בקשר לציסטה בשחלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בקשר לציסטה בשחלה
    חגית
    08/09/2014

לד"ר פאר,
    שלום רב.
    אני בת חמישים ושתים עוד מעט בעזרת ה'.
    לפני כמה חודשים דממתי, אחרי שהרבה זמן, כשנה או קצת יותר לא היה לי מחזור. הרופא עשה לי אולטראסאונד, והוא אמר שיש לי ציסטה בשחלה ימנית בגודל 62 כפול 33 מ"מ. הוא אמר שזה נראה שיש לה מחיצה. עובי הרירית 6 מ"מ.
    בתחילה הוא אמר שכדאי להסיר אותה. אמרתי לו שהייתי רוצה לעקוב, וכעבור עשרה ימים כשכבר לא היה שום דימום, נגשתי לקופת חולים ושוב הטכנאית עשתה לי אולטראסאונד, והתוצאות היו כדלהלן:
    עובי הרירית: 2.6 מ"מ.
    שחלה ימנית: ממצא היפואקוגני: 30 כפול 27 כפול 33
    ללא זרימה דיאסטולית משמעותית סביבה.
    לא נצפה נוזל.
    השחלה השמאלית:
    23כפול 26 כפול 25
    הרופא יהיה בחופשה כמה זמן. לפי מה שהבנתי הציסטה התקטנה. (אצל הרופא הקודם, יש רק 2 ממדים השישים ושתים כפול שלושים ושלוש
    באולטראסאונד, זה מכשיר ישן יותר.)
    האם התוצאות מעודדות?
    ושאלה נוספת, אף פעם לא לקחתי פרימולט נור, האם אפשר לקחת אותו בגילי, כדי למנוע, דימומים, כי יש לנו ארוע משפחתי עוד כמה זמן.
    תודה חגית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בקשר לציסטה בשחלה

הוספת תגובה

• בקשר לציסטה בשחלה - תגובה

ד``ר איתן פאר
    10/09/2014

ראשית הממצאיןם מעודדים. שנית עליך לבדוק רמת CA125 בכדי לשלול ממאירות שחלתית בציסטה האמורה. ולבסוף - לקיחת פרימולוט נור ברירית כה דקה יחמיר דימומם. ולכן פשוט לא לקחת כלום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו