פוליפ ברירית הרחם בבדיקת פיפל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פוליפ ברירית הרחם בבדיקת פיפל
    מזל
    30/06/2015

שלום דר נכבד לפני חמישה חודשים היה לי דימום מזערי ונגמר אני בגיל המעבר 3 שנים הרופאה ראתה באו"ס רירית מעובה ועשתה לי בדיקת פיפל התשובה הייתה ללא ממאירות ועם פוליפ אנדו .. בהיסטרוסקופיה אבחנתית ראה פוליפ הייתר בדיקה תקינה לפני שלושה ימים עברתי ניתוח להוצאת הפוליפ רירית וצוואר הרחם תקינים נשלח לפתולוגיה אנא דר יקר מאוד לא רגועה האם תוכל לאמר משהו מרגיע לאור הכתוב תודה רבה לך שכחתי לכתוב שהפפס תקין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פוליפ ברירית הרחם בבדיקת פיפל - תגובה

ד``ר איתן פאר
    02/07/2015

פוליפ ברירית הרחם שכיח ביותר כממצא בגיל המעבר ובד'כ נטול כל חשיבות קלינית ואין כל צורך להוציאו במידה וקטן, מסויד לא גדל ולא מדמם. היות ואין לי כל נתונים ספציפיים לגביך הרי שהתשובה ניתנת באופן כללי לגבי פוליפים ברירית הרחם בגיל המעבר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך שאלה נוספת בבקשה

מזל
    02/07/2015

היה לי דימום קל מאוד לפני חצי שנה ומאז ללא דימומים , האם זה לטובתי, לגבי טיב הפוליפ ? בבדיקת היסטרוסקופיה אבחנתית ע"י דר צוקרמן אמר לי פוליפ שפיר .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך שאלה נוספת בבקשה - תגובה

ד``ר איתן פאר
    02/07/2015

אין לכך כל חשיבות. תהיה בריאה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחזור אחרי שנתיים הפסקה

יעל
    04/07/2015

שלום רב ד"ר,
    אתמול בבוקר התעוררתי וגיליתי שיש לי דימום קל מלווה בכאב בטן. לאחר שנתיים של הפסקה ממחזור, להן קדמו שנתיים של איסדירות במחזור עד להפסקה כוללת. נסעתי למר"מ ושם ערכו אולטאסאונד, הרופאה מצאה שיש ממצא היכול להיות פוליפ. במיון ערך הרופא ד,ר גולדברט בדיקת פוליפ. הוא ציין שרירית הרחם מעובה. יחד עם זאת ציין בסיכום:
    סונר: רחם בגודל תקין ומרקם תקין, רירית 8 מ"מ סדירה, טפולות במפ, שחלה ימנית 12X18, שחלה שמאלית 15X20, ללא נול חפשי באגן. הרופא אמר שיש לשלול סרטן של רירית הרחם. בעת הבדיקההכ ה PMB מתחת לכמות הוויכבר סתית, HB תקין. כבר בערב ראיתי שכמות הדם גדלה, ולמחרת בבוקר הטמפון היה ספוג כולו דם וכן בהמשך היום. כאבי הבטן ממשיכים [לא בעוצמה-כמו מיחושי בטן] ואני מרגישה כמו במחזור]. לא ישנתי כל הלילה ממחשבות על התוצאה הצפויה. מה הסיכון לכך שיש לי סרטן ברירית הרחם, ואילו עוד בדיקות אני צריכה לעשות, למעט אולטראסאונד חוזר בעוד 10 ימים והמנתה של שלושה שבועות לתוצאות הבדיקה שערך הרופא?
    תודה רבה,יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחזור אחרי שנתיים הפסקה - תגובה

ד``ר איתן פאר
    05/07/2015

ממש לא מתאים לשום סרטן ברחם אלא למחזוק רגיל בלבד ולכן לא להתרגש כלל מהנאמר. הסיכוי שבנתונית שהבאת שיש ממצא סרטני קלוש ביותר. עם גמר הדימום יש לבדוק שוב רירית הרחם ופרופיל הורמונלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לשאלה "בדיקת פיפל"

יעל
    06/08/2015

ד"ר,
    לא ראיתי את תשובתך לשאלתי.
    אשמח לקבל תשובה לאור הנתונים ששלחתי לך.
    תודה,יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הבנתי את התשובה

מזל
    03/07/2015

למה אתה מתכוון? אין חשיבות לממצא או למה שהוספתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הבנתי את התשובה - תגובה

ד``ר איתן פאר
    06/08/2015

ללא חשיבות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו