשבוע אינו נספג למחזור הדם ולכן שימושו בטוח אפילו בחולות סרטן שד ולא ידוע לי אפילו על תיאור מקרה אחד של קשר כלשהו בין ואגיפם וסרטן
    אוויאנה- נחשבת כיום כתרופה בעלת המינון ההורמונלי הנמוך ביותר בשוק, נחשבת כתרופה בטוחה במידה והתחלת הטיפול בה היה עם סיום המחזור.
    מחקרים רבים מאד מצאו שרק במידה וכבר קיים סרטן שד , חבוי שלא התגלה, הרי שטיפול הורמונלי יכול לעתים להאיץ קצב חלוקת התאים הסרטניים ובכך למעשה להביא לגילו מוקדם יותר של אותו סרטן.
    הספרות מרבה לציין שבמידה ומתפתח סרטן שד אצל נשים הנוטלות הורמונים, הרי שסרטן זה יותר ממוקד , פחות גרורתי, מגיב טוב יותר לטיפול ופחות אלים.
    כך שמכל הבחינות , למרות שאני מאד מבין את חששותיך היעוץ שלי אליך, על רקע הסיפור המשפחתי הוא לבצע בדיקות דם גנטיות לנשאות של BRCA 1+2
    קרוב לודאי שימצא שאינך נשאית ואז את יכולה להמשיך בטיפול שלך, הפעם עם רוגע מבוסס רפואית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו