מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מינון נמוך יותרברטה31/08/2014
דוקטור נכבד שלום רב!
ראשית, תודה לך על הפורום הנהדר הזה ועל המידע שלא יסולא בפז.
התשובות שלך מקיפות ומכבדות אותנו השואלות גם אם רובינו לא בעלות דוקטורט ברפואה. אתה תמיד מעשיר אותנו בידע, מחקרים ועוד. תודה.
לענייני, מאד מבקשת תשובה למספר שאלות:
אני בת 55 ומזה כחמש שנים בהפסקת מחזור.
שנתיים וחצי דיי סבלתי עד שהתחלתי בטיפול ההורמונלי: מדבקות אוורל קונטי.
כמעט מיידית חוויתי שיפור בכל התחומים.
יחד עם זאת הבנתי שכאשר אין מתחילים מייד בטיפול תיתכנה השלכות מזיקות כמו קרישיות, סכנה של ארועים וסקולריים, מוחי, לב וכו׳.
אני, כאמור כבר שנתיים וחצי עם המדבקות. האם אני צפויה לאיזה ארוע כזה בגלל העובדה שלא התחלתי מיידית?
שאלה שניה, ברשותך. הפחד הכי גדול שלי הוא דמנציה. אין לך אפילו מושג כמה זה מפחיד אותי יותר מכל מחלה אחרת. אמי, בת השמונים, לוקה בדמנציה (ייתכן שמסוג אלצהיימר), והלב שלי נקרע לראות את האשה הזו שהיתה פקחית כמו שד והפכה להיות סנילית. זו היתה הסיבה העיקרית לכך שהתחלתי בטיפול ההורמונלי. בתקופה שלאחר הפסקת הווסת ועד שהתחלתי בטיפול חוויתי ירידה קוגניטיבית. קשיי ריכוז, זיכרון, הבנה, לצד ירידה באנרגיה ובמוטיבציה.
השאלה שלי היא האם הטיפול שהתחלתי בו רק כעבור שנתיים וחצי מתום המחזור אכן עשוי להגן עלי לאורך שנים מדמנציה? שוב. ההדגשה היא הזמן שעבר עד שהתלתי בטיפול.
שאלה שלישית. מאז התחלתי בטיפול אני חווה מלאות פנימית באגן. כמו לפני מחזור, וכן עצירות. וקרה יותר מפעם אחת שהפסקתי לכמה ימים את המדבקות ומייד הרגשתי שחרור והקלה בבטן. הרופא אמר שאולי נוריד את המינון של המדבקה וטוען שאפשר לגזור לשניים ולהשתמש בכל פעם בחצי מדבקה. האמנם? זה לא מאבד מהאפקט?
אלה הן שלוש השאלות. תודה שוב. מקווה שלא הלאיתי אותך. המשך יום טוב ושבוע טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון נמוך יותר - תגובה
ד``ר איתן פאר01/09/2014תודה על ההערות.
ולעניינינו -הסיכוי לפתח אלצהיימר יש להשתמש בטיפול הורמונאלי זמן ממושך ולפי הספרות מומלץ לפחות עשר שנים ואולי יותר כל עוד מתחילים את הטיפול ההורמונלי לפני שחולפות חמש שנים מהפסקת המחזורים הרי שנמצאים בתוך המסגרת של "חלון ההזדמנויות" הרפואי הנכון. ואז את יכולה להמשיך לקחת את הטיפול שך ללא כל חשש.
למניעת, או ליתר דיוק להפחתת הסיכון לאלצהיימר ( לו יש גורמים רבים נוספים ביניהם גם גנטיים) רצוי להשתמש בהורמונים לפחות עשר שנים ואולי אף יותר. כל עוד את לא מעשנת ( עוד גורם סיכון מובהק לדמנציה) המשיכי בהורמונים.
וצודק הרופא שלך שניתן לחתוך שליש מהמדבקה ללא כל פגיעה ביעילות הטיפול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בטן נפוחה בגיל המעבר וכיצד ניתן למנוע
ליויאל - תופעת לוואי של הפרעות בראייה
פטריה ושימוש באגיסטאן ללא הועיל
הפרשות מרובות עם ריח והאם יש תכשיר שיפחית
חום קבוע ומתגבר איך מטפלים
הורמונים לפקטור ליידן 5
בת 33, אל ווסת, נובופם
מדבקות של אוורל קונטי ומה מתחילות להשפיע
מחזור ממושך טרום גיל המעבר בת 50 וחצי
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)





.jpg)


.jpg)
