מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלותטרנסקסואלית01/12/2014
היי,
אני טרנסקסואלית, לא עברתי ניתוח באיבר המין ומן הסתם שגם לא אעבור בעתיד.
יש לי אוסטאופורוזיס. נוטלת דיאנה גלולה אחת ליום, אנדרוקור 25 mg ליום ודופסטון חצי כדור ליום. (כמובן שאני גם נוטלת סידן וויטמין D לפי המלצת הרופאה לשם שמירה על צפיפות העצם).
שאלה לי בקשר לאוסטאופורוזיס:
1. האם האסטרוגן שנמצא בדיאנה יכול לעזור לצפיפות העצם?
2. איזה אסטרוגן יותר טוב לשמירה על צפיפות העצם, האסטרוגן שנמצא בדיאנה או האסטרוגן שנמצא באסטרופם?
3. האם יש טעם להוסיף גם אסטרופם לשם שמירה על צפיפות העצם או שסוג אחד של אסטרוגן מספיק?
4. האם חצי כדור של דופסטון יכול לעזור בשמירה על צפיפות העצם? (הרופאה האנדוקרינולוגית שלי הוסיפה לי אותו בטענה שנשים ביולוגיות אחרי גיל המעבר מקבלות גם פרוגסטרון לשם שמירה על צפיפות העצם). האם זה נכון? האם מינון כל כך נמוך (5 mg), של פרוגסטרון יכול לשמור על צפיפות העצם?
5. האם אנדרוקור במינון של 25 mg עלול לגרום להחרפת האוסטאופורוזיס?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות - תגובה
ד``ר איתן פאר03/12/2014טעות במחשבה של הרופאה שנתנה פרוגסטרון, אין לו כל קשר לצפיפות עצם, נהפוך הוא. הוא ניתן לנשים במנופאוזה אך ורק לצורך שמירה על רירית רחם ותו לו ועלול לגרום לסרטני שד ולכן בשום פנים לא לקחת אותו. אסטרוגן , סידן וויטמין D אמורים לטפל טוב בצפיפות העצם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בטן נפוחה בגיל המעבר וכיצד ניתן למנוע
ליויאל - תופעת לוואי של הפרעות בראייה
פטריה ושימוש באגיסטאן ללא הועיל
הפרשות מרובות עם ריח והאם יש תכשיר שיפחית
חום קבוע ומתגבר איך מטפלים
הורמונים לפקטור ליידן 5
בת 33, אל ווסת, נובופם
מדבקות של אוורל קונטי ומה מתחילות להשפיע
מחזור ממושך טרום גיל המעבר בת 50 וחצי
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?