פרופיל הורמונלי בגיל 49 וחצי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרופיל הורמונלי בגיל 49 וחצי
    דנית
    20/07/2015

שלום,
    הפרופיל ההורמונלי שלי
    LH 6
    FSH 9.6
    E2 257
    Progesteron 3.7
    Testosteron 1.5 האם אפשר כבר לא להשתמש באמצעי מניעה?

האם אני יכולה לא להשתמש בעמבעמצאי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פרופיל הורמונלי בגיל 49 וחצי - תגובה

ד``ר איתן פאר
    20/07/2015

אין כל קשר בין הפרופיל ההורמונלי ובין הצורך באמצעי מניעה. כלל לא.
    לשחלות 2 תפקידים ביולוגיים-
    הראשון הבשלת ביציות לצורך הפריה. תהליך זה מותנה בפעילות של מיטוכונדריות בתוך הביציות ותפקודם יורד מאד עם הגיל כך שלאחר גיל 45 הסיכוי להרות כה נמוך עד שאמצעי מניעה הלא מוסיפים לכך הרבה. נכון שישנם דיווחים על הריונות ספונטניים גם בגיל 50 אבל זה היוצא מהכלל שאינו מעיד על הכלל.
    השני זה יצירת הורמונים הגורמים למחזורים ומונעים תסמיני גיל המעבר. תהליך זה נמשך 5-12 שנים לאחר גמר תקופת הפריון אצל הנשים ואינו מעיד על פוריות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז מה התשובה

דנית
    20/07/2015

תודה על התשובה המפורטת. לפי תשובתך אני לא זקוקה לאמצעי מניעה? אני שואלת מכיוון שמדי פעם אני לוקחת פוסטינור כשיש חשש... תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז מה התשובה - תגובה

ד``ר איתן פאר
    21/07/2015

חבל על הכסף שאת מוציאה על פוסטינור.
    אבל מקובל להכניס התקן תוך רחמי בגיל זה רק בשביל השקט הנפשי .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 16 שח

דנית
    21/07/2015

תודה, באמת אכניס התקן. הפוסטינור לא מדאיג אותי מבחינה כספית כי הרופא רושם לי וזה 16 שח. מה שיותר מדאיג אותי זה הנזק מכמות הורמונים פי 10 מגלולה....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו