ציסטה בשחלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציסטה בשחלה
    מיכל
    07/07/2014

לד"ר איתן פאר,
    שלום רב.
    בדף זה כתבתי לך על הדאגה שלי בקשר לדימום שהופיע לי, הדימום היה חזק כמו מחזור. (קודם לפני כשלושה שבועות הופיע לי דימום קל כמה ימים ועבר, ולפני שבוע דימום ממש כמו המחזורים שתמיד היו לי., זה נמשך כשבוע .)
    אני בת 51. היום עשו לי אולטראסאונד, הרופא אמר שהכל תקין ב"ה, אבל ישנה ציסטה בשחלה ימנית בגודל 62*33 מ"מ. הוא אמר שאולי צריך להוציא אותה. אני מאוד מודאגת. בעוד חודש, אחזור אליו בעזרת ה'. קראתי שאולי ציסטה יכולה להתפוצץ פתאום וזה מסוכן.
    1) האם זה מסוכן להסתובב עם ציסטה, או אפשר לחכות כמה חודשים, ולעקוב על הציסטה.
    2) האם יש סיכוי שהציסטה תיעלם או תתקטן, או בגיל כזה, זה לא מצוי?
    תודה מיכל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ציסטה בשחלה

הוספת תגובה

• ציסטה בשחלה - תגובה

ד``ר איתן פאר
    12/07/2014

יש נשים החיות עם ציסטות שחלתיות פשוטות עשרות שנים ואין כל צורך לגעת בהן. ולא, הן לא נוהגות להתפוצץ ולכן אין אמת המה שקראת או שאולי יחסת לציסטה שלך תכונות של ממצא שחלתי אחר.
    בכדי לדעת האם יש צורך לנתח או לא יש לבצע את הבדיקות הבאות-
    1- זרימות דם ( דופלר) אולטראסאונד של הציסטה
    2- בדיקת דם ל CA-125 היכול להצביע על פוטנציאל ממאירות של הציסטה
    3- לבדוק האם השוליים הפנימיים של הציסטה חלקים וללא כל מבנים הבולטים לתוך החלל
    4- האם הנוזל צלול או לא
    5- האם במעקב הציסטה גדלה
    ב קיצור אין כל צורך למהר ובודאי לא לנתח לפני שיודעים במה מדובר
    ואם ציסטה כמו זו ניתן לחיות שנים רבות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו