מוטרדת מאוד מגיל המעבר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מוטרדת מאוד מגיל המעבר
    בטיה
    11/03/2014

בת 50, הכל התחיל בבום בדיוק בגיל הזה.אני רזה, ספורטאית פעילה מאוד, אוכלת בריא ובכלל אורח חיים בריא מאוד ובכל זאת התסמינים לא פסחו..
    ווסת נפסקה בבת אחת, פשוט לא הופיעה וזהו.
    גלי חום מטרידים, הזעות ואי שקט מתגבר מאוד בערב ובלילה יקיצות תכופות- חם לי אני קמה מזיעה, חוזרת לישון פתאום קר נרדמת ופתאום שוב חם מתעוררת מחליפה בגדים וכו' וכו'.
    עצבנות טרדה וחשש גדול אבל לא פלא לאור הנ"ל.
    כמו כן יובש בנרתיק , בבת אחת פתאום יום אחד זהו. מטריד מאוד מאוד שכן חיי המין היו מעולים .(ג'ל יש במבחר עצום אבל זה לא תחליף לאמיתי..)
    שטחתי בפני הגניקולוג היום את הבעיות וללא התלבטות המליץ על אוורול קונטי ונתן לי מרשם.
    אני מתלבטת ושואלת:
    1) האם אין צורך בבדיקת דם (הרופא אמר שלא התלונות והעדר הווסת מספיקות כן ביקש בדיקת שד וממוגרפיה עדכנית שהבאתי איתי)

2) האם הבחירה באוורול קונטי אכן מתאימה? כלומר ללא בדיקה?

3) האם זהו אכן התכשיר בעל המינון המינמלי ההורמונלי האפקטיבי, שהרי רק התחלתי את העסק לא כדאי להתחיל אם המינימום ? (אמרתי זאת לרופא וענה שכן אבל לא ידעתי אילו עוד תכשירים יש או מה להמשיך לשאול)

4)יובש בנרתיק- התלוננתי, אבל לא ממש התיחס ספציפית לזה ענה לי שהתכשיר אמור להקל על הכל, אכן?

5) סובלת תמיד מאנמיה, פריטין נמוך מאוד, כולסטרול לא נמוך אבל הרופאת משפחה טענה שזה בסדר גמור בגלל שכולסטרול הטוב נמצא בכמות המאזנת את הרע .
    האם לאור תמונת הדם הזו התכשיר מתאים לי?
    עדיין לא התחלתי , ההתלבטות אינה האם להתחיל טיפול, החלטתי שכן אלא איך לדעת שזה המתאים?

תודה , מחכה לתשובה ומחר אקבע תור למרפאתך למרות המרחק..
    בטיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מוטרדת מאוד מגיל המעבר

הוספת תגובה

• מוטרדת מאוד מגיל המעבר - תגובה

ד``ר איתן פאר
    12/03/2014

הטיפול בתסימני גיל המעבר מותנה בסימפטומים ולא בבדיקות דם. ולכן לאור התלונות שלך את ממש חייבת טיפול.
    לא הייתי ממליץ דוקא על מדבקות אצל בחורה העוסקת הרבה בספורט שכן עם הזעות העור בשעת הפעילות הגופנית המדבקות מאבדות יעילות ועלולות לגרום לגרד חזק.
    הייתי מאד משתדל לתקן לך את הפריטין לאור היותך ספורטיבית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו