מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טרום גיל המעבר? שינויים הורמונליים?שיר21/01/2014
אני מאוד מוטרדת. בת 43, אם לילדה בת 4. כל השנים יש לי מחזור סדיר כל 28 יום. אני ספורטאית, בריאה בדרך כלל, ללא עודף משקל. בחודשים האחרונים הייתה תקופת מתח סביב כמה גורמים וירידה קלה במשקל.
שלושת המחזורים האחרונים מקדימים (21-24 יום). בפעמיים האחרונות הייתה גם הזעה קלה בלילה שלפני קבלת המחזור.
האם התחלתי את תקופת טרום גיל המעבר או שאלו יכולים להיות שינויים הורמונליים חולפים או כאלו שקשורים במתח? שינוי באיזון?
רוצה לציין שלאימי ואחיותיה הפסיק המחזור רק בגיל 54.
מה דעתך?? איך ניתן לטפל? האם מומלץ טיפול אלטרנטיבי?
תודה רבה!! שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרום גיל המעבר? שינויים הורמונליים? - תגובה
ד``ר איתן פאר22/01/2014שתי האופציות, טרום גיל המעבר או סתם תגובה למתח יתנו בדיוק את אותן התופעות.
אין צורך בטיפול כלשהו היות וזה בד'כ, בשני המצבים, מתאזן לבד.
ולכן, הסרי דאגה מלבך בנידון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל מעבר תוצאת בדיקות
טולה27/01/2014שלום רב
אני בת 51 בבדיקות דם נאמר לי שהגעתי לגיל המעבר. יש לי איחור של שבועיים במחזור.
היו לי גם גלי חום שבועיים ועכשיו בסדר , הרופא נתן לי אקטיבל ועדיין לא לקחתי אותם.
בעבר היה לי איחור של חודש וחצי , אבל רוב הזמן מחזור סדיר.
רציתי לשאול האם זה אומר שלא יהיה לי יותר מחזור? עד כמה בדיקות דם משקפות שהגעתי לגיל המעבר? ואם זה ודאי.
עלי לציין שאני מטופלת בצ'מפקס להפסקת עישון כבר כחודש ולא מעשנת 3 חודשים . האם יש לזה קשר לגלי חום שהיה לי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל מעבר תוצאת בדיקות - תגובה
ד``ר איתן פאר01/02/2014את כלל לא בגיל המעבר.
ההגדרה של גיל המעבר מחייבת שנה ללא מחזור.
כך שהרופא שרשם לך אקטיבל טעה לחלוטין.
בתקופה של טרום גיל המעבר, פרי-מנופאוזה, יש שיבושים במחזור, ובתקופות של איחור ניתן לזהות בדם רמות הורמונים גבוהים ואפילו יש גלי חום, אבל אז חוזר המחזור והכל נעלם.
במידה מתחילים טיפול כגון אקטיבל בשלב זה מתחילים לדמם ממושכות.
יש טיפולים ייחודיים לתקופת טרום מנופאוזה ( כגון נובופם) שחובה על רופא הרוצה לטפל בתסמיני גיל המעבר להכיר אותם ולדעת מתי להשתמש בהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטרום גיל המעבר - תגובה
ד``ר איתן פאר13/02/2014ושוב ושב אני פונה לא להשתמש בפורום רפואי זה, אותו אני מנהל, לפרסומת עצמית
זה אסור
זה לא חוקי
וזה לא מקובל עלי
וחוץ מזה שאני לא מוצא כל הוכחות מדעיות לאיזו שהיא תועלת בנידון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בטן נפוחה בגיל המעבר וכיצד ניתן למנוע
ליויאל - תופעת לוואי של הפרעות בראייה
פטריה ושימוש באגיסטאן ללא הועיל
הפרשות מרובות עם ריח והאם יש תכשיר שיפחית
חום קבוע ומתגבר איך מטפלים
הורמונים לפקטור ליידן 5
בת 33, אל ווסת, נובופם
מדבקות של אוורל קונטי ומה מתחילות להשפיע
מחזור ממושך טרום גיל המעבר בת 50 וחצי
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?