עד איזה גחל ניתן לקחת הורמונים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עד איזה גחל ניתן לקחת הורמונים?
    אילנה
    04/10/2013

אני בת 63. בגיל 42 עברתי כריתת רחם ושחלות בשל מיומות. נטלתי הורמונים חלופיים (אקטיבל) והרגשתי נפלא. הייתי במעקב ועשיתי ממוגרפיה בקביעות. לפני שנתיים התחלתי לצרף גם משחת אובסטין. לפני כשנה בביקור אצל גניקולוג [שונה מהקודם] המליץ להפסיק נטילת הורמונים "תקחי הורמונים עד גיל 80?", בנוסף, טען שאקטיבל לא מתאים למי שאין לה רחם והציע אסטרופם 1 מ"ג. הפסקתי לפני כחצי שנה את נטילת ההורמונים, ומצבי הולך ומחמיר: גלי חום בלתי נסבלים ביום ובלילה, קשיי הרדמות, קשיי שינה, חוסר שקט. האם ניתן לחזור ולקחת הורמונים? אם כן - מה מומלץ במקרה כמו שלי?
    בתודה מראש, אילנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עד איזה גחל ניתן לקחת הורמונים? - תגובה

ד``ר איתן פאר
    07/10/2013

ראשית צודק הרופא שאמר לך שאקטיבל אינו הטיפול הנכון לנשים עם העדר רחם היות והוא מכיל פרוגסטרון אותו לא נותנים לנשים ללא רחם.
    שנית, השאלה לגבי מועד הפסקת ההורמונים אינה רלוונטית. כל עוד יש תופעות הפוגעות באיכות החיים שלך תמשיכי לקחת אסטרוגן, וכן, גם בגיל 80!!!
    תמשיכי עם אסטרופם 2-1 מג'ר , בהתאם לצורך שלך, תוך מעקב ובדיקות תקופתיות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו