מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תופעות גיל המעבר?מרב12/02/2015
שלום רב ד״ר,
אני בת 46. בריאה בדכ ללא נטילת תרופות קבועות. יש לי התקן תוך ריחמי כ16 שנים ברציפות (לאחר 2 לידות).
לאחרונה, בשלושת החודשים האחרונים, חל ״מהפך״ בתחושות הגוף. התחיל עם כאביי בטן תחתונה כשלאחר בדיקת גניקולוג, הכל תקין. אחכ התלוו בחילות בבוקר (לא הריון) וכן בחילות אפילו באמצע הלילה (לא אוכלת ארוחות כבדות בערב).
כמו כן יש לי הרגשה כאילו אני עומדת להתעלף. עייפות קיצונית. רק רוצה לישון. לעיתים יש רעידות קלות ברגליים, צורה קשה וכרביי בטן עמומים ולא רק בחלק התחתון.
בדיקות דם שערכתי לפני כחודש הצביעו על פריטין ברמה של 6.1. כל השאר בנורמה, כולל המוגלובין.
ד״ר נכבד, אנא, עזור לי להבין: האם יכול להיות שמדובר בתופעות גיל המעבר? עדיין מקבלת מחזור. אני כבר לא יודעת מה לעשות, חשבתי ללכת לגסטרולוג בגלל הבחילות וכאביי הבטן אבל אז בחיפושיי באניטרנט, הבנתי שזה יכול להיות התחלה של גיל המעבר.
אשמח מאוד לתשובה נרחבת בעניין זה.
תתאר לך שאני פוחדת לטוס בגלל איך שאני מרגישה. שלא יקרה לי משהו בטיסה חלילה....(צריכה לטוס ביולי).
תודה מראש על תשומת ליבך להודעתי זו.
בריאות וכל טוב, מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות גיל המעבר? - תגובה
ד``ר איתן פאר12/02/2015מצוקתך מובנית ולכן אז חייבת לעבור ברור מלא , כאשר הרופא המאים להתחלת הברור הוא רופא גסטר
בנסגרת הברור עליך לעבור גם בדיקת דם לפרופיל הורמונלי מלא כולל תפקודי טיירואיד.
אבל התופעות הללו אינן תופעות קלאסיות של גיל המעבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בטן נפוחה בגיל המעבר וכיצד ניתן למנוע
ליויאל - תופעת לוואי של הפרעות בראייה
פטריה ושימוש באגיסטאן ללא הועיל
הפרשות מרובות עם ריח והאם יש תכשיר שיפחית
חום קבוע ומתגבר איך מטפלים
הורמונים לפקטור ליידן 5
בת 33, אל ווסת, נובופם
מדבקות של אוורל קונטי ומה מתחילות להשפיע
מחזור ממושך טרום גיל המעבר בת 50 וחצי
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)