מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עובי רירית רחם בסיום מחזוריעל04/09/2014
שלום לד״ר
אני בת 48 וכבר מספר שנים לוקחת גלולות פמינט ברצף של 3 ח׳ רצוף ואז הפסקה של שבוע למחזור. דבר זה נעשה בגלל מחזורים כבדים מאד ומחסני ברזל מרוקנים באופן תמידי.
ברצף הקודם, שכחתי גלולה אחת בסוף החפיסה, דילגתי עליה והמשכתי לחפיסה הבאה (האחרונה ברצף) וכתוצאה מכך, כנראה, היו לי דימומים במהלך כל אותו חודש למרות שהמשכתי לקחת את הגלולות.
כשהגעתי לרופא הנשים, עברתי אולטרסאונד אצלו, הוא ראה הרבה קרישי דם ברחם ולא הצליח למדוד את עובי הרירית.
הרופא ביקש מספר בדיקות דם ואולטרסאונד בסוף המחזור ולפני התחלת החפיסה החדשה של הגלולות.
עשיתי את הבדיקות ביום השני למחזור -
אלו התוצאות (הבדיקות נעשו במכבי)ֿ
fsh 6.3
קטן מ LH - Luteinizing Hormone 0.5 IU/L
prolactin 154
קטן מ nmol/L 1.5 י Testosterone Total
הבוקר, 6 ימים לאחר תחילת המחזור, עשיתי אולטרסאונד.
לדברי הבודקת, הרירית לא בגודל מתאים לסוף מחזור (9מ״מ), וברחם יש נוזלים.
היום אתחיל מחזור חדש של גלולות (ל-3 חודשים)...
אני מצרפת את תמונת סיכום האולטרסאונד.
מה אומר כל זה?
האם אני צריכה להגיע לרופא בהקדם או להזמין תור לעוד 3 חודשים, כפי שהוא ביקש כשנתן לי את ההפניה לבדיקות.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה. ההודעה נשלחה ללא הצרופה
יעל04/09/2014
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה דר, דולגתי. תוכל לענות לי גם?
יעל07/09/2014תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעובי רירית רחם בסיום מחזור - תגובה
ד``ר איתן פאר08/09/2014גלולות פמינט לא מיועדות ללקיחה בדרך שאת לוקחת ולראיה מיכלול תופעות הלואי שלך שאינן רצויות בלשון המעטה. רירית רחם חייבת לסגת אחרת עלולה לפתח סרטן מקומי.
יש גלולות, סיסוניק, המיועדות ללקיחה של 3 חודשים ברצף ולהן פרופיל הורמונלי אחר.
כמו כן ארגון הבריאות העולמי מציין עליה בשכיחות סרטני שד אצל המשתמשות בגלולות אחרי גיל 45
נא להחליף טיפול שיתאים למצבך הקליני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לתשובתך. אוסיף פרט חשוב - תגובה
ד``ר איתן פאר10/09/2014היות ותחת פמינט יש לך עיבוי של רירית הרחם הרי ששילוב זה של הורמונים ממש לא מתאים לך.
נא לעבור לגלולות זואלי במקום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לדר', תודה על ההתייחסות ושאלה
יעל13/09/2014שוב תודה על ההתייחסות.
לקח לי מספר ימים להגיב כי נסיתי לחפש מידע על הגלולה דואלי.
אחרי שתי החלפות שהשאירו בי חוויות לא נעימות (החלפה אחת לסרזט, שהיתה פשוט נוראית והחלפה שניה לסיזוניק שגם גרמה לתופעות מאד לא נעימות) אני נכנסת קצת לחרדה מההמלצה להחליף שוב.
ואני חייבת לשאול האם הגלולה הזו תואמת גם את העבר הרפואי שלי, ומזכירה - גלולות דיאנה מגיל 16 עקב שיעור יתר ואקנה, מחזורים כבדים- מחסור כרוני בברזל ואנמיה שלא נמצא להם הסבר אחר מלבד המחזור, לוקחת גלולות ברצף של 3 חודשים ומחזור.
השאלה שלי אינה נובעת מחוסר אמון אלא להפך, מכיוון שאני מעריכה את הידע שלך ויודעת שאתה מתייחס גם לעבר רפואי ולכן מפרטת את ההסטוריה כדי לודא שהגלולה הזו לא תגרום לי לתופעות לא נעימות.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדולגתי. אם אפשר תשובה על שאלתי
יעל15/09/2014האחרונה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בטן נפוחה בגיל המעבר וכיצד ניתן למנוע
ליויאל - תופעת לוואי של הפרעות בראייה
פטריה ושימוש באגיסטאן ללא הועיל
הפרשות מרובות עם ריח והאם יש תכשיר שיפחית
חום קבוע ומתגבר איך מטפלים
הורמונים לפקטור ליידן 5
בת 33, אל ווסת, נובופם
מדבקות של אוורל קונטי ומה מתחילות להשפיע
מחזור ממושך טרום גיל המעבר בת 50 וחצי
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?