מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הם חולות דוקטור ?גילה14/09/2014
שלום דוקטור
אני בת 51 רווקה ללא ילדים (לדאבוני הרב )ולאחרונה המחזור שלי קצת מאחר ועם גלי חום .אני קוראת פה בעקביות את מה שכותבות משתתפות הפורום ושואלת את עצמי --מה קורה פה ??!!
כל אחת כותבת כמה היא סובלת מגלי חום ,הזעות ,ומכל מני דיכאונות , אוסטאופורוזיס וכ"ו
בנות יקרות !
זאת לא מחלה גיל המעבר !
זה תהליך טבעי של הזדקנות הגוף ומקצת גלי חום לא מתים ( אני אישית עומדת ליד מאוורר או הולכת להתקלח מספר פעמים ביום )
אני פעילה ואקטיבית מאוד -ואדם שמח ועליז למרות שהחמצתי את הבסיס של החיים שזה הקמת משפחה .
מרגישה טוב עם עצמי ואם איך שאני ניראת ומה שאני משדרת .ועוד יש לי המון רצונות ושאיפות לעתיד .
ושמחה כבר להיפתר מהמחזור החודשי שמעיק כל החיים עם כל כאבי הבטן הנלווים .
דיברתי עם נשים בסביבתי בנות 60-70-80 כולם אמרו לי ברוך שפטרנו !!
וחיות חיים טובים מלאים ומאושרים !!
אז על מה כל המהומה דוקטור ?? --או שאני פה לא בסדר שלא מרגישה כלום ?
אשמח לשמוע את דעתך על מה שכתבתי
האם זה גם תלוי באופי והאישיות של האישה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הם חולות דוקטור ? - תגובה
ד``ר איתן פאר15/09/2014יש לך גישה חיובית לחיים ואנ י מאד מרוצה ומעריך זאת.
אבל גישה , חיובית ככל שלא תהיה , לא מחליפה עובדות רפואיות.
יש לדכור שכ 14% מכלל הנשים מעולם לא סובלות מתסמיני גיל המעבר ף כנראה על רקע תורשה גנטית נפלאה. כמו כן אצל מרבית הנשים תוך 1-9 שנים מרבית התופעות כגון גלי חום הפרעות בשינה מצבי רוח וכד' יעלמו ספונטנית גם ללא טיפול.
הבעיה היא שאין שום איבר בגוף האישה שאינו מותאם לתיפקוד תקין תחת השפעה הורמונלית, וכאשר זו נעלמת, עקה העליה המשמעותית בתוחלת החיים, לאט לאט קורסים אותם אברים. למשל- אין התקפי לב לנשים תחת טיפול הורמונלי- אבל יותר נשים מתות מהתקפי לב מאשר גברים. אלצהיימר פי 4 יותר בנשים. אוסטאופורוזיס פי 12 יותר בנשים. בעיות שליטה על השתן- פי 7 יותר בנשים, אובדן רקמות אלסטיות, קמטים בפנים והשמנה פי 3-4 יותר בנשים, ואפשר להמשיך עוד ועוד ועוד. אפילו סרטן שד שלא על רקע גנטי ( אז מופיע לפני גיל 45) עולה רק לאחר הפסקה של יצירת הורמונים שחלתיים וכנ'ל סרטן מעיים ועוד.
כל שגישה חיובית, ככל שלא תהיה, לא יכולה להחליף עובדות רפואיות אלא לעזור מבחינה נפשית, וגם זה חשוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהתחיל לפחד ?
גילה15/09/2014שלום דוקטור
תודה על התיחסותך !
אז להתחיל לפחד ?? מכל מה שכתבת ?
הרי לחצות את הכביש או לעלות על רכב לא פחות מסוכן ומפחיד .
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהתחיל לפחד ? - תגובה
ד``ר איתן פאר17/09/2014זהירות בחצית כביש מותנית בהתנהגות שלך. שינויים גופניים בריאותיים שתיארתי לא תלויים בהתנהגות שלך אלא בעובדות הקשורות להפסקת יצור הורמונים בגוף האישה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההורמונים גם לנשים ללא תופעות ג.מ?
טל31/10/2014שלום ד"ר פאר,
קראתי בעיון את תגובתך ועדיין לא ברור לי:
האם נשים ללא סימנים של גיל המעבר רצוי שיקחו בכל זאת טיפול הורמונלי חלופי? שכן, אתה טוען כי ללא הורמונים אלו, מערכות בגוף נפגעות והסיכון לאלצהיימר, לסרטן המעי הגס וכו' עולה. זה מחד. מאידך, קראתי שציינת בפורום, כי אם אין תופעות אין הכרח לקחת טיפול. סתירה, הלא? אני שואלת משום שזה מאד מטריד אותי והייתי שמחה לסדר בנושא זה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההורמונים גם לנשים ללא תופעות ג.מ? - תגובה
ד``ר איתן פאר01/11/2014התשובות שנתתי לאורך הפורום מבהירות סתירה זו שעולה בשאלתך.
השיקול לגבי טיפול הורמונלי מורכב ממכלול גורמים. לגבי אישה סימפטומטית אין כאמור היסוס.
לגבי אישה ללא כל סימפומים הרי שיש לקחת בחשבון בעיקר סיפור משפחתי תורשתי ( למשל סרטן קולון, אלצהיימר, אוסטאופורוזיס ועוד אצל אמא או אחות.
כמו כן מגוון בדיקות הכוללות צפיפות עצם, פרופיל שומני, העמסת סוכר וכו' יכולים גם כן לכוון לכיוון עצה מושכלת בנידון.
לזכור שאין הכרח לפתח אלצההימר , אוסטאופורוזיס וכד' עם הגיל ושישנם הרבה סיבות מדוע כן ומדוע לו. אורך חיים בריא, פעילות גופנית, משקל תקין וכו' משחקים משקל לא מבוטל בכל החלטה
ולכן הדרך הנכונה הינה תמיד "תפירה" של חליפה מותאמת אישית לכל אחת ואחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בטן נפוחה בגיל המעבר וכיצד ניתן למנוע
ליויאל - תופעת לוואי של הפרעות בראייה
פטריה ושימוש באגיסטאן ללא הועיל
הפרשות מרובות עם ריח והאם יש תכשיר שיפחית
חום קבוע ומתגבר איך מטפלים
הורמונים לפקטור ליידן 5
בת 33, אל ווסת, נובופם
מדבקות של אוורל קונטי ומה מתחילות להשפיע
מחזור ממושך טרום גיל המעבר בת 50 וחצי
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?