מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נטילת הורמוניםשרון11/10/2014
שלום. אני בת 47, סובלת כבר שנתיים בערך מכל התופעות של גיל המעבר, אבל מחזיקה מעמד. אני חושבת שהמחזור שלי נפסק לגמרי, לא קיבלתי כבר 3 חודשים. עד עכשיו העדפתי לא להתחיל בטיפול הורמונלי (גם לא ביולוגי). הוספתי לאחרונה לויטמין די שאני לוקחת גם כלציום. השאלה היא אם הטיפול ההורמונלי הוא מניעתי, ולפיכך גם הכרחי לגוף, או שבעזרת תוספים טבעיים, החוסרים יושלמו? בבסיס שאלתי היא האם הטיפול ההורמונלי עם הפסקת הווסת הוא MUST? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת הורמונים - תגובה
ד``ר איתן פאר13/10/2014וזו שאלת השאלות שכולנו מתלבטים בה.
באופן כללי ברפואה ישנן שתי גישות מרכזיות-
הראשונה- טיפולית. כלומר במידה ויש סימפטומים - הרי שחובה לטפל. לדוגמא- יש דלקת ראות - לתת אנטיביוטיקה, יש שבר- לשים גבס וכד'
השניה- מניעתית- במידה וידוע גורמים למחלות עתידיות ולא נמנע אותם הרי שבעתיד כלשהו יגרמו מחלות ויתכן אפילו קשות שנגרמות במות. לדוגמא- אנחנו מטפלים בסטאטינים להורדת שומנים בדם בכדי למנוע טרשת עורקים, התקפי לב ודימומים למוח. או טיפול במדללי דם למניעת קרישים ותסחיפים.
לגבי הטיפול ההורמונלי -
הכל תלוי בנקודת ההסתכלות וההתייחסות. יש החושבים אך ורק טיפולית- כלומר יש גלי חום חובה לתת הורמונים ( גלי החום קשורים קשר הדוק לגורמים לאלצהיימר). לעומת זאת- לטווח ארוך הטיפול ההורמונלי מוריד הן התקפי לב, אלצהיימר, אוסטאופורוזיס, השמנה, יובש נרתיקי, בעיות שליטה על השלפוחית, הזדקנות העור, ירידה בשמיעה וראיה עם הגיל, התקרחות, העלמות חשק מיני ועוד עשרות תופעות הקשורות בהעדר אסטרוגנים. לעומת זאת הפחד הלא מוצדק מפני סרטן שד ( תוספת של 8 מקרים על כל 10,000 נשים הלוקחות הורמונים ), חסר המודעות, דעות קדומות, אמירות לא מבוססות של רופאים שזה כלל לא תחום עיסוקם ומומחיותם ועוד ועוד גורמים , לצערי, למרבית האוכלוסייה להימנע מהטיפול ההורמונלי.
אבל כבר נאמר במקורות שצדיק באמונתו יחייה. ואני מוסיף ובלבד שיחיה טוב באיכות ובבריאות טובה ולצורך זה יש מקום רב לשקול טיפול הורמונלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקיחת הורמונים
איריס לויתן20/10/2014דר' איתן פאר הנכבד!
אין לך מושג כמה עשית אותי מאושרת! אני בת ....וואווו קשה לי אפילו להדפיס את המספר ובכול זאת נסתפק בילידת 64 צעירונת ברוחה ונפשה! אני עדיין מקבלת מחזור אך כבר לא סדיר
לקצר תהליך: נגשתי לרופאת נשים לברר לגבי הורמונים , שאותם אני רוצה לקחת כדי לשמור על העור על חיות שלי ועוד , וחטפתי שטיפה שלא לוקחים הורמונים על מנת להישאר צעירה וזה כרוך בסיכונים בקיצור הבנתי שלא יתפתח בנינו רומן והלכתי.... ואז קראתי מה שכתבתה על ההורמונים , זהו סוף סוף הגענו לשאלות: האם אני יכולה כבר לקחת? האם אפשר להגיע אלייך למרפאה? אני גרה ברמת הגולן , אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקיחת הורמונים - תגובה
ד``ר איתן פאר21/10/2014ברור שאת יכולה להגיע בכיף.
ההחלטה לגבי מתי, איזה, לצורך מה, כמה זמן ועוד לגבי נטילת הורמונים מותאמת אישית לכל אחת ואחת.
התשובה שקיבלת מהרופאה שלך מצערת אותי מאד היות ובמקום להודות שזה פשוט לא תחום המומחיות שלה ולהפנותך ליעוץ הולם היא נתנה לך תשובה שאין בה כל ממש. פשוט מעדיפה לא להתאמת עם הנושא. וחבל שכך. אבל לצערי היותר גדול היא לא בודדה במערכת הרפואה שכך מגיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בטן נפוחה בגיל המעבר וכיצד ניתן למנוע
ליויאל - תופעת לוואי של הפרעות בראייה
פטריה ושימוש באגיסטאן ללא הועיל
הפרשות מרובות עם ריח והאם יש תכשיר שיפחית
חום קבוע ומתגבר איך מטפלים
הורמונים לפקטור ליידן 5
בת 33, אל ווסת, נובופם
מדבקות של אוורל קונטי ומה מתחילות להשפיע
מחזור ממושך טרום גיל המעבר בת 50 וחצי
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?