שיעור יתר בפנים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיעור יתר בפנים
    יהל
    03/12/2013

שלום רב,
    אני בת 52 ומזה כארבע שנים עם מדבקות אוורול קונטי 50.
    לאחרונה שמתי לב שצמח לי שיער באיזור הזקן אומנם דק אבל קודם לכן הייתי חלקה לגמרי.
    יכול להיות שפתאום אני מייצרת יותר טוסטסטורון? צריך אולי להגדיל את המינון של המדבקות?
    קורה דבר כזה שפתאום צומח שיעור בפנים????
    מה עושים? אני נבוכה ולא יודעת האם כדאי להסיר את השיער מהפנים או שזה "יחלוף" מתי שהוא......
    בבקשה עזרתך הדחופה, לא יודעת מה לעשות ואני היסטרית!!
    תודה וערב טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיעור יתר בפנים

הוספת תגובה

• שיעור יתר בפנים - תגובה

ד``ר איתן פאר
    04/12/2013

שיעור פנים הינה תופעה שכיחה , ואפילו "שיגרתית" אצל נשים בגיל המעבר.
    הסיבה מאד פשוטה- בו בזמן שהשחלות הפסיקו לעבוד עקב הגיל ולא מייצרות יותר אסטרוגן, ההורמון הנשי, בלוטת יתרת הכילייה, האדרנל, ממשיכה לייצר הורמונים- אבל אלו הורמונים זכריים- טסטוסטרון, והוא הגורם לדלדול שיער הקרקפת וצמיחת שיער פנים וכן השמנה בטנית.
    כנראה שהטיפול ההורמונלי שאת סופגת מהמדבקות או שאינו מספיק מבחינת האסטרוגן, או שסוג הפרוגסטרון שבו הופך לטסטוסטרון בגופך וגורם, או לפחות תורם, תרומתו לתופעות שאת מתארת.
    הפתרון- להחליף סוג של טיפול הורמונלי עם סוג אחר של פרוגסטרון ומינון שונה של אסטרוגן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד שאלה

יהל
    05/12/2013

תודה רבה על תשובתך . אלך בהקדם לרופאת הנשים....

מהניסיון שלך במידה ואחליף את המינון/הטיפול ולאחר שאסיר את השיעור מקו הזקן האם שיער זה ישוב לצמוח ? (אני מקווה שלא! )

אם כן ישוב לצמוח זה אומר בעצם שמגיל 52 אצטרך להסיר שיער מהפנים לאחר שמעולם לא הייתי צריכה לעשות את זה? (לא בנויה לזה..)

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד שאלה - תגובה

ד``ר איתן פאר
    05/12/2013

jתחשבי חליובי אבל שיער פנים במידה זו או אחרת הינה תופעה שכיחה בגיל המעבר, כפי שכבר כתבתי, אבל בד'כ לא בהגזמה כפי שתארת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו