התקן מירנה בגיל המעבר,

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התקן מירנה בגיל המעבר,
    מיכל
    18/08/2013

שלום לדר',
    אני בגיל המעבר ולא לוקחת הורמונים.

הרופאה המליצה לי על התקן מירנה (בגלל האסטרוגן) ולקיחת
    כדור של פרוגסטרון במינון נמוך.

האם זה תחליף טוב במקום לקיחת הורמונים אחרים ,
    היות והמינון נמוך יותר ?

בתודה, מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התקן מירנה בגיל המעבר,

הוספת תגובה

• התקן מירנה בגיל המעבר, - תגובה

ד``ר איתן פאר
    19/08/2013

הגישה נכונה ומקובלת מאד ומשרד הבריאות מאשר מירנה כטיפול לגיל המעבר.
    קצת החלפת את ההורמונים- המירנה מפרישה כמות מזערית ביותר של פרוגסטרון, השומר על רירית הרחם והטיפול לתסמיני גיל המעבר יהיה במקרה הזה מינון נמוך של אסטרוגן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מירנה

ל
    02/09/2013

שלום לך רציתי להגיד לך שלא תעזי לחשוב על מירנה זה דימומים ללא סוף וגם לאחר הוצאת מירנה את חייבת גלולות מכניסם אותך לפלונטר שאת לא יודעת איך לצאת מזה.מנסיון האישי לא ממליצה בכלל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מירנה - תגובה

ד``ר איתן פאר
    05/09/2013

תגובה לחלוטין לא נאותה ולא נכונה. לך היתה תגובה ונסיון לא נכון עם המירנה ויתכן והדבר בכלל נעוץ בכך שבהכנסת המירנה היא פשוט לא התמקמה נכון ולכן להסיק מכך ולהתריע על סמך הנסיון המר שלך, לעומת מיליוני נשים אחרות שכן נהנות, ומאד, מהמירנה, זה פשוט לא נכון וגם לא הגיוני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מירנה

ט
    23/10/2013

אני בת 48 ולפני כחצי שנה מחזור התחיל להיות ארוך עד כ-3 שבועות, אך נשאר להיות סדיר. חשוב להדגיש שהייתי בסטרס עמוק עקב מוות אבי. להסדרת מחזור קיבלתי תרופה פרימולוט . מחזור אחרון בתחילת אוקטובר נמשך 5 ימים ודימום היה תקין. לאחר בדיקת הורמונים , רופאה מסרה שאני בתחילת מנופאוז ופתרון למצבי רוח, חרדות וכו' - התקנת מירנה. קראתי הרבה תגובות שליליות לגבי מירנה ואני מאוד חוששת מזה. שאילתי - למה מירנה עם כל התופעות ליווי מעדיפה לעומת טיפול תרופתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מירנה - תגובה

ד``ר איתן פאר
    23/10/2013

כל עוד יש לך מחזור את לא במנופאוזה, גם כאשר המחזור לא סדיר.
    הגדרה של מנופאוזה לא מבוססת על בדיקת דם של הורמונים אלא על קליניקה - ושנה ללא מחזור.
    אבל טיפול מותנה בהופעת סימפטומים , ללא כל קשר לכן או לא מחזורים.
    אבל כל עוד יש מחזורים הטיפול יהיה תוסף הורמונים ולא טיפול הורמונלי חלופי.
    לגבי מירנה- היא מפרישה פרוגסטרון לתוך חלל הרחים, אבל אינה מספקת פתרון לתסמיני גיל המעבר אלא רק אלמנט הגנה על רירית הרחם.
    הפתרון חייב להחיות אסטרוגני, וכאשר יש רחם חובה לתת גם פרוגסטרון .
    יותר מקובל טיפול משולב בכדורים ולא ע'י התקן + מדבקות או כדורים, וכאמור את עדין לא במנופאוזה ואז לא כל טיפול מתאים לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלטרנטיבה למירנה

ט
    24/10/2013

דוקטור, תודה על תגובתך המהירה. ויש לי שאילה נוספת - עם איזה כדורים מתחילים טיפול נגד תסמיני גיל המעבר? מה אתה חודש על טיפול אלטרנטיבי כמו הומאופטיה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלטרנטיבה למירנה - תגובה

ד``ר איתן פאר
    26/10/2013

יש מגוון עצום של תכשירים בהם אנו משתמשים תוך התאמה אישית לכל אחת.
    לגבי טיפולים אלטרנטיביים- כאן צר לי לאכזב אותך. סקר שעשיתי בזמנו לקראת כנס גדול שהיה בברלין , שם עמדתי בראש הססיה על הטיפולים האלטרנטיביים לגיל המעבר חייב אותי לעבור על למעלה מ 1300 פירסומים מדעיים מכל העולם שפורסמו כמעט על כל נושא אפשרי ברפואה האלטרנטיבית, ולא נמצא ולו טיפול אחד שיעילותו עולה על פלצבו. כלומר טיפולי סרק. וזאת עקב העובדה שחלק מהתסמינים, כגון גלי חום, יכולים לחלוף לבד ללא כל צורך בטיפול. ולכן כל נסיון טיפולי נבדק מדעית מול פלצבו.
    כל שלגבי הטיפולים האלטרנטיביים, כבר התבטאתי בנידון ש"אלו המאמינים באלוהים לא צריכים כל הוכחה לקיומו". כלומר צדיק באמנותו יחייה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו