הזעות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הזעות
    יעלה
    12/11/2014

שלום רב

אני בת 51 ולפני כחמש שנים חליתי בסרטן שד. בעקבות כימותרפיה פסק המחזור. אין לי גלי חום אבל לעתים אני מזיעה מאוד. האם הזעות הן בעצם סוג של גלי חום? אם עד עכשיו לא היו לי גלי חום, זה אומר שכבר לא יהיו לי? אני מוטרדת כי אם אני אתחיל לסבול מזה לא תהיה לי אפשרות לקחת הורמונים.

אני רואה עד כמה חברות שלי סובלות מגלי חום ואני חוששת שזה גם יגיע אליי, ולא תהיה לי דרך להתמודד עם זה.

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הזעות

הוספת תגובה

• הזעות - תגובה

ד``ר איתן פאר
    12/11/2014

המקור לגלי חום הינו סרוטונין במוח אשא הפרשתו וספיגתו נשלטת ע'י אסטרוגן. ולכן בהעדר אסטרוגן, כלומר בגיל המעבר מופיעים גלי החום. הבעייתיות היא שבשנים האחרונות יותר ויותר עובדות קושרות גלי חום למחלת אלצהיימר ולכן אשר כלל לזלזל בהם. הטיפול האפקטיבי ביותר היה ויהיה אסטרוגן.
    אבל במידה ואסור לתת אסטרוגן, הרי שמגוון התרופות המאזנות סרוטונין, בהם משתמשים בעיקר הפסיכיאטרים נגד חרדות ודכאונות ( תרופות מעכבי ספיגת סרוטונין SSRI) נמצאו כאפקטיביות למדי נגד גלי החום אבל במינון הרבה הרבה יותר נמוך מזה שמשתמשים בו הפסיכיאטרים.
    הזעות באופן כללי אינן גלי חום שכן לא מגיעות בצורת גלים ולא מעירים בלילה משינה ( כפי שתמיד מאפיין גלי חום) ולהן נדרש ברור רפואי נפרד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה המפורטת

יעלה
    12/11/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו