מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחזור חודשי.בתיה13/04/2014
שלום רב,
לפני כחודש פניתי וכתבתי לך שהמחזור מאחר לי למרות שתמיד היה לי מחזור סדיר.
פעם אחרונה המחזור איחר לי בשלושה שבועות אבל הוא היה תקין לחלוטין בלי החתמות וטיפטופים על התחתון בסיומו של המחזור, כמו כן הייתי אצל רופא נשים כפי שאמרתי לי לעשות והוא בדק אותי וגם עשיתי בדיקות דם והכל תקין והוא גם אמר לי שלפי הבדיקות אני עדיין לא בגיל המעבר להזכירך, אני בת 47 וחמישה חודשים.
החודש כלומר אפריל הייתי אמורה לקבל את המחזור בתאריך 23.4 וקיבלתי היום כלומר עשרה ימים לפני.
ברצוני לשאול האם זה תקין למרות שהוא אמר לי שלפי הבדיקות אני עדיין לא בגיל המעבר שיש לי עוד חצי שנה ואולי קצת יותר.
האמת שאני מאד מבוהלת ולחוצה ואשמח באם תסביר לי באם זה בסדר.
תודה רבה.
בתיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור חודשי. - תגובה
ד``ר איתן פאר19/04/2014אין כל ערך לבדיקת דם הורמונלית כל עוד את מקבלת מחזור וזה פשוט לא לענין ואפילו מעיד קצת על חסר תובנה של התהליך הפיזיולוגי הרגיל של הפסקת המחזור.
תהליך זה נמשך בין שנתיים ועד 6 שנים ומתאפיין בתקופות בהם יש מחזורים לעתים קרובות מדי, כל 18-24 יום , ותקופת בהם יש איחורים לפעמים של שבועות ובין לבין תקופות בהם המחזור ממש סדיר. זה התהליך הטבעי וכל עוד את מקבלת מחזורים אין כל משמעות לבדיקות הדם שלך שכן לא ניתן לעשות כל אינטרפרטציה של התהליכים העוברים עליך לפיהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך. - תגובה
ד``ר איתן פאר28/04/2014ערך של PTH תמיד עולה כפיצוי של הגוף לערכים נמוכים של ויטמין D ולכן כל הבדיקות הנוספות ששלחו אותך לבצע דרך רופאת המשפחה נראות לי מיותרות.
קודם נותנים וויטמין D וכעבור מספר חודשים חוזרים על בדיקת PTH
לגבי פרופיל הורמונלי- הוא כלל לא נחוץ לצורך קביעת כן או לא לתת טיפול, היות וטיפול הורמונלי נותנים על סמך הסימפטומים השליליים - כגון גלי חום מצבי רוח וכד'- עליהם האישה מתלוננת.
כאשר רוצם לברר וולבן תהיות, ולא לצורך קבלת החלטה טיפולית, שהיא כאמור נסמכית על קליניקה, אזי יש מקום לבצע בדיקות הורמונליות , אולרטאסאונד וכו'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בטן נפוחה בגיל המעבר וכיצד ניתן למנוע
ליויאל - תופעת לוואי של הפרעות בראייה
פטריה ושימוש באגיסטאן ללא הועיל
הפרשות מרובות עם ריח והאם יש תכשיר שיפחית
חום קבוע ומתגבר איך מטפלים
הורמונים לפקטור ליידן 5
בת 33, אל ווסת, נובופם
מדבקות של אוורל קונטי ומה מתחילות להשפיע
מחזור ממושך טרום גיל המעבר בת 50 וחצי
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?