השפעת ההרמונים בגיל מעבר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השפעת ההרמונים בגיל מעבר
    רותי
    16/08/2013

אני לוקחת הורמונים כ- 3 שנים, כשנה וחצי כדורי טריסקוונס, וכשנה וחצי מדבקות של אוול 75 , בצעירותי בזמן ההריונות יצאו לי וורדים ברגלים , עם השנים הוורדים הוורדים לא בלטו , בשנים האחרונות מאז שאני לוקחת הורמונים יש לי יותר ורדים , והורדים בולטים מאוד ,

שאלתי האם הסיבה לוורדים שנוספו והפכו להיות מאוד ובולטים זה ההורמונים ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    השפעת ההרמונים בגיל מעבר

הוספת תגובה

• השפעת ההרמונים בגיל מעבר - תגובה

ד``ר איתן פאר
    19/08/2013

הופעת וורידים ברגליים לא קשורה כלל ללקיחת הורמונים אלא לאבדן רקמה אלסטית שלהם כתוצאה מחסר הורמונים ולכן הם מאפיינים גיל.
    במידה ויש לך רחם הרי שאוורל בלבד אינו הטיפול הנכון החיות והוא נטול פרוגסטרון. גשי לרופא שלך להתיעצות בנידון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובות של הורמונים

רותי
    21/08/2013

תודה על תשובתך , מאחר ולגיל מעבר אין משמעות בעולם הרפואה כך אני מרגישה ,נשים שמגיעות לגיל מעבר עוברות הרבה מאוד שינויים שמשפעים פיזית ונפשית על האישה , הנשים מחפשות את התשובות לתחושות הקשות שאנו פתאום באמצע החיים עוברות

בהמשך לשאלתי הקודמת ציינת שהופעת וורדים היא מחוסר אלסטיות בעור ,
    ולא קשורה להורמונים מדבקות אוורל שאני לוקחת ,ציינתה שלא לוקחים אוורל בלי פרגרסטרון מדוע ?אשמח לקבל תשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובות של הורמונים - תגובה

ד``ר איתן פאר
    22/08/2013

גישתך הפאטאליסטית אינה במקומה. לגיל המעבר משמעות רבה ביותר בעולם הרפואה, אצל אותם רופאים שזה תחום עיסוקם העיקרי. כמובן שרופא ילדים לא מתענין ולט יבין תופעות של גיל המעבר, וברור שלא כל גניקולוג עוסק בתחום, שלר לדבר על רופאי משפחה. ולכן אין לך לחפש פתרונות אצל מי שזה לא תחום התמחותו.
    לגבי השילוב של פרוגסטרון עם האסטרוגן- הסיבה היא רירית הרחם.
    רירית הרחם תעבור השתנות ממארת ותפתר סרטן ברחם במידה ותחשף רק לאסטרוגן ולכן חובה לתת גם פרוגסטרון להגנה עליה.
    מובן שאם אין רחם הרי שאין כל צורך לתת פרוגסטרון.
    כמו כן ניתן לספק את הפרוגסטרון לרירית הרחם או בשילוב עם האסטרוגן או ישירות לחלל הרחם ע'י התקן תוך רחמי "מירנה".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו