התקן מירנה כמה שאלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התקן מירנה כמה שאלות
    יעלה
    06/07/2015

שלום יש לי כמה שאלות לגבי המירנה
    אני בת 46
    1. האם יכול להיות נזק כלשהו אם לא מוציאים את ההתקן לאחר 5 שנים? מאד נוח לי איתו
    2.האם הוצאת ההתקן כואבת? (כמו הכנסתו? או אולי פחות...?
    3.האם כדאי להכניס התקן חדש בגיל 40+? או האם אפשר להשאר עם אותו אחד לעוד כמה שנים?

תודה לתשובותיך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התקן מירנה כמה שאלות

הוספת תגובה

• התקן מירנה כמה שאלות - תגובה

ד``ר איתן פאר
    08/07/2015

היתרון הגדול של המירנה לעומת התקנים ללא הורמונים היא בהפרשת פרוגסטרון לחלל הרחם ובכך חמזער לחלוטין את הדימום הווסתי.
    אותו צילינדר המפריש פרוגסטרון מתפקד 5 שנים בלבד.
    לאחר מכן אין כבר הפרשת פרוגסטרון והאפקט התועלתי מכך פוסק.
    ככל שמתקרבים לגיל 50 , חסר היחס בין אסטרוגן ופרוגסטרון גורם לדימומים יותר ויותר קשים. ולכן לא נכון להשאיר מירנה ישנה אלא להחליף אותה במירנה חדשה.
    ואגב, מירנה טובה לשימוש גם כמקןר פרוגסטרון לחלל הרחם בגיל המעבר ולכן ניתן להשתמש בה לפחות עד גיל 60.
    לגבי הכאבים- הוצאה לא אמורה להיות כרוכה בכאב מיוחד, אלא אם ההתקן ננעץ בשריר הרחם ( עוד סיבה להחלפה בזמן).
    הכנסה תעשה בזמן מחזור שאז צואר הרחם נפער .
    במידה וצואר הרחם צר מאד, ניתן לתת 2 כדורי ציטוטק מתחת ללשון 4-6 שעות לפני הכנסת מירנה ואז הצואר נפער וההכנסה לא אמורה להיות כרוכה בכאבים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקן מירנה

מירב
    07/09/2016

שמי מירב בת 52 היה לי התקן מירנה עד לפני שלושה חודשים הכל היה תקין וטוב. עברו מספר ששנים ולכן הוצאתי. ברצוני לחדש את המירנה. האם מתקינים את המירנה בזמן מחזור ? במידה וכן מה האלטרנטיבה במידה ואין מחזור.
    לתשובתך אודה,
    מירב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקן מירנה - תגובה

ד``ר איתן פאר
    10/09/2016

רצוי ומומלץ בסוף מחזור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו