מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי מחזור בלי אביאנהד``ר איתן פאר22/08/2014
שלום,
אני בת 51,כבר מגיל 48 סובלת מתופעות גיל המעבר,בעיקר גלי חום הגורמים לקימה של 5-6 פעמים בלילה,בקיצור-סיוט!
מחזור כבר אין לי,לפני כחצי שנה הרופאה המליצה על אביאנה,,לאחר כשבועיים התחלתי לרום פחות מגלי החום,עד שלאחר חודש נעלמו כליל,תענוג!
לאחר חודש וחצי של לקיחה הופיעה דימום(שזה אחד התופעות)אבל ממש מחזור מסיבי עם כאבים בבטן תחתונה ששום כדור לכאבים לא עוזר,הגעתי למיון וחשבו שזה דלקת באגן,אושפזתי וקיבלתי אנטיביוטיקה לוריד,וכל אותו זמן אמרו שאין קשר לאביאנה.לאחר 5 ימים שוחררתי,עדיין עם כאבים מידי פעם וזה לא עבר.
חזרתי שוב לרופא תורן,והוא הציע שאפסיק עם האביאנה ונראה-אולי זה הגורם.
הפסקתי-ועברו הכאבים,אולי צירוף מקרים,כי לאחר כשבועיים חזרו שוב כאבי מחזור ללא דימום מבלי האביאנה.
שוב חזרו גלי החום הבלתי נסבלים,ומאחר שגם בלי האביאנה הופיעו כאבים החלטתי לשוב ולקחת שוב אביאנה.
אני מזה חודש וחצי לוקחת שוב,אין גלי חום,אבל מזה 4 ימים שוב דימום מסיבי וכאבי מחזור עם הקרנה לגב,ממש קשים.
מה לעשות???להפסיק האביאנה או שאין קשר?
עשו לי בדיקות מקיפות גינוקולגיות,יש לי ציסטה קטנה,אפילו CT בטן עברתי וגב,יש לי 2 בלטים בגב תחתון,אבל זה לא גורם לדימום.
האם יש עוד מישהיא שחוותה משהו דומה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביאנה - תגובה
ד``ר איתן פאר23/08/2014המקור לדימום היא רירית הרחם. במידה ושקה מ-3 מ'מ יש לתת טיפול אסטרוגני גבוה יותר- למשל אקטיבל. במידה והרירית מעובה יותר מ-6 מ'מ יש לתת פרוגסטרון כגון דופסטון או פרימולוט נור למשך 10 ימים ורק אז לחזור לאוויאנה- תוך מעקב אחרי עובי רירית הרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאביאנה
חנה23/08/2014השינויים ברירית הרחם נגרמו כתוצאה מהאביאנה,לפי הבנתי,ובתופעות הלואי יש כאבי בטן,דימום,גרד בגוף,
החלטתי להפסיק את הטיפול באביאנה.
אפנה לטיפול אלטרנטיבי,זה עושה לי בלאגנים בגוף,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאביאנה - תגובה
ד``ר איתן פאר26/08/2014ועל זה נאמר "צדיק באמונתו יחיה". אמנם אין כל אימות מדעי מבוסס שיש תועלת כלשהי מטיפול אלטרנטיבי - ולכן בכל המזרח מטפלים בהורמונים ולא בתחליפים צימחיים- אבל היות ויש נטייה לפחות לתסמיני גלי החום לחלוץ מעצמם עם הזמן, הרי שבמידה ותתמידי בכל טיפול, כולל כדורי סוכרזית, עם הזמן זה יעזור ותהיה בטוחה שמצאת פתרון הולם. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן,
חנה26/08/2014יש צדק במה שאתה אומר,והמטרה היא להקל תסמינים,באותה מידה עם אביאנה, אם לא היו תופעות לוואי הייתי מתמידה.
,אבל מיום שהפסקתי עם האביאנה מזה כ4 ימים,פסקו הדימומים והכאבים.
ואם אביאנה היא המינון הנמוך של הורמונים ועושה לי בלאגנים אז לא נראה לי שאקח מינונים גבוהים יותר.
כנראה שרירית הרחם אצלי מושפעת מהורמונים לא בצורה טובה.
תודה רבה על התגובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן, - תגובה
ד``ר איתן פאר27/08/2014כל זה היה נכון לו אוויאנה היתה הטיפול היחידי בשוק. ולא כך הוא. יש מגוון טיפולים בצורות, מינונים וסוגים שונים של הורמונים ועדיין לא נולדה האישה שלא ניתן להתאים לה הטיפול היעיל עבורה. ואין כל קשר למינון נמוך או לא היות ולא משתמשים כיום כלל במינונים גבוהים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בטן נפוחה בגיל המעבר וכיצד ניתן למנוע
ליויאל - תופעת לוואי של הפרעות בראייה
פטריה ושימוש באגיסטאן ללא הועיל
הפרשות מרובות עם ריח והאם יש תכשיר שיפחית
חום קבוע ומתגבר איך מטפלים
הורמונים לפקטור ליידן 5
בת 33, אל ווסת, נובופם
מדבקות של אוורל קונטי ומה מתחילות להשפיע
מחזור ממושך טרום גיל המעבר בת 50 וחצי
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?