טיפול הורמונלי אחרי כריתת רחם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול הורמונלי אחרי כריתת רחם
    אורנה
    28/12/2013

שלום,
    אני בת 49 בריאה .עברתי כריתת רחם לפני 4 חודשים השחלות נשארו .מאז עברתי לאורח חיים בריא בתזונה ורזיתי 10 קג' . אני עדיין בתהליך הרזייה ורוצה לרדת עוד 7-8 ק'ג. שותה הרבה מים אך לא עושה פעילות גופנית פרט להליכות של 30-50 ד' פעם בשבוע. בשנה האחרונה אני מרגישה שינויים ואני משייכת אותם לגיל המעבר. כאב במפרק הירכיים, שינה לא רציפה, כאבי ראש בבוקר אחרי שינה , עצבנות ודכדוך קל. אין לי גלי חום .
    לפני הניתוח הומלצתי לליויאל 2.5 מג' אך לא נטלתי .כיום אני מתלבטת כן ליטול . שאלתי האם יש צורך בביצוע בדיקת צפיפות עצם לפני תחילת הטיפול, והאם ע'פ התסמינים שלי יש הטוויה לטיפול הורמונאלי . האם טיפול הורמונאלי הולך עם תוסף תזונה של סידן או בא במקום ? כמה שנים כדאי ליטול את הטיפול ההורמונאלי ומתי להפסיק? והאם ליויאל מתאים גם אחרי כריתת רחם ?
    אודה על תשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טיפול הורמונלי אחרי כריתת רחם - תגובה

ד``ר איתן פאר
    02/01/2014

המון שאלות ולא בכיוון הנכון.
    קודם ללקיחת הורמונים יש לודא שאכן הם חסרים. בדיקת דם לכך מספקת.
    שנית אין כל קשר לצפיפות עצם ולצורך לקחת הורמונים.
    ולבסוף , ההתאמה של כל טיפול הינה ספציפית ומותאמת לכל אחת ואחת ולכן ללא בדיקה ובדיקות לא ניתן לדעת האם דוקא ליביאל הוא המתאים לך ( בד'כ לא לוקחים ליביאל לאחר כריתת רחם אלא אסטרוגן בלבד !!!)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו