הזעת יתר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הזעת יתר
    לאה
    03/07/2013

שלום

אני בת 49 וכבר שלוש שנים ללא מחזור. המחזור הפסיק בעקבות טיפולים כימותרפיים שקיבלתי בגלל סרטן שד. אני נוטלת טמוקסיפן באופן קבוע.

בזמן האחרון אני סובלת מהזעת יתר בעיקר בפנים. התופעה מאוד מפריעה לי. כיצד אפשר להקל על הבעיה? כמובן, איני יכולה לקבל טיפול הורמונלי.

תודה

יעלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הזעת יתר

הוספת תגובה

• הזעת יתר - תגובה

ד``ר איתן פאר
    04/07/2013

יש טיפול מאושר ולא קע.
    גלי החום קשורים בחסר איזון סרוטונין במוח ( הנשלט מצידו ע'י אסטרוגן, ולכן בהעדר אסטרון מופיעם גלי החום ),
    קבוצה שלמה של תרופות מתחום הפסיכיאטריה הנמצאים בשימוש נפוץ ביותר כטיפול אנטי דכאוני ואנטי חרדתי, נמצאה יעילה למזער גלי חום היות והם מונעים ספיגה לא מבוקרת של סרוטונין במוח.
    אבל המינונים חייבים להיות הרבה יותר נמוכים מאשר אלו שבשימוש בפסיכיאטריה.
    העבודות מצביעות על יעילות רבה של ויאפקס, סרוקסאט וציפראלקס במינונים נמוכים .
    יש לזכור שעד שהם יפעלו יש להתמיד לפחות שלושה שבועות לפני שמתחילים לחוות שיפור.
    ועוד- מדובר בשיפור, כלומר הפחתה של תדירות ועוצמה, במיוחד בלילה, אבל לא העלמות מוחלטת כפי שיש עם טיפול אסטרוגני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה המפורטת והמושקעת

שיר
    04/07/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו