חששות להתחיל נובופם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חששות להתחיל נובופם
    מיה
    06/04/2015

שלום רב,
    אני בת 42 , טופלתי עד לאחרונה במרסילון . בשל תחושה של מצבי רוח , פצעים בפנים התחלתי לקבל ראוקטן שני מחזורים שסייעו במהלך הטיפול אך בסופ ם הפצעים חזרו. הגניקולוג לאחר ביצוע בדיקות מקיפות החליט שאני בתקופת המעבר והחליף לי את הכדורים לבלארה שגרמו לי לנפיחות רבה , כמיהה למתוק, עליה במשקל והפצעים נותרו בעינם . כן חל שיפור בהזעות שהיו לי בלילות . בתום 3 חודשיםפ המליץ לי לעבור לנובופם.
    האם המעבר לכדורים אלה יסייע בנפיחות ? בפצעים? האם האיזון ההורמנאלי צפוי לעשות זאת ? האם ההורמונים לא עלולים לנפח אותי עוד יותר ? מה עלי לעשות ? בנוסף האם עלי לקחת את הכדור הראשון מיד בתום חפיסת הבלארה או לאחר הפסקה של שבוע מחזור?
    תודה מראש
    מיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חששות להתחיל נובופם

הוספת תגובה

• חששות להתחיל נובופם - תגובה

ד``ר איתן פאר
    09/04/2015

ראשית חובה על הרופא שלך להשיב לך על מכלול שאלותיך הנראות לי נכונות ביותר.
    אינני יודע על איזה בדיקות מקיפות ביצע רופאך ומדוע החליט על נובופם. אבל בתקופה המיידית אחרי הפסקת גלולות אין כמעט משמעות לבדיקות הורמונליות ויש לחכות לפחות שלושה חודשים לפני כל בדיקות. וזאת מהסיבה הפשוטה שלנובופם אין אפקט מניעת ביוץ ובמידה והשחלות יתאוששו מהדיכוי של הגלולות הן יכולות לחזור לבייץ ואז תמצאי עצמך בהריון לא מתוכנן.
    ככלל, נובופם הינה תרופה מצויינת לתקופה הפרימנופאוזלית אך לא כתחליף לגלולות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו