הורמונים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הורמונים
    אור
    09/11/2014

שלום, אני בת 48 מטופלת במדבקות אווראל קונטי 50 זה שבעה חודשים עקב גלי חום ודפיקות לב, כאשר המדבקות מאד עוזרות אבל גורמות לדימום ממש דמי כמו מחזור בן 5 ל-6 ימים ולאחר שבוע שוב דימום כך שיוצא לי פעם בשבועיים לקבל מחזור. יש לציין שכבר מספר שנים סובלת מגלי חום שהשנה החריפו לכן לוקחת הורמונים ועד לפני שלקחתי הורמונים היו לי כל שלוש עד ארבעה חודשים כתמים חומים בערך 3 ימים, כאשר בפעם האחרונה לפני שלקחתי מדבקות לא היו לי 5 חודשים כתמים שזה אולי אומר שהגעתי לחלוטין לגיל המעבר. אני לא מסוגלת לסבול יותר את הדימומים החוזרים ונשנים זה שבעה חודשים. יש לציין שבצעירותי סבלתי בהריונות מהיפרהימזיס שזה בחילות והקאות מרובות ולא יכלתי כלל לסבול כדורים נגד הריון ניסיתי הרבה סוגים אבל גם הם גרמו להקאות ובחילות כך שהגעתי למסקנה שגופי לא סובל כל סוג של הורמונים, וזאת הסיבה שבחרתי במדבקות ולא בכדורים. שאלתי אליך מניסיונך הרב עם מטופלות, האם יש נשים שכל כדור גרם להם לבחילות ולא יכלו להשתמש בהורמונים ? והאם יש לך הצעה לכדור שיכול לעזור ממבחר הרב של הכדורים שהינך יודע שלא גורם לבחילות ודימומים ? או שנגזר עליי גורלי להמשיך במדבקות ולסבול דימומים ? אודה מאד על תשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הורמונים

הוספת תגובה

• הורמונים - תגובה

ד``ר איתן פאר
    10/11/2014

ברור ומובן שהמדבקות פשוט לא מתאימות לך שכן את לא אמורה כלל לדמם תחת אוורל קונטי.
    מצד שני סוג ההורמונים וכן המינון שבטיפול הורמונלי לגיל המעבר שונה לחלוטין מגלולות נגד הריון כך שסביר מאד להניח שלא יהיו לך כלל התופעות מהם סבלת בעבר. לסבר את הידע- מינון אסטרוגני של טיפול בגיל המעבר הוא 1/16 מזה של גלולה למניעת הריון ( ו 1/900 מההפרשה האסטרוגנית היומית של שילייה במהלך הריון)
    כל שהפתרון היותר נכון לגביך יהי לעבור לכדורים במינון נמוך כגון אוואיה, או לחילופין ללכת על מדבקות אוורל סקווי שבעצמן גורמות לדימום מחזורי מבוקר חודשי. לבחירתך ובהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו