מנפאוזה מוקדמת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מנפאוזה מוקדמת
    גילת
    13/10/2013

שלום רב,
    אני במפואזה מוקדמת ע"פ בדיקות הדם ואבחנת רופא. בת 42
    המחזור שלי לא סדיר כבר כמה שנים למרות שעדיין מקבלת מחזור.
    ניסיתי טיפול בצמחים עם רופאה סינית - התופעות שהפריעו לי עצבנות, מצבי רוח, כאבי ראש, שינה לא טובה, עייפות, בעיות בקיבה עצירות, גזים.
    הרופאה הסינית רקחה לי צמחים שמצד אחד הרגיעו אותי קצת אבל מאוד ניפחו אותי השדיים שלי התנפחו כאילו הייתי בחודש חמישי להריון.
    נטלתי את הצמחים שבועיים ומיד הפסקתי ונבהלתי מהתופעות - עלית 3 ק"ג.
    אחרי הטיפול הסיני קיבלתי פעמיים בחודש מחזור זה היה לפני חודש.
    הייתי אצל רופא מומחה שהמליץ מיד על לקיחת הורמונים אחרי ממוגרפיה ובדיקת צפיפות העצם.
    אמא שלי עם היסטוריה דומה בגיל 40 הפסיק לה המחזור ויש לה אוסטופורוזיס.
    נורא קשה לי להשלים עם העובדה, עם המנפואזה המוקדמת שהשפיעה על העובדה שלא יכולתי להרות ונאלצתי לעבור טיפולים הורמונליים שממש שיבשו אותי ומאז הטיפולים אני עוד יותר חוששת מהורמונים שינפחו אותי, שיגרמו לתיאבון מוגבר או שלא נדע יגרמו לסרטן (לסבתא שלי בגיל 60 היה סרטן השד שהחלימה ממנו וחיה עד גיל 80)

אני נורא מבולבלת ומצד שני כל המצב הנפשי שלי הכי מושפע !!! אני נורא רגשי ונורא עצבנית ועייפה.

אודה לעצתך.

גילת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מנפאוזה מוקדמת

הוספת תגובה

• מנפאוזה מוקדמת - תגובה

ד``ר איתן פאר
    14/10/2013

עדין לא בגיל המעבר אבל לפי הסימפטומים בהחלט בתקופה הפרימנופאוזלית- טרום גיל המעבר.
    על רקע הסימפטומים רצוי לקבל תוספי הורמונים, עם קבלת מחזור מדי חודש ( נובופם, פרוגילוטון ועוד).
    השמנה ניגרמת מחסר הורמונים שחלתיים ועודף פעילות ( טבעית) של הורמוני האדרנל- בלוטת יתרת הכיליה) המיצרת הורמונים זיכריים הגורמים להשמנה.
    על הקשר של הורמונים לסרטן שד כבר כתבתי בהרחבה ניכרת בפורום זה . אל חשש. תקבלי טיפול שישפר לך מאד את איכות החיים שלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו