מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הורמון אביאנהאסתר03/11/2013
בס"ד
מזה כמה שנים (4-5) אני נוטלת את הורמונים אביאנה בהמלצת הרופא שלי לאחר שהמחזור התחיל לעשות בעיות של רצף.
בחודשיים האחרונים התחיל לי דימומים קטנים בפעם הראשונה זה נמשך כ שבועיים ממש במינון נמוך. ניגשתי לרופא והוא עשה לי בדיקת ביופסיה שיצאה תקינה. (חודש לפני עשיתי פאפ שגם יצא תקין תודה לאל) במקביל שלח אותי למכון בריאות האישה לעשות דופלר אגן.
התוצאות של רחם שחלה ימנית ושחלה שמאלית כתוב מבנה וגודל תקינים ואני מניחה שזה תקין.
דופלר אגן- כתוב- ממצא שחלה ימנית, אין סימן להיפרווסקולריזציה. דופלר ממצא שחלה שמאילת כנ"ל.
הערות לבדיקה- אבחנות פעולה-בדיקת זרימת דם שחלתית.
סיכום בדיקה- מערכת ויז'ן לשמירת תמונות אינה תקינה.
מה המשמעות של זה?
כששאלתי את הרופא הבודק במכון אמר לי שיש לי הסתיידות וצריך לחזור לרופא לבדוק.
קבעתי תור לרופא שלי אך רציתי לדעת עד אז אם הכל בסדר ומה זה אומר?
אשמח לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משהו נוסף להודעה הקודמת
אסתר03/11/2013בס"ד
שלום לך שוב ד"ר פאר
שכחתי משהו נוסף מהבדיקה.
רחם/דוגלס
גודל הרחם 53X35
רקמת הרחם: תקין רירית אקוגנית עד 2.6 ממ עם היסתיידויות עדינות בתוכה-שינויים בעיקבות הפיפל שנלקח?אחר? למעקב.
דוגלס: ללא נוזל.
אשמח לדעת מה זה אומר?
תודה רבה
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשהו נוסף להודעה הקודמת - תגובה
ד``ר איתן פאר04/11/2013הבדיקות שלך תקינות לחלוטין.
אבל יש כאן הרבה מדי בדיקות מיותרות,over-doing'
אני לא מצליח להבין מה בדיוק מנסים לשלול או להוכיח שכן רירית רחם דקה - 2.6 היא הסיבה לדימום ולא שום גידול שהוא - ועד היום לא תואר ולו גידול אחד ברירית רחם בעובי שכזה. ומדוע דופלר וזרימות דם לשחלות תקינות ללא כל ממצא אולטראסונוגרפי? יש כאן משהו שנשגב מבינתי וכלל לא מקובל לבצע את מיגוון הבדיקות הללו, ורצוי שתבררי היטב עם רופאך מה בדיוק הוא מחפש וממה בדיוק הוא חושש שמביא אותו לשלוח אותך לכל הבדיקות הללו.
דימום תחת אוויאנה פשוט נגרם מרירית דקה מדי ורצוי שכל רופא הרושם תכשיר זה ידע על כך ולא יבהל מכך. כל מה שיש לעשות זנ להפסיק אוויאנה ל 4 ימים ולהמשיך לאחר מכן כרגיל ואין כל מקום לבדיקות חוץ ממעקב אולטראסאונד רגיל לגבי עובי וסדירות רירית הרחם והשחלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך ושאלה נוספת
אסתר05/11/2013בס"ד
תודה רבה לך ד"ר פאר על התייחסותך ותשובתך.
אכן הייתי אתמול אצל רופאי והוא אמר שהכל בסדר ורק להיות במעקב.
מה הוא מנסה לבדוק? זו באמת השאלה ששאלתי אותו והוא אמר שלדימום אין משמעות אבל מה רצה לבדוק מה מקור הדימום וחשב אולי להגדיל מינון בגלל רירית דקה
אך נוותר על זה בשלב הזה רק לבוא לביקורת בעוד חודשיים.
חשבתי לעצמי שאולי עדיף להפסיק עם הוויאנה אם היא כרגע מזיקה ולא מועילה אך הוא טען שכדאי להמשיך כדי שלא יתחילו בעיות הבלות כבר בגילי (אני בת 47 והמחזור התחיל לעשות בעיות כבר בגיל 42) אני לוקחת את הוויאנה כבר כ- 4 שנים.
שאלה לי אליך ד"ר פאר. 1. מה זה אומר הסתיידות.
2. האם להפסיק 4 ימים עם הוויאנה ולהמשיך לא יגרום לי לדימום נוסף? כי בעבר כששכחתי לקחת יום אחד ואחר כך לקחתי זה גרם לדימום ונאמר לי שבגלל הפסקה או אי לקיחה בזמן זה גורם לדימום.
ושוב תודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך ושאלה נוספת - תגובה
ד``ר איתן פאר06/11/2013המשיכי את האוויאנה.
אין כל בעיה להפסיק למספר ימים.
בכדי להבין פשר דימום מיותר לחלוטין לבצע את מיכלול הבדיקות שביצעת ולכן אני עדין לא מבין מה בדיוק חיפש רופאיך, חוץ מלהכניס אותך לסחרחורת דאגות מיותרות לחלוטין.
ההמלצות של הפורום העולמי לגבי לקיחת הורמונים, פורום בו אני חבר, היא , להמשיך טיפול הורמונלי לפחות עד גיל 60.
כל טיפול הורמונלי במינון נמוך עשוי מדי פעם לגרום לדימום עקב דיכוי יתר של רירית הרחם וזה כאמור חסר כל חשיבות קלינית.וכמובן לא מחייב כלל את הבדיקות שעברת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך
אסתר06/11/2013תודה ד"ר פאר על תשובתך. עזרת לי!
חשבתי שאת ההורמונים לא טוב לקחת מעבר ל-5 שנים אבל טוב לדעת.
אשמח לפנות אליך בעתיד לעוד שאלות כשיהיו לי.
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בטן נפוחה בגיל המעבר וכיצד ניתן למנוע
ליויאל - תופעת לוואי של הפרעות בראייה
פטריה ושימוש באגיסטאן ללא הועיל
הפרשות מרובות עם ריח והאם יש תכשיר שיפחית
חום קבוע ומתגבר איך מטפלים
הורמונים לפקטור ליידן 5
בת 33, אל ווסת, נובופם
מדבקות של אוורל קונטי ומה מתחילות להשפיע
מחזור ממושך טרום גיל המעבר בת 50 וחצי
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?