נובופאם במקום אביאנה- תופעות לוואי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נובופאם במקום אביאנה- תופעות לוואי
    נטע
    12/09/2013

שלום רב, אני בת 51 ומזה כחצי שנה נטלתי אביאנה בעקבות תופעות גיל המעבר (גלי חום קשים, קשיי הרדמות, מחזור "חלש" כל מספר חודשים. הכדורים החלישו את הסימפטומים וגרמו להרגשה טובה- אך המחזור התגבר בעקבות נטילתן לדימום ארוך ומתמשך ואפילו פעמיים בחודש. (אני לא מעוניינת במחזור כלל).
    בהמלצת הרופא עברתי לנובופם- כרגע מסיימת את הקופסה הראשונה אך מאז סובלת ממיגרנות וכאבי ראש, סחרחורות, חוסר סבלנות, עצירות קלה, עייפות, נרדמת אך מתקשה לחזור לישון לאחר שמתעוררת בלילה. הרופא טען שאם התופעות לא התחילו החל מהיום הראשון לנטילת הכדורים, כנראה שזה לא מזה אלא משוייך לשפעת שכנראה היתה.
    ביומיים האחרונים אני סובלת מכאבי שרירים ברגליים המקשים על הרדמותי. עלי להעיר שאני נוטלת כ 11 שנים כדורים למניעת כולסטרול (ליפיטור ואיזיטרול במשך 10 שנים ובהתאם לבקשתי להורדת המינון רוזובסטטין ואיזיטרול בשנה האחרונה). ידוע לי שכאבי השרירים מיוחסים לסטטינים, אולם מעולם לא סבלתי מתופעות לוואי אלו.
    שאלותיי: האם יתכן שכאבי השרירים נגרמים בגלל הנובופם? האם שאר התופעות נגרמות מכדור זה ייעלמו במשך הזמן או להפסיק אותו באופן מיידי? על איזה כדור תוכל להמליץ שלא יגרום למחזור? תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נובופאם במקום אביאנה- תופעות לוואי - תגובה

ד``ר איתן פאר
    13/09/2013

ראשית, כדורי אוויאנה אינן מיועדים לנשים שעדין מקבלות מחזורים מדי כמה חודשים שכן אז הן תמיד יגרמו לדימומים. לנשים הסובלות מתופעות של גיל המבר ועדין יש להן מחזורים, אפילךו עם רק אחת לכמה חודשים, כדורי נובופם עדיפים.
    שנית- תתכן ריאקציה בין הורמונים וסטאטינים ולכן לא ניתן לשלול שכאבי השרירים , עליהם "אחראים" הסטאטינים, אכן יוחמרו ע'י הורמונים.
    ןבהמשך- לא צודק הרופא שלך במידה ואת מצטטת אותו נכונה , לגבי תופעות לואי מתרופות. הן כלל לא מחויבות להופיע כבר מהכדור הראשון ובהחלט יכול להיות אפקט מצטבר לאורך זמן ואז יופיעו תופעות הלואי.
    אז מה עושים?
    אפשרות ראשונה היא להמשיך עוד מחזור אחד של טיפול בנובופם ולראות האם יש הסתגלות של הגוף והתופעות שציינת נעלמו.
    ולא יש להפסיק נובופם, להמתין העלמות הסימפטומים ובמקום לקחת פרוגילוטון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אביאנה דימום כבר שבועיים

רינה
    08/08/2014

שלום. אני בת 55 והמחזור החל להופיע אחת לכמה חודשים. בשל תלונותי על גלי חום מרובים הרופא נתן לי אביאנה. אחרי חודש וחצי החל דימום קל אבל קבוע שלא מפסיק כבר שבועיים. הרופא אמר לי לחכות חודש. אני מודאגת וחוששת שהכדור הזה כלל לא מתאים לי. אשמח לעיצה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אביאנה דימום כבר שבועיים - תגובה

ד``ר איתן פאר
    09/08/2014

היות ואת עדין לא ממש במנופאוזה(לאור העובדה שעדין את מקבלת מחזורים מדי כמה חודשים) הרי שאין כל פלא שאת מדממת תחת אוויאנה. תפסיקי. תמתיני לגמר הדימום ואז תתחילי עם נובופם. איתו יהיו לך דימומים מדי חודש. בעוד כחצי שנה תנסי לעבור שוב לאוויאנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה. כך אעשה

רינה
    12/08/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לדימום עם אביאנה

רינה
    17/09/2014

בהמשך לבעיית הדימום עם אביאנה הרופא החליף לי לפרוגילוטון . זה עבד מצויין 3 שבועות הדימום פסק
    ואז נגמרה חפיסה ראשונה וקיבלתי מחזור.
    אחרי שנגמר המחזור התחיל שוב דימום למרות שהתחלתי קוופסא חדשה של פרוגילוטון.
    דימום שאינו של מחזור - אלא דם טרי
    עכשיו הרופא נתן לי אקטיבל לנסיון

האם זה טיפול נכון ?

אם אפסיק לחלוטין את ההורמונים הדימום אמור להיפסק ?

אובדת עצות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לדימום עם אביאנה - תגובה

ד``ר איתן פאר
    18/09/2014

כן.
    צריך לעשות הערכה מחודשת האם את בגיל המעבר אן בפרימנופאוזה, ומה קורה לרירית הרחם ואיזה שילוב של הורמונים והיחס אסטרוגן/ פרוגסטרון יתאימו לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אביאנה דימום כבר שבועיים - תגובה

ד``ר איתן פאר
    23/04/2015

כל עוד יש מחזור את עדין לא בגיל המעבר אלא בטרום גיל המעבר ( פרימנופאוזה), ולכן הטיפול העדיף יהיה נובופם- בו יהיה דימום מדי חודש, ורק כעבור חצי שנה לנסות לעבור לאוואינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי לאביאנה

רחל
    23/04/2015

התחלתי להשתמש באביאנה לפני 4 ימים. אני מרגישה דפיקות לב במיוחד בלילה, לאחר הלקיחה. כמו-כן, יש לי התכווצות ברגליים למרות שאני נוטלת מגנזיום מעל לשנה. אני חוששת מתסחיפים כי עברתי ניתוח בשוק הימנית לפני 3 שנים בגלל ורידים שטחיים. האם להמשיך ליטול את התרופה? יש לי ביקורת אצל הרופא בעוד חודשיים.

רחל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי לאביאנה - תגובה

ד``ר איתן פאר
    23/04/2015

לא נשמע כמו תסחיפים אבל עדיף לגשת לרופא שלך ולקבל יעוץ רפואי מוסמך לאחר בדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נובופאם במקום אביאנה- תופעות לוואי - תגובה

ד``ר איתן פאר
    30/04/2015

קשה להניח שאותם ההורמונים שקיבלת באוויאנה, ושלא עשו לך כל תופעות לואי, גרמו כרגע לתופעות לואי עם שינוי סדר ההורמונים בכדורים, אוויאנה ונובופם מחילים את אותם ההורמונים אך בצורה שונה- כאשר נובופם תמיד עדיף כאשר יש תופעות של גיל המעבר ועדין מדי פעם דימום, לעומת אוואינה שמכיל את אותם ההורמונים אך ללא קבלת מחזור.
    יתכן והרופא שלך צודק במחשבה שמא יש גורם אחר לתלונותיך.
    הפתרון- להמשיך עוד 2-3 חודשים עם נובופם, ובמידה והתופעות לא יחלפו תחזרי לאוויאנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש בכדורי אוויאנה

ורד
    01/05/2015

שלום ד"ר פאר
    אני בת 54 עד לפני כ 4 חודשים סבלתי ממחזורים חודשיים קשים במיוחד.
    לאחר בדיקת אולטרא סאונד של השחלות עקב חשש לציסטות, התברר שהיה לי נוזל עכור מהחצוצרה הימנית. טופלתי באנטיביוטיקה ומיד לאחר מכן סוף סוף לשמחתי הפסיק המחזור.
    כמו כן נשללה האבחנה של ציסטות בשחלות.
    לאחר 5 חודשים ללא מחזור , הרופאה ייעצה לי להתחיל לקחת הורמונים אוואינה,
    התחלתי והיום אני לאחר 14 יום של נטילת הכדורים ,החל מחזור דמי חזק כבר 3 ימים.
    הפסקתי מיד לקחת את הכדורים.
    אני ממש עצבנית וכועסת ששוב חזר לי המחזור.
    אשמח לדעת האם הפסקת הכדורים תפסיק לי את המחזור במיידית? או שתופעות הלוואי ימשיכו עוד מספר חודשים ?
    האם זאת היתה טעות מצד הרופאה לתת לי את הכדורים האלה כל כך קרוב להפסקת המחזור?
    אני בשלב זה לא מעוניינת לקבל מחזור ולא לקחת הורמונים.
    אשמח לתשובתך בהקדם
    תודה
    ורד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו