מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שיעור יתר בפניםיהל03/12/2013
שלום רב,
אני בת 52 ומזה כארבע שנים עם מדבקות אוורול קונטי 50.
לאחרונה שמתי לב שצמח לי שיער באיזור הזקן אומנם דק אבל קודם לכן הייתי חלקה לגמרי.
יכול להיות שפתאום אני מייצרת יותר טוסטסטורון? צריך אולי להגדיל את המינון של המדבקות?
קורה דבר כזה שפתאום צומח שיעור בפנים????
מה עושים? אני נבוכה ולא יודעת האם כדאי להסיר את השיער מהפנים או שזה "יחלוף" מתי שהוא......
בבקשה עזרתך הדחופה, לא יודעת מה לעשות ואני היסטרית!!
תודה וערב טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעור יתר בפנים - תגובה
ד``ר איתן פאר04/12/2013שיעור פנים הינה תופעה שכיחה , ואפילו "שיגרתית" אצל נשים בגיל המעבר.
הסיבה מאד פשוטה- בו בזמן שהשחלות הפסיקו לעבוד עקב הגיל ולא מייצרות יותר אסטרוגן, ההורמון הנשי, בלוטת יתרת הכילייה, האדרנל, ממשיכה לייצר הורמונים- אבל אלו הורמונים זכריים- טסטוסטרון, והוא הגורם לדלדול שיער הקרקפת וצמיחת שיער פנים וכן השמנה בטנית.
כנראה שהטיפול ההורמונלי שאת סופגת מהמדבקות או שאינו מספיק מבחינת האסטרוגן, או שסוג הפרוגסטרון שבו הופך לטסטוסטרון בגופך וגורם, או לפחות תורם, תרומתו לתופעות שאת מתארת.
הפתרון- להחליף סוג של טיפול הורמונלי עם סוג אחר של פרוגסטרון ומינון שונה של אסטרוגן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה
יהל05/12/2013תודה רבה על תשובתך . אלך בהקדם לרופאת הנשים....
מהניסיון שלך במידה ואחליף את המינון/הטיפול ולאחר שאסיר את השיעור מקו הזקן האם שיער זה ישוב לצמוח ? (אני מקווה שלא! )
אם כן ישוב לצמוח זה אומר בעצם שמגיל 52 אצטרך להסיר שיער מהפנים לאחר שמעולם לא הייתי צריכה לעשות את זה? (לא בנויה לזה..)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה - תגובה
ד``ר איתן פאר05/12/2013jתחשבי חליובי אבל שיער פנים במידה זו או אחרת הינה תופעה שכיחה בגיל המעבר, כפי שכבר כתבתי, אבל בד'כ לא בהגזמה כפי שתארת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בטן נפוחה בגיל המעבר וכיצד ניתן למנוע
ליויאל - תופעת לוואי של הפרעות בראייה
פטריה ושימוש באגיסטאן ללא הועיל
הפרשות מרובות עם ריח והאם יש תכשיר שיפחית
חום קבוע ומתגבר איך מטפלים
הורמונים לפקטור ליידן 5
בת 33, אל ווסת, נובופם
מדבקות של אוורל קונטי ומה מתחילות להשפיע
מחזור ממושך טרום גיל המעבר בת 50 וחצי
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?