מחזור עם מדבקות אווראל קונטי 50

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחזור עם מדבקות אווראל קונטי 50
    דנה
    19/09/2014

שלום, אני בת 47, כאשר מספר שנים יש לי כל 3 חודשים כתמים חומים מעטים יומיים בערך שזה כנראה המחזור, כיון שאני משערת שאני בטרום גיל המעבר, כמו כן מספר שנים סובלת מגלי חום כאשר לפני 4 חודשים לא יכולתי יותר לסבול ואני משתמשת באווראל קונטי- 50 מדבקות אלו החזירו את שלוותי ואין לי יותר גלי חום. לעומת זאת כל חודש התחיל לי מחזור רגיל עם דימום שנמשך 7 ימים ממש כמו מחסור שהייתי בשנים שהייתי פוריה. שאלתי איך יתכן? המדבקות לא אמורות להחזיר מחזור, האם אני טועה ? אודה מאד אם תציין בפניי את הסיבות שיכולות לגרום לדימום. תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מחזור עם מדבקות אווראל קונטי 50 - תגובה

ד``ר איתן פאר
    27/09/2014

אינני יודע מי יעץ לך, מדוע וכיצד אבל לאישה עם רחם לא נותנים טיפול אסטרוגני בלבד אלא חובה לשלב אותו עם פרוגסטרון להגנה על רירית הרחם מפני סרטן הנגרם בה ע'י אסטרוגן לא מבוקר. ולכן אוורל בלבד איננו הטיפול הנכון, אלא אוורל עם פרוגסטרון. ואז יש שתי אפשרויות- אוורל קונטי שמכיל אסטרוגן ופרוגסטרון ביחד ולא אמור לגרום למחזור ולעומתו אוורל סקןןי בו משתמשים במדבקות אסטרוגן בלבד לשבועיים ולאחר מכן שבועיים אסטרוגן עם פרוגסטרון ואז יש מחזור סדיר ( וזה הטיפול המומלץ במצב של טרום גיל המעבר).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך מחזור עם מדבקות אווראל קונטי50

אילנה
    27/09/2014

תודה דוקטור על תשובתך. המדבקות שאני לוקחת הם עם אסטרוגן פלוס פרוגרסטרון ולמרות זאת יש מחזור. כפי שציינתיי גם לפני כן היה לי כל שלושה חודשים אבל זה התבטא כתמים מעטים חומים אבל מאז המדבקות יש לי ממש מחזור. האם יכול להיות שיש איזשהו גידול?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך מחזור עם מדבקות אווראל קונטי50 - תגובה

ד``ר איתן פאר
    29/09/2014

ממש לא. זו תופעה שכיחה עם המדבקות כאשר מתחילים לקחת אותם לפני תום שנה מהמחזור האחרון. כרגע פשוט תפסיקי את המדבקות כל אימת שמופיע דימום למשך ימי הדימום ואז תחדשי שוב את המדבקות עם סיום הדימום.
    במידה וזה יחזור על עצמו יותר מפעמיים שלוש למרות הפסקת המדבקות בזמן הדימום יש לעבור לטיפול הורמונלי הולם יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו