תופעות גיל המעבר?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תופעות גיל המעבר?
    מרב
    12/02/2015

שלום רב ד״ר,
    אני בת 46. בריאה בדכ ללא נטילת תרופות קבועות. יש לי התקן תוך ריחמי כ16 שנים ברציפות (לאחר 2 לידות).
    לאחרונה, בשלושת החודשים האחרונים, חל ״מהפך״ בתחושות הגוף. התחיל עם כאביי בטן תחתונה כשלאחר בדיקת גניקולוג, הכל תקין. אחכ התלוו בחילות בבוקר (לא הריון) וכן בחילות אפילו באמצע הלילה (לא אוכלת ארוחות כבדות בערב).
    כמו כן יש לי הרגשה כאילו אני עומדת להתעלף. עייפות קיצונית. רק רוצה לישון. לעיתים יש רעידות קלות ברגליים, צורה קשה וכרביי בטן עמומים ולא רק בחלק התחתון.
    בדיקות דם שערכתי לפני כחודש הצביעו על פריטין ברמה של 6.1. כל השאר בנורמה, כולל המוגלובין.
    ד״ר נכבד, אנא, עזור לי להבין: האם יכול להיות שמדובר בתופעות גיל המעבר? עדיין מקבלת מחזור. אני כבר לא יודעת מה לעשות, חשבתי ללכת לגסטרולוג בגלל הבחילות וכאביי הבטן אבל אז בחיפושיי באניטרנט, הבנתי שזה יכול להיות התחלה של גיל המעבר.
    אשמח מאוד לתשובה נרחבת בעניין זה.
    תתאר לך שאני פוחדת לטוס בגלל איך שאני מרגישה. שלא יקרה לי משהו בטיסה חלילה....(צריכה לטוס ביולי).
    תודה מראש על תשומת ליבך להודעתי זו.
    בריאות וכל טוב, מרב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תופעות גיל המעבר?

הוספת תגובה

• תופעות גיל המעבר? - תגובה

ד``ר איתן פאר
    12/02/2015

מצוקתך מובנית ולכן אז חייבת לעבור ברור מלא , כאשר הרופא המאים להתחלת הברור הוא רופא גסטר
    בנסגרת הברור עליך לעבור גם בדיקת דם לפרופיל הורמונלי מלא כולל תפקודי טיירואיד.
    אבל התופעות הללו אינן תופעות קלאסיות של גיל המעבר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו