אנגליק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנגליק
    ספיר
    23/01/2015

עקב דימום הפסקתי מדבקות והתחלתי לקחת אנג׳ליק. זה שבועיים וחצי אני נוטלת אנג׳ליק ואתמול התחילו לי כאבי חזה כמו לפני מחזור ובטן נפוחה שמזכירה בטן הריונית קטנה וזה מאד לא אסטתי בשבילי כי לא רגילה שיש לי בטן. אני מציינת שאין לי מחזור כבר ואני בת 49. בעקבות ניסיונך הרב האם התופעוה תיעלם בדיוק כמו הופעתה או עליי להחליף הורמון ? אם עליי להחליף איזה הורמונים לא גורמים לתופעה כזאת ולמה רק אחרי שבועיים וחצי התחילו לפתע התופעות ?ושאלה נוספת האם הורמונים שיש בהם פחות אסטרוגן הם פחות מזיקים מבחינת הופעת סרטן ? תודה ספיר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אנגליק

הוספת תגובה

• אנגליק - תגובה

ד``ר איתן פאר
    24/01/2015

לעתים התופעות שאת מתארת "מבשרות" על דימום צפוי , ולא אתפלא שכך יהיה.
    שנית, לכל הורמון יש צורך בתקופת הסתגלות הנמשכית בדרך כלל כחודשיים ולכן ניתן לשפוט תופעות לואי רק לאחר תקופה זו.
    ולבסוף והכי חשוב מהכל, אסטרוגן מוריד - ואני חוזר ומדגיש- מוריד- שכיחות סרטני שד בקרוב לשליש וסרטני מעי ( קולון) כפול מזה.
    לאסטרוגן אפקט הגנתי על השד והמעי מפני סרטן
    לעומתו, סוגים שונים של פרוגסטרון הנילווה לאסטרוגן עלולים להגביר שכיחות סרני שד ולכן צריך לדעת איזה, מה, מי והמינון אותו יש להתאים לכל אחת ואחת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו