תחליפי הורמונים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תחליפי הורמונים
    דינה
    22/04/2014

הדעות בנושא האם לקחת תחליפי הורמונים על מנת להקל את תופעות הלוואי בגיל המעבר הן רבות וקיצוניות.
    למרות שנראה כי המחקר ההוא שגרם לבהלה הוכח כמוטעה וגרם לנשים רבות לפחד מאסטרוגן סיננטי, הרי שהפחד עדיין קיים בגלל תופעות הלוואי והגברת הסיכון לסרטן...
    האם לך כרופא מערבי יש בל זאת איזושהי דרך להמליץ על טיפול טבעי ושונה מאשר גלולות כמו אביאנה אקטיבל או נובפלם ?
    לדעתך מאד אודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תחליפי הורמונים

הוספת תגובה

• תחליפי הורמונים - תגובה

ד``ר איתן פאר
    23/04/2014

אני לא מסכים עם הפתיח שלך. יש רק שתי גישות- כן או לא לקחת טיפול הורמונלי.
    כמי שעוסק בתחום מזה 40 שנה, והרשאון שפתח מרפאה לגיל המעבר כבר בשנת 1975. ועוקב , חוקר ומפרסם רבות בנידון, וחבר כמעט בכל פורום בינלאומי בנידון יש לי מספר מסרים אליך-
    הראשון- בדקתי 1380 מאמרים רפואיים לקראת כנס גדול שהיה בברלין ובו התבקשתי לנהל דיון רב משתתפים שנמשך 6 שעות בנושא טיפולים תחליפיים לסימפטומים בגיל המעבר.
    לצערי, לרובם הגדול יש אפקט פלצבו ולא אפקט אמיתי של תועלת. ולכן פירסומי האינטרסנטים השונים הקשורים שיצור ושיווק " תרופות" מסוד זה קרוב לודאי שאין להם הרבה על מה להסתמך, מבחינת הוכחה מדעית.
    עלי לציין שכמו שבמערב לא חיו נשים לגיל מנופאוזה לפני 100 שנים- ( מתו סביב 46 ), כך גם במזרח, ולכן טיפולים "אלטרנטיביים" שנבדקו, ולעתים אף הוכחו כיעילים, לאחר מאות שנות נסיון ותצפיות, לא קיימים בתחום ספציפי זה.
    הגישה השוללת את הטיפול ההורמונלי מתבססת על מחקר מוטעה שקשר הורמונים אלו לסרטן שד. ואין הדבר כך כלל ועיקר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלצבו ????

דינה
    23/04/2014

אני מניחה שהתכוונת למוצרים הטבעיים...? שכן נראה לי שאתה תומך נלהב של תחליפי אסטרוגן סינטטי
    והאם אתה יכול לאמר בוודאות וללא כל ספק כי שימוש בתחליפי הורמנים לא מעלה את הסיכוי לסרטן השד ? אפילו לא ב 0.8 פרומיל ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלצבו ???? - תגובה

ד``ר איתן פאר
    28/04/2014

אסטרוגן בלבד מוריד הסיכוי לסרטן שד במעל 30% ושל סרטן המעי- השני בשכיחותו אחרי סרטן השד במעל ל 60%

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו