טרום גיל המעבר? שינויים הורמונליים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טרום גיל המעבר? שינויים הורמונליים?
    שיר
    21/01/2014

אני מאוד מוטרדת. בת 43, אם לילדה בת 4. כל השנים יש לי מחזור סדיר כל 28 יום. אני ספורטאית, בריאה בדרך כלל, ללא עודף משקל. בחודשים האחרונים הייתה תקופת מתח סביב כמה גורמים וירידה קלה במשקל.
    שלושת המחזורים האחרונים מקדימים (21-24 יום). בפעמיים האחרונות הייתה גם הזעה קלה בלילה שלפני קבלת המחזור.
    האם התחלתי את תקופת טרום גיל המעבר או שאלו יכולים להיות שינויים הורמונליים חולפים או כאלו שקשורים במתח? שינוי באיזון?
    רוצה לציין שלאימי ואחיותיה הפסיק המחזור רק בגיל 54.
    מה דעתך?? איך ניתן לטפל? האם מומלץ טיפול אלטרנטיבי?
    תודה רבה!! שיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טרום גיל המעבר? שינויים הורמונליים? - תגובה

ד``ר איתן פאר
    22/01/2014

שתי האופציות, טרום גיל המעבר או סתם תגובה למתח יתנו בדיוק את אותן התופעות.
    אין צורך בטיפול כלשהו היות וזה בד'כ, בשני המצבים, מתאזן לבד.
    ולכן, הסרי דאגה מלבך בנידון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל מעבר תוצאת בדיקות

טולה
    27/01/2014

שלום רב

אני בת 51 בבדיקות דם נאמר לי שהגעתי לגיל המעבר. יש לי איחור של שבועיים במחזור.

היו לי גם גלי חום שבועיים ועכשיו בסדר , הרופא נתן לי אקטיבל ועדיין לא לקחתי אותם.

בעבר היה לי איחור של חודש וחצי , אבל רוב הזמן מחזור סדיר.

רציתי לשאול האם זה אומר שלא יהיה לי יותר מחזור? עד כמה בדיקות דם משקפות שהגעתי לגיל המעבר? ואם זה ודאי.

עלי לציין שאני מטופלת בצ'מפקס להפסקת עישון כבר כחודש ולא מעשנת 3 חודשים . האם יש לזה קשר לגלי חום שהיה לי?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל מעבר תוצאת בדיקות - תגובה

ד``ר איתן פאר
    01/02/2014

את כלל לא בגיל המעבר.
    ההגדרה של גיל המעבר מחייבת שנה ללא מחזור.
    כך שהרופא שרשם לך אקטיבל טעה לחלוטין.
    בתקופה של טרום גיל המעבר, פרי-מנופאוזה, יש שיבושים במחזור, ובתקופות של איחור ניתן לזהות בדם רמות הורמונים גבוהים ואפילו יש גלי חום, אבל אז חוזר המחזור והכל נעלם.
    במידה מתחילים טיפול כגון אקטיבל בשלב זה מתחילים לדמם ממושכות.
    יש טיפולים ייחודיים לתקופת טרום מנופאוזה ( כגון נובופם) שחובה על רופא הרוצה לטפל בתסמיני גיל המעבר להכיר אותם ולדעת מתי להשתמש בהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טרום גיל המעבר - תגובה

ד``ר איתן פאר
    13/02/2014

ושוב ושב אני פונה לא להשתמש בפורום רפואי זה, אותו אני מנהל, לפרסומת עצמית
    זה אסור
    זה לא חוקי
    וזה לא מקובל עלי
    וחוץ מזה שאני לא מוצא כל הוכחות מדעיות לאיזו שהיא תועלת בנידון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו