מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- העיתוי האידיאלי ללקיחת הורמוניםאלה02/12/2013
שלום,
הבנתי שיש חלון הזדמנויות ללקיחת הורמונים בגיל המעבר - אשמח להבין האם צריך להתחיל לקחת הורמונים כשהמחזור מתחיל להיות בלתי סדיר או רק לאחר שהמחזור מפסיק לחלוטין,לא רוצה לפספס...
תודה,
אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העיתוי האידיאלי ללקיחת הורמונים - תגובה
ד``ר איתן פאר04/12/2013את הטיפול ההורמונלי מתחילים כאשר מופיעים תסמיני גיל המעבר כגון גלי חום, שינויים במצבי הרוח, הפרעות שינה ועוד.
במרבית המקרים התופעות הללו מתרחשות עם הפסקת המחזור , אך בכחמישית מהנשים התופעות יופיעו עוד בשלב הפרימנופאוזה, כלומר יש מחזורים, אבל מאד לא סדירים.
בהטיפול שונה- עם הפסקת המחזור הטיפול הינו טיפול הורמונלי חלופי, כלומר מחליף את הפעילות ההורמונלית השחלתית שכבר לא קיימת, ובגלל העדרה מופיעים תסמיני גיל המעבר.
לעומת זאת, בתקופה הפרימנופאוזלית הטיפול יהיה יותר בצורת תוסף הורמונלי , הגורם לדימום ומסדיר את הדימומים אבל במקביל מונע לחלוטין את התופעות שהוזכרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהניסיון שלי עם הורמונים וגיל המעבר
דבורה04/12/2013אם את בחשש לגביי פספוס חלון הזמן, ומצד שני גם אולי לא רוצה להתחיל לקחת הורמונים לפני הזמן, כי מדוע למעשה להכניס לגוף הורמונים כשהוא עדיין לא זקוק לו בוודאות?
אז אני אישית הייתי במצב הזה ופשוט התחלתי לקחת תוספי תזונה שרלוונטים לגיל המעבר ונועדו לאזן את ההורמונים באופן טבעי. עכשיו אני נוטלת כמוסות של שלושה סוגי חומצות שומן של סולגאר. זה עוזר עם כל התופעות שאנחנו חוות עכשיו (הגלי חום, הכאבי ראש וכו').
העיקר הבריאות, ומקווה שסייעתי במעט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהניסיון שלי עם הורמונים וגיל המעבר - תגובה
ד``ר איתן פאר05/12/2013צר לי לאכזב אבל אין כל בסיס מדעי עובדתי במה שנכתב. פשוט תסמיני גיל המעבר באים והולכים בהתאם לפעילות הורמונלית ולכן בתקופה שהם פוחתים גם צריכת סוכרזית למשל, או מיץ פטרוזיליה או כל מה שרק יעלה על הדמיון, יכול "לעזור"- ( לאין שיעור יותר זול משלושה צחליפי תזונה של חברת סולגאר- וכבודם של תחליפים אלו במקומם מונח אך אין כל אמת מוכחת בפירסום שזה עוזר לעומת של פלצבו אחר)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בטן נפוחה בגיל המעבר וכיצד ניתן למנוע
ליויאל - תופעת לוואי של הפרעות בראייה
פטריה ושימוש באגיסטאן ללא הועיל
הפרשות מרובות עם ריח והאם יש תכשיר שיפחית
חום קבוע ומתגבר איך מטפלים
הורמונים לפקטור ליידן 5
בת 33, אל ווסת, נובופם
מדבקות של אוורל קונטי ומה מתחילות להשפיע
מחזור ממושך טרום גיל המעבר בת 50 וחצי
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?