פמארל - האם מעלה סיכויים לסרטן?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פמארל - האם מעלה סיכויים לסרטן?
    ד``ר איתן פאר
    25/05/2015

אני בת 51, כבר 6 שנים ללא מחזור. מעת הפסקת המחזור ובהמלצת הגינקולוג לקחתי אנג'ליק. במהלך התקופה אחותי חלתה בסרטן שד. אמנם נמצא שיש לה BRCA2 ולי אין, אולם כירורג שד ורופאת משפחה לחצו מאז להפסיק עם אנג'ליק. לאחר חוות דעת של גניקולוג נוסף הפסקתי עם אנג'ליק לפני חודשיים. יש לי גלי חום מטרידים, לעיתים בכל חצי שעה. מעבר לירידה באיכות החיים, אני מוטרדת בגלל שאני מרגישה שינוי בקצב הלב לפי כל גל חום. קראתי באינטרנט שנטילת פמארל של טבע פותרת את בעיית גלי החום ללא נזק לרקמות השד והשחלות, כלומר לא מעלה סיכון לסרטן. מה דעתך ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פמארל - תגובה

ד``ר איתן פאר
    28/05/2015

מספר טעויות
    פמארל המיוצר מסויה כן, בפירוש, מעלה שכיחות סרטני שד ופירסומים אחרים אין להם בסיס מדעי.
    שנית- לא מובן לי מדוע רופאים שתחום הטיפול ההורמונלי בגיל המעבר, כגון אונקולוגים רופאי משפחה ועוד מיעצים לך על משהו שאינו בתחום הידע הנסיון וההתמחות שלהם.
    לגופו של ענין- מתן אסטרוגן בלבד מפחית ( אני מדגיש שוב ושוב ושוב- מ-פ-ח-י-ת )הסיכוי לסרטן שד באופן משמעותי.
    לעומתו סוגים שונים של פרוגסטרון עלולים כן להעלות הסיכון לסרטו שד.
    ולכן, במקרה כמו שלך הפתרון שאני נותן למטופלות שלי-
    התקן מירנה לרחם המספק פרוגסטרון מקומי להגנה על הרחם במשך 5 שנים וביחד איתו אסטרוגן או בכדור במינון נמוך או במדבקה . ואיכות חייך תשתפר ביותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו