נסיון להבין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נסיון להבין
    ברטה
    26/10/2013

אני חצי שנה אחרי הפסקת הווסת.
    מרגישה את כל הסימנים הקלאסיים של גיל המעבר.
    בחרתי לא לקחת טיפול תרופתי בעיקר מפני הפחד מהשמנה.
    קראתי עדויות של נשים המספרות על השמנה מאז התחילו בטיפול הורמונלי.
    זה דווקא נשמע לי הגיוני מכיוון שאני יודעת שההורמונים הם סטרואידים ומשום כך אנאבולים והגיוני שיגרמו להשמנה.
    מצד שני- אני ללא טיפול הורמונלי מאז שהווסת נפסקה, שמנתי למרות שאינני אוכלת יותר מפעם ואני ממשיכה בפעילות הספורטיבית כמו פעם. קראת שירידה בהורמוני המין הנשיים דווקא גורמת לסינדרום המטבולי שכולל תנגודת אינסולין ומשום כך השמנה- וגם זה נשמע לי לגמרי הגיוני.
    אז אם שניהם הגיוניים איפה יש לי יותר סיכויי השמנה עם הטיפול ההורמונלי או בלעדיו? (רוצה שוב לציין שהייתי מאד שמחה להיעזר בטיפול מכיוון שאני סובלת מתופעות גיל המעבר, אך כאמור פוחדת מהשמנה.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נסיון להבין

הוספת תגובה

• נסיון להבין - תגובה

ד``ר איתן פאר
    26/10/2013

טעות במספר מישורים של חשיבה.
    בלוטת האדרנל, יתרת הכילייה, מפרישה כל הזמן הורמונים זכריים הגורמים לשמנה. הורמונים אלו מנוטרלים לחלוטין אצל נשים ע'י פעילות האסטרוגן המיוצר בשחלות.
    כאשר אין יותר פעילות הורמונלית שחלתית ואין יותר יצירה של אסטרוגן, אותם הורמונים זכריים המיוצרים באדרנל, מתחילים להיות דומיננטים היות ואין מה שינטרל אותם.
    התוצאה די הרסנית לגוף האישה.
    זה מתחיל עם השמנה בטנית, כמו גברים, וממשיך עם נשירת שיער ודלדול שיער הראש ולא מפסיק היות ובשלבים מאוחרים יותר מתחילים להופיע שערות רבות על הפנים העיקר באזור השפה העליונה ( שווה לשפם אצל גברים( ןהסנטר ( שווה לזקן של גברים).
    ולכן, ללא כל קשר לאוכל , רק, ואני מדגיש רק, טיפול הורמונלי, יכול להאט את התהליך.
    כלומר המנעות ננטילת הורמונים היא הנותנת שהשמנה תלך ותגבר עם השנים. לידיעתך .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובתך. ברשותך שאלה

ברטה
    27/10/2013

נוספת: מאז שנכנסתי למנואופוזה בדיקות הדם שלי החלו להצביע על תת פעילות של בלוטת התריס. האם יש קשר בין הדברים והאם לדעתך טיפול הורמונלי יוכל לסייע גם בכך.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובתך. ברשותך שאלה - תגובה

ד``ר איתן פאר
    28/10/2013

אופייני לגיל המעבר.
    במידה ותפקוד הטיירואיד לא חוזר לתיקנו תחת טיפול הורמונלי חלופי יש לטפל גם בכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו