השמנה בעקבות טיפול הורמונלי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השמנה בעקבות טיפול הורמונלי
    ד``ר איתן פאר
    19/08/2014

אני בת 47
    לפני כחמישה חודשים התחלתי בטיפול בהורמונים זהים ביולוגית בגלל שנכנסתי לגיל המעבר.
    מאז השמנתי בכ7 קילו. בעיקר ניכרת ההשמנה באזור האגן, הירכים והבטן.
    אינני בטוחה מה גרם להשמנה מאחר וכמה דברים השתנו בחיי. אולם אני דואגת שזה בגלל ההורמונים ושכל עוד אני נוטלת אותם, לא אוכל להרזות.
    אשמח מאוד לחוות דעת מומחה.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• השמנה - תגובה

ד``ר איתן פאר
    19/08/2014

גם רשויות הבריאות בארהב וגם האיגודים המקצועיים לגיל המעבר הן בארה'ב והן באירופה לא ממליצים על שימוש בהורמונים זהים ביולוגית עקב העדר מידע מבוקר ומבוסס ומוכח על תופעות הלוואי שלהם. להזכירך, שהרעלים הכי חזקים הקיימים מגיעים מצמחים ( כגון ריצין וסטריקנין)
    לגבי השמנה בגיל המעבר- היא נגרמת כתוצאה מהמשך הפרשה של הורמונים זיכריים מבלוטת יתרת הכיליה- האדרנל כל החיים. בגיל המעבר הורמונים אלו לא מנוטרלים יותר היות ואין יצירה של אסטרוגנים ולכן ישנה גם עליה במשקל, ומאוחר יותר גם התקפי לב, וגם הופעת שיעור פנים על השפה והסנטר.
    אז נכון שיש הרבה מאד יתרונות ואפילו חשיבות רפואית לטיפול חלופי אבל מאד רצוי שיהיה מוכר , ידוע ומאושר לשימוש ותחת פיקוח רפואי ומדעי ולא תחת אמנות חסרות הוכחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השמנה!!

irit
    29/08/2014

אני בת 53 וכבר 4 שנים שאין לי מחזור.
    לפני 3 שנים שקלתי 50 קילו ולא נטלתי הורמונים למעט טיפול וגינלי של אסטרוגן.
    כיום אני שוקלת 58 קג ואני לא מצליחה בשום אופן לרדת במשקל. השומן הצטבר בעיקר בבטן, בירכיים במותניים ומאוד מפריע לי פיזית ומנטלית!! לא הרבה השתנה בתזונה שלי - אני לא אוכלת הרבה וכמעט ולא נוגעת בפחמימות לבנות (לא טוב לי לבעיית הריפלקס שלי). לא חשתי גלי חום או ירידה בחשק המיני, אבל לאחרונה חשתי מועקה פנימית והרופא המליץ על אביאנה במינון של 0.5MG שהתחלתי לקחת לפני חודש.
    אני מאוד מוטרדת מהעלייה במשקל - כל חודש אני עוד קילו נוסף.
    מה עצתך?? אני חברה במכבי ואשמח לבוא לייעוץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השמנה - תגובה לאירית

רוני
    26/10/2014

הי אירית
    זה בדיוק מה שקרה לי. אני כמעט לא אוכלת ותופחת ותופחת מאז התחלתי בטיפול ההורמונלי. זה לא נוח, מדכא ומרגיז. קשה לי לרוץ בגלל זה, מה שבעבר אהבתי כל כך לעשות.
    הרופא אמר לי, לכי לדיאטנית או תסתמי פיך (במילים אחרות, אל תאכלי הרבה). הייתי אצל דיאטניות בעבר. כמות האוכל שדחפו לי הייתה מעל ומעבר למה שהיה לי נוח אתו. כמוך, גם אני לא אוכלת הרבה והשמנתי בעיקר ברגלים ובבטן.
    ההורמונים אותם אני לוקחת הם הורמונים מותאמים ביולוגית. בהתחלה לקחתי גם הורמונים זכריים וגם נשיים. עכשיו המליץ הרופא שאפסיק עם הזכריים. כבר כ3 שבועות אינני נוטלת את ההורמון הזכרי ועדיין לא ראיתי הבדל בנוגע להשמנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשקל שאת מציינת

נירית
    27/10/2014

שלום רב לך,

את מציינת משקל 50-57 ק"ג.

השאלה מה הגובה שלך???

בכל מקרה נראה לי שגם 50 ק"ג וגם 57 ק"ג זה מעולה.

אין לי מושג למה לא נוח לך??

את ממש רזה גם במשקל 57 .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השמנה

רוני מנוס
    19/08/2014

תודה על תשובתך
    האם זה אומר שעלי לוותר על הרצון להישאר במשקל אליו אני רגילה?
    לא מתאים לי כל כך
    בברכה
    רוני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השמנה - תגובה

ד``ר איתן פאר
    19/08/2014

לא ולא. טיפול הורמונלי התואם לך אישית ( מבחינת מינון הורמונילי וסוג הורמונלי בהתאם למבנה שד שלך, משקל שלך, בדיקות מעבדה שלך ופרמטרים נוספים בהחלו יאט את קצב העליה ע'י ניטרול ההורמונים הזיכריים מהאדרנל. תוסיפי לכך שמירה על תזונה נכונה ופעילות גופנית והרי לך שילוב מנצח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק פמארל

שושנה
    26/10/2014

הניחי לתרופות אל תשחקי בהורמונים, ממליצה לך לעבור לפמארל וכל התסמינים נעלמים .
    לא מרגישים כלל תופעות לוואי של התרופה
    רק אחרי כמה שבועות זה מתחיל לעבוד אבל עוזר מאוד
    ממליצה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק פמארל - תגובה

ד``ר איתן פאר
    27/10/2014

ושוב פרסומות לתכשיר שראשית אין בו כל תועלת, ושנית לקיחה שלו מגיל 50 ולא מילדות מעלה שכיחות סרטני שד וקיבה.
    ראו הוזהרתם מכל הפרסומות שמנסים לשתול בפורום זה מחברות תרופות ואשר אני מנסה למנוע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו