מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גיל המעברליאת28/08/2013
היי אני בת 37 וחצי ויש לי ילד בן 6 המחזור היה דיי תקין כל השנים ועכשיו עקב ירידה במישקל לא קיבלתי את הווסת בחודש האחרון ניגשתי לרופא ואחרי בדיקת דם הוא בישר לי שיש לי AMENORRHEA .האם אני בגיל המעבר? וזה קרה כתוצאה מהמשקל הנמוך שלי אני 1.50 ושוקלת 42 קילו האם יש סיכוי לקבל את המחזור חזרה עי עלייה במשקל בצורה הדרגתית או שזה אבוד??? אני לא יודעת מה לעשות אני קוראת בפורומים שאם זה קרה כתומאה מירידה במישקל אז יש סיכוי שאקבל אותו חזרהברגע שאעלה במשקל ..כרגע הרופא נתן לי לקחת גלולות רצוף במשך 3 חודשים ואז לחזור אליו האם יש עוד סיכוי לקבל???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל המעבר - תגובה
ד``ר איתן פאר29/08/2013הפעם אני לא מסכים עם הרופא שלך וזאת מכמה טעמים.
ראשית- כאשר יורדים במשקל לרמה המסוכנת בריאותית לגוף, כלומר ללא רזקבה אנרגטית מספקת לצורך קיום הריון, הגוף מנסה לשמר את המעא רזרבה שיש לו ע'י הפסקה מוחלטת של כל דבר דאינו הכרחי לקיום. בודאי ובודאי שלא יאפשר הריון במצב זה. ולכן כל הפעילות ההורמונלית הקשורה בהבשלת בייציות וקבלת מחזור תלויה בהפרשת הורמון ייחודי מרקמת השומן. הורמון זה נקרא לפטין והוא "המודיע" למוח שיש מספיק רזרבה אנרגטית לקיום ולתחזוקת הריון ואז ישנה פעילות הורמונלית סדירה , ביוצים ומחזורים מדי חודש.
בירידה דרסטית מדי במשקל נעלם ההורמון לפטין, ולכן יש העלמות מחזורים - סימן מובהק וראשוני לאנרוקסיה.
וככל שההפסקה בפעילות ההורמונלית נמשכית כך יכול להגרם נזק בלתי הפיך לרקמות רבות בגוף ולכן חובה להחזיר משקל ומהר ולא לאט לאט.
הרודה שניה- לא מטפלים בדיכוי ביוץ ע'י דיכוי ביוץ נוסץ. כלומר לא מטפלים בהעדר מחזור ע'י גלולות. שכן אז דיכוי הביוץ יכול לעתים להיות בלתי הפיך.
במידה וחושבים שיש מקום לתת הורמונים ,הרי שיש לנו מיגוון רב של הורמונים לשימוש נאות ולאו דוקא גלולות שאינן כלל מתאימות במקרה שלך
בברכת שנה טובה
בריאות ותשמרי על עצמך ותעלי במשקל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהURGENT
ליאת29/08/2013תודה על התגובה. דיברתי עם הרופא שלי הבוקר והוא הודיע לי שהגלולת הן לא להחזרת המחזור אלא שיהיה לי סידן בגוף כי כתוצאה מהמשקל הנמוך שלי עשיתי נזק והבדיקות דם מראות מונופוזה האם יש סיכוי להחזיר את המחזור??? ואני גם מעשנת ואני יודעת שסיגריות וגלולות זה מסוכן..אין לי מושג מה לעשות או בזמן שעשיתי את הבדיקות דם הייתי על כדור שאני לוקחת באופן קבוע אדרל 5 מג להפרעת קשב וריכוז האם יש לזה קשר לתוצאה? או שאתה ממליץ לי לחכות חודש ובינתיים לא לקחת את האדרל ולעלות במישקל ואז שוב לעשות בדיקת דם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בטן נפוחה בגיל המעבר וכיצד ניתן למנוע
ליויאל - תופעת לוואי של הפרעות בראייה
פטריה ושימוש באגיסטאן ללא הועיל
הפרשות מרובות עם ריח והאם יש תכשיר שיפחית
חום קבוע ומתגבר איך מטפלים
הורמונים לפקטור ליידן 5
בת 33, אל ווסת, נובופם
מדבקות של אוורל קונטי ומה מתחילות להשפיע
מחזור ממושך טרום גיל המעבר בת 50 וחצי
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?