הזעה לילית וגיל מעבר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הזעה לילית וגיל מעבר
    ריקי
    21/04/2014

מזה זמן רב אני סובלת מהזעה לילית, אך כיוון שהמחזור הגיע בצורה סדירה לא קישרתי זאת לגיל מעבר אלא למזרון חדש שהחלפנו ומכיל ויסקוג'ל
    לאחרונה המחזור התחיל "לשחק"... כבר 4 חודשים שאינו מגיע ולפני כן לקח לו 3 חודשים... (ב 8 חודשים קיבלתי פעמיים)
    אני סובלת מגלי חום קלים... פשוט חם לי (בעירה פנימית), אני סובלת מגרד ועקצוצים באיזור הגניטלי, כאבי ברכיים... תחושת עייפות ולאות...
    רופא נשים בקהילה נתן לי מרשם לאביאנה... אך פחדתי להתחיל איתם והלכתי לייעוץ עם רופא המומחה לגיל מעבר אשר אמר שבשלב זה רק וגיפם...
    אני צורכת וגיפם כבר חודשיים עם הטבה חלקית אך איני יכולה לומר שאני מרגישה טוב כעת.
    חזרתי לרופא בקהילה (אחר) אשר לטעמו אם אני מסתדרת עם תופעות אלו עדיף לא לקחת הורמונים... ובכלל רשם לי טבעקוטן...
    בקיצור אני מבולבלת וזקוקה להכוונה...
    התוכל בבקשה בבקשה לסייע לי ?
    האם ייתכן שחלון ההזדמנויות ללקיחת הורמונים כבר עבר ? כי הבנתי שניתן להתחיל רק בתוך שנה... ואם להתייחס להזעות הליליות, הרי שעבר הרבה יותר .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הזעה לילית וגיל מעבר

הוספת תגובה

• הזעה לילית וגיל מעבר - תגובה

ד``ר איתן פאר
    22/04/2014

טעות בכמה מישורים. ראשית את יכולה להתחיל לסבול מתסמיני גיל המעבר למרות שיש לך מחזור , שאינו כלל סדיר- וזו בדיוק תקופת המנופאוזה.
    שנית- ואגיפם יכול לעזור מעט לנרתיק ותו לא.
    תחושת החום והזעות הלילה אכן מרמזים על הצורך בטיפול אבל כל עוד יש לך מדי פעם מחזור הטיפול אינו האוויאנה כפי שרשם לך רופא המשפחה ( ולכן טיפול והמלצה תרופתית לגיל המעבר ולהורמונים יש לקבל ממוחה בתחום) אלא תכשיר הנקרא נובופם .
    השוני יתבטא בכך שאם הנובופם תקבלי מחזור כל חודש, קל אבח יהיה מחזור .
    תחת אוויאנה את לא אמורה לקבל מחזור , במידה וא המנופאוזה ולא בפרימנופאוזה.
    אוויאנה בפרימנופאוזה תגרום לדימומים ממושכים.
    ואזי כל הסימפטומים יעלמו לך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ודעתך כעת... ?

ריקי
    23/04/2014

ראשית תודה על תשובתך המלומדת והמהירה.
    את המרשם לאביאנה קיבלתי מרופא נשים כללי, לא רופא נשים המתמחה בגיל מעבר אבל לא מרופא משפחה.
    שנית את ההזעות הליליות חוויתי כבר לפני שנתיים ויותר, בתקופה ההיא המחזור היה סדיר.
    כיום ב 8-9 חודשים האחרונים המחזור אינו סדיר...
    גם שאר התופעות יותר מורגשות...
    האם לא כדאי לפתח כושר סבל ולצלוח את התקופה הזו ללא תחליפים סינתתים ?
    איך ניתן לדעת בוודאות אם אני בתקופת המנפאוזה או פרימנפאוזה ?
    ולאחר דבררי כעת, מה לדעתך צריך ????

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ודעתך כעת... ? - תגובה

ד``ר איתן פאר
    23/04/2014

התובנות הרפואיות והמדעיות כיום שלגלי חום ישנה השלכה ארוכת טווח הקשורה במחלת אלצהיימר ויתר סוגי בדמנציה.
    בזמן גלי חום ישנה ירידה חדה בזרימות הדם למוח ונגרם נזק , לעתים בלתי הפיך, עם תמותת תאי עצב במוח והצטברות שלהם למשקעים הקרויים על שם אלצהיימר., ושנים מאוחד יותר התפתחות של מחלה זו וסוגים נוספים של דמנציה.
    ועדיין לא הזכרתי את הירידה הניכרת באיכות חיים , באיכות שינה, בחיוניות, במצבי הרוח הדכאוניים, הירידה בחשק מיני, באוסטאופורוזיס , הפגיעה בבריאות הנרתיק, , הנזק לשריר הלב.. ועוד ועוד.
    האם עכשין ברורה הסיבה מדוע , לדעתי, חובה לקבל טיפול בכל מקרה של סימפטומים- בראיה לטווח ארוך?
    אסור , לא נכון, ואף מזיק "להסתגל" למהשו כלל לא טבעי.
    הבעיה היא בהעדר ידע ומודעות ונכונות לתת את מלוא ההסברים האני מעלה בפורום זה בכדי שנשים כמוך יוכלו לקבל החלטות מושכלות בעצמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמעט השתכענתי

ריקי
    23/04/2014

ששווה לנסות...
    השאלה איך אדע שאני "מספיק בריאה" בשביל להתחיל אותן ושלא עבר לי חלון ההזדמנויות...
    איזה בדיקה אובייקטיבית תאשש את מצב בריאותי ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמעט השתכענתי - תגובה

ד``ר איתן פאר
    24/04/2014

חלון הזדמנויות קשור בשני דברים- הראשון הזמן שחלף מהמחזור האחרון ועד תחילת הטיפול ההורמונלי? - במידה ופחות מ2-3 שנים, וללא הסטוריה משפחתית של שומני דם גבוהים או מחלות טרשתיות, ניתן להתחיל ללא היסוס אחרי בדיקת שד וממוגרפיה ( מהשנתיים האחרונות)
    במידה ועבר יותר זמן, או שיש היסטוריה משפחתית עשירה בהתקפי לב בגיל צעיר וכד'- הרי שמומלץ קודם לבצע בדיקת דופלר אולטראסאונד של עורקי התרדמת ( קרוטיס) בצואר, דו צדדי בכדי לודא שטרם נוצרו משקעים טרשתיים בכלי הדם ורק אז ניתן להתחיל בטיפול ההורמונלי ללא חשש.
    וכל האמור נכון , שריר וקיים, למעט נשאות של טרומבופיליה- סיכוני קרישיות יתר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו